.

Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου 2021

ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΙ ΡΕΥΜΑΤΟΣ: ΠΕΡΙΜΕΝΑΤΕ ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΧΡΕΩΣΕΙΣ ΥΚΩ ;;; ΤΖΑΜΠΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ !!!

 



Άδικα θα περιμένουν οι καταναλωτές να δουν από τον καινούριο χρόνο μειώσεις στα τιμολόγια του ρεύματος, εξαιτίας της περιστολής των Υπηρεσιών Κοινής Ωφέλειας (ΥΚΩ).

Η προσδοκία, εν μέσω καλπασμού των χονδρεμπορικών τιμών, είχε δημιουργηθεί από δηλώσεις, στις αρχές Οκτωβρίου, του αρμόδιου υπουργού Κώστα Σκρέκα. Εξαιτίας της διασύνδεσης των Κυκλάδων και της μικρής διασύνδεσης της Κρήτης, ο υπουργός προεξόφλησε ότι από το 2022 θα υπάρξει ελάφρυνση στα τιμολόγια ηλεκτρισμού, με τη μείωση των ΥΚΩ.

Η πραγματικότητα όμως τον διέψευσε. Γιατί σύμφωνα με πρόσφατη απόφαση της ΡΑΕ, ύστερα από εισήγηση του ΔΕΔΔΗΕ, ο ειδικός λογαριασμός για τα ΥΚΩ (ΕΛΥΚΩ), που ανήκει στην ευθύνη του Διαχειριστή, είναι ελλειμματικός κατά 100 εκατ. ευρώ το 2021.

Όπως ήταν και το 2018 κατά 63 εκατ. ευρώ, το 2019 κατά 127 εκατ. ευρώ και το 2020 κατά 104 εκατ. ευρώ. Με τα ελλείμματα δεν μπορεί, συνεπώς, να υπάρξει αυτού του είδους η κοινωνική πολιτική. Η ΡΑΕ εκτιμά ότι η τάση των ελλειμμάτων του λογαριασμού αναμένεται να ανατραπεί το 2022. Κάτι που σημαίνει ότι οι καταναλωτές μπορούν να προσβλέπουν σε κάποιο όφελος από το 2023 και μετά.

Ζήσε Μάη μου, δηλαδή.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates