.

Πέμπτη 13 Ιανουαρίου 2022

ΕΩΣ ΚΑΙ 1.000.000$ ΑΝΑ ΠΟΣΤ ΕΠΑΙΡΝΕ Η ΚΙΜ ΚΑΡΝΤΑΣΙΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΩΘΕΙ...ΚΡΥΠΤΟΝΟΜΙΣΜΑΤΑ !!!

 



Η Κιμ Καρντάσιαν και ο Φλόιντ Μεϊγουέδερ κατηγορούνται ότι παραπλάνησαν τους επενδυτές προωθώντας ένα ελάχιστα γνωστό κρυπτονόμισμα, ονόματι EthereumMax, στους εκατομμύρια followers που έχουν στα social media.

Μια μήνυση που κατατέθηκε την Παρασκευή σε Περιφερειακό Δικαστήριο των ΗΠΑ κατηγορεί την EthereumMax και τις δύο διασημότητες ότι συνεργάστηκαν για να αυξήσουν τεχνητά την τιμή του κρυπτονομίσματος κάνοντας «ψευδείς ή παραπλανητικές δηλώσεις» σε αναρτήσεις τους στα social media.

Αναρτήσεις επί πληρωμή

Η Καρντάσιαν προκάλεσε σάλο πέρυσι όταν έκανε μια ανάρτηση στο Instagram προωθώντας το EthereumMax. «Ασχολείστε παιδιά με τα cryptos;;» έγραφε η Καρντάσιαν. «Δεν πρόκειται για οικονομική συμβουλή, αλλά για να μοιραστώ όσα μου είπαν οι φίλοι μου για το token Ethereum Max!»

Η Καρντάσιαν συμπεριέλαβε το hashtag #ad στο μήνυμα, κάτι που δείχνει ότι πληρώθηκε για να το προωθήσει. Δεν είναι ξεκάθαρο πόσα πήρε από την EthereumMax, αν και οι εκτιμήσεις τοποθετούν την αμοιβή της ανά χορηγούμενη ανάρτηση στο Instagram στο εύρος των 500.000 έως 1 εκατομμύριο δολαρίων.



Ο Μεϊγουέδερ ενέκρινε το κρυπτονόμισμα στον αγώνα πυγμαχίας του με τον αστέρα του YouTube, Λόγκαν Πολ. Το EthereumMax έγινε δεκτό για την πληρωμή των εισητηρίων της εκδήλωσης, μια κίνηση που, σύμφωνα με τη μήνυση, αύξησε απότομα τον όγκο συναλλαγών.

Ο Μεϊγουέδερ προώθησε επίσης το EthereumMax σε ένα σημαντικό συνέδριο bitcoin στο Μαϊάμι με αποτέλεσμα να αποδοκιμαστεί όταν κατέβηκε από τη σκηνή. Ο μποξέρ δεν φαίνεται να έχει αποκαλύψει πόσα πήρε για την προώθηση του κρυπτονομίσματος, ανέφερε η αγωγή.

Μεγάλες ζημιές για τους επενδυτές

Αναφέρεται, επίσης, ότι ο ενάγων Ryan Huegerich, κάτοικος Νέας Υόρκης, και άλλοι επενδυτές που αγόρασαν κρυπτονομίσματα EthereumMax την περίοδο 14 Μαΐου 2021 - 17 Ιουνίου 2021, υπέστησαν μεγάλη ζημία εξαιτίας της συμπεριφοράς των δύο celebrities.

To EthereumMax έχει χάσει το περίπου 97% της αξίας του από τις αρχές Ιουνίου, οδηγώντας κάποιους επενδυτές να το χαρακτηρίσουν περίπτωση «pump and dump» -μια πρακτική στο πλαίσιο της οποίας κάποιος προσπαθεί να αυξήσει την τιμή ενός asset μέσω ψευδών ή παραπλανητικών δηλώσεων.

Το EthereumMax δεν έχει «καμία σύνδεση» με το ether, το δεύτερο μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα, αναφέρει η αγωγή, προσθέτοντας ότι το brand χρησιμοποιήθηκε στην προσπάθεια να παραπλανηθούν οι επενδυτές και να πιστέψουν ότι το token είναι μέρος του δικτύου Ethereum.

Υπάρχει παρελθόν

Δεν είναι η πρώτη φορά που τα δύο διάσημα πρόσωπα μπαίνουν στο στόχαστρο για προώθηση κρυπτονομισμάτων, εξοργίζοντας τις ρυθμιστικές αρχές.

Το 2018, ο Μεϊγουέδερ κατηγορήθηκε από την αμερικανική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς (SEC) ότι «φουσκώνει» μία ICO (αρχική προσφορά κρυπτονομισμάτων). Ο Μεϊγουέδερ κατέβαλε το ποσό των 600.000 δολαρίων για διακανονισμό με την SEC χωρίς να παραδεχτεί ή να αρνηθεί τους ισχυρισμούς.

Τον Σεπτέμβριο του 2021, ο Τσαρλς Ράντελ, πρόεδρος της βρετανικής Αρχής Χρηματοοικονομικής Συμπεριφοράς (FCA) αναφέρθηκε στη διαφήμιση του EthereumMax στο Instagram της Καρντάσιαν, σε μια ομιλία όπου προειδοποιούσε για απάτες στα κρυπτονομίσματα. Ο Ράντελ, ενώ ξεκαθάρισε ότι δεν μπορεί να πει εάν το EthereumMax συγκεκριμένα είναι απάτη, προειδοποίησε πως «οι influencers των social media πληρώνονται από απατεώνεις για να προωθήσουν νέα tokens στη βάση καθαρής κερδοσκοπίας».

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates