.

Τρίτη 19 Οκτωβρίου 2021

ΒΑΣΙΛΙΚΟ ΕΜΠΟΡΙΟ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ !!!




Χωρίς την υποστήριξη των κυβερνήσεων, των μυστικών υπηρεσιών, των εταιρειών και των τραπεζών, το εμπόριο ναρκωτικών δεν θα είχε αποκτήσει ποτέ αγορές. Οσάκις όμως εισχώρησε στην καρδιά του οικονομικού και πολιτικού συστήματος το εμπόριο αυτό προκάλεσε αλυσιδωτές επιπτώσεις καθώς υπαγόρευσε την πολεμική δράση των κρατών, την γεωπολιτική τους, χρηματοδότησε μυστικές επιχειρήσεις, προκάλεσε μείζονα διαφθορά, παράνομο πλουτισμό, δημιούργησε το οργανωμένο έγκλημα.

Η βρόμικη αυτή ιστορία ξεκινά με την Βρετανική Αυτοκρατορία, όταν την κυβερνούσε η βασίλισσα Βικτωρία. Το στέμμα ήταν ο μεγαλύτερος έμπορος ναρκωτικών στον κόσμο. Η Γηραιά Αλβιώνα είχε μετατρέψει την αποικιοκρατούμενη Ινδία σε όαση από καλλιέργειες οπιούχας παπαρούνας. Είχε τόσο πολύ εντατικοποιήσει την παραγωγή της παπαρούνας που αφάνισε την τοπική αγροτική παραγωγή και τους αδύναμους Ινδούς αγρότες. Η Βρετανία σκόπευε με τα χρήματα από το εμπόριο των ναρκωτικών να κερδίσει ισχύ ώστε να εξαφανίσει την Κίνα, μια χώρα αυτάρκη, περίκλειστη, με λειτουργική οικονομία επί αιώνες, που απέρριπτε όλες τις «ελεύθερες» συναλλαγές του Δυτικού κόσμου και πωλούσε τεράστιες ποσότητες τσαγιού στους Βρετανούς χωρίς να αγοράζει τίποτα απ΄ αυτούς. Ο αυτοκράτορας της Κίνας Lin Tse-Hsu όχι μόνο δεν δέχτηκε να ανοίξει την πόρτα της χώρας στην Βρετανική κυβέρνηση αλλά έκλεισε τα λιμάνια και απαγόρευσε την πώληση του οπίου στην χώρα.

Το βρετανικό στέμμα αφού υπήρχε απαγόρευση, δεν μπορούσε να πλεχτεί σε λαθρεμπόριο και έτσι ανέθεσε την μπίζνα σε ιδιώτες επενδυτές. Οι πρόθυμοι επενδυτές ήταν οι Τζέιμς Μάνθεσον και Γουίλιαμ Τζάρτιν ιδρυτές της Jardine, Matheson and Company Ltd η οποία είχε στενούς δεσμούς με την διαβόητη British East India Company .

Αυτοί οι δυο κύριοι ήταν οι πρώτοι λαθρέμποροι ναρκωτικών.

Κυριολεκτικά το εφηύραν!

Γέμιζαν τα πλοία τους ναρκωτικά στην Ινδία και έβαζαν πλώρη, παράνομα, για τον κόλπο της Κατόνας. Στο λιμάνι δωροδοκούσαν τους αυτοκρατορικούς υπαλλήλους και παρέδιδαν τα ναρκωτικά σε συμμορίες γνωστές ως «Τριάδες» που ειδικεύονταν στην ληστεία, στην πειρατεία, και στο εμπόριο σκλάβων. Το αποτέλεσμα ήταν η κοινωνία να βιώσει με δραματικό τρόπο τις τραγικές συνέπειες της ραγδαίας εξάπλωσης του οπίου σε όλα τα επίπεδά της. Ακόμα και στην αυλή του αυτοκράτορα έφτασαν με αποτέλεσμα να ποινικοποιήσει τη χρήση του, να συλλάβει χιλιάδες εμπόρους και χρήστες να καταστρέψει τα δίκτυα διανομής και να διατάξει την καταστροφή είκοσι χιλιάδων κιβωτίων γεμάτων με όπιο.

Οι επενδυτές Μάνθεσον, Τζάρτιν και η Βασίλισσα Βικτώρια θεώρησαν πλήγμα «κατά της ελευθερίας του εμπορίου» την απαγόρευση και την καταστροφή των ναρκωτικών και ως εκ τούτου έστειλαν τον πολεμικό στόλο τους να διευθετήσει το ζήτημα. Σύμφωνα όμως με τον 6ο πρόεδρο των ΗΠΑ Τζον Κουίνσι Άνταμς (John Quincy Adams), η απαγόρευση εισαγωγής του οπίου στην Κίνα αποτελούσε «παραβίαση της χριστιανικής αρχής «αγάπα τον πλησίον σου» και γι’ αυτό την κατήγγειλε ως «μια τεράστια προσβολή κατά των δικαιωμάτων της ανθρώπινης φύσης και κατά των βασικών αρχών των δικαιωμάτων των εθνών».

Οι Πόλεμοι του Οπίου κράτησαν σχεδόν δέκα χρόνια (ο Α΄ Πόλεμος του Οπίου διεξήχθη από το 1839 ως το 1842 και ο Β΄ από το 1856 ως το 1860) και έληξαν με νίκη του ελεύθερου εμπορίου λόγω της ναυτικής υπεροχής των Βρετανών» (Κώστας Λουλουδάκης: Άσπρα Μαντίλια στην Plaza de Mayo Εκδόσεις ΚΨΜ).

Με έναν πόλεμο λοιπόν άνοιξε η τεράστια αγορά που αντιπροσώπευε η Κίνα μια και εκεί ζούσε το 1/3 του παγκόσμιου πληθυσμού. Και άνοιξε για να πουλήσει ναρκωτικά η Μεγάλη Βρετανία!

Ο αυτοκράτορας Tse-Hsu αναγκάζεται να νομιμοποιήσει το εμπόριο των ναρκωτικών να ανοίξει τα λιμάνια στο βρετανικό στέμμα και να παραχωρήσει το Χονγκ Κονγκ στους επενδυτές τύπου Μάνθεσον και Τζάρτιν οι οποίοι το μετέτρεψαν σε κέντρο διακίνησης οπίου. Από το λιμάνι του Χονγκ Κονγκ οι επενδυτές διακινούσαν έξι χιλιάδες τόνους ναρκωτικών το χρόνο επιφέροντας εκατομμύρια θανάτους…(britannica: opium trade https://www.britannica.com/topic/opium–trade/The–Opium–Wars)

Ήταν τόσα πολλά τα κέρδη από την πώληση των ναρκωτικών που το στέμμα και οι ιδιώτες ίδρυσαν έναν τραπεζικό συνεταιρισμό με την ονομασία Hongkong and Shanghai Banking Corporation Limited. Δηλαδή την γνωστή μας τράπεζα HSBC!

Σήμερα η HSBC είναι η μεγαλύτερη τράπεζα της Ευρώπης και μέσα στην πρώτη τετράδα των μεγαλύτερων τραπεζών του κοσμου.Η HSBC πραγματοποίησε τα πρώτα της κέρδη από τις πωλήσεις ναρκωτικών πρακτική που ουδέποτε σταμάτησε: το 2012 της επιβάλλεται από το αμερικανικό υπουργείο δικαιοσύνης πρόστιμο 1,9 δις δολαρίων για ξέπλυμα χρημάτων μεξικανικών και κολομβιανών καρτέλ κόκας. (Reuters: HSBC draws line under Mexican cartel case after five-years on probation https://www.reuters.com/article/us-hsbc-usa/hsbc-draws-line-under-mexican-cartel-case-after-five-years-on-probation-idUSKBN1E50YA)

Όσο αφορά την πρώτη λαθρεμπορική εταιρεία ναρκωτικών Jardine, Matheson and Company Ltd παραμένει μία από τις πιο δυναμικές επενδυτικές εταιρείες των «ελεύθερων αγορών» και των φορολογικών παραδείσων. Σήμερα ονομάζεται Jardine Matheson Holdings Limited και εδρεύει στον φορολογικό παράδεισο των Βερμούδων.

Ωστόσο η Βρετανική βιομηχανία των ναρκωτικών είναι τώρα απλή και επικερδής. Η απλότητά της επιχείρησης συνεπήρε και τους Γάλλους αποικιοκράτες. Στην Ινδοκίνα Γάλλοι αποικιοκράτες επενδυτές καλλιεργούν το λεγόμενο “μαύρο” όπιο του Μπενάρες. Ισχυρότερο και πιο αρωματικό από το Ινδικό, που προτιμάται από τους καπνιστές. Στις αρχές του 1880 το Γαλλικό κράτος αρχίζει να αγοράζει ακατέργαστο όπιο το οποίο επεξεργάζεται σε ένα εργοστάσιο στην Σαϊγκόν. Στην είσοδο του εργοστασίου τοποθετείται μια ταμπέλα που αναγράφει το εθνικό σύνθημα της Γαλλικής δημοκρατίας: Liberty- Equality –Fraternity!

Από την επεξεργασία προέκυπτε ένα τυποποιημένο προϊόν έτοιμο για κάπνισμα που έφερε την ένδειξη «Régie de l’opium» δηλαδή μονοπώλιο οπίου. Η συσκευασία οπίου ονομαζόταν «chandoo» και διατίθεται σε όλη την Ινδοκίνα αλλά και σε άλλες χώρες, από μαγαζιά λιανεμπορίου. Να είστε σίγουροι πως η Γαλλική δημοκρατία περιφρούρησε το μονοπώλιο της. Κάθε παρέκκλιση που δεν βασιζόταν στη λειτουργία της μονοπωλιακής γραμμής παραγωγής τιμωρούνταν με θάνατο.

Όμως η Κίνα ήταν που μετατράπηκε στον μεγαλύτερο παραγωγό οπίου στον κόσμο, μέχρι βέβαια την έλευση των κομμουνιστών του Μάο. Τόνοι οπίου στις αρχές του 20ου αιώνα πλημμυρίζουν τα αμπάρια των βρετανικών πλοίων σε Σαγκάη και Χονγκ Κονγκ και τα κολοσσιαία ποσά που αποκόμιζε η βρετανική αυτοκρατορία από το εμπόριο ναρκωτικών, σε συνεργασία με τις «τριάδες», τα διακινούσε η HSBC.

Στην Ευρώπη, στις μεγάλες αποικιοκρατικές δυνάμεις Βρετανία, Γαλλία, Ολλανδία οι εργατικοί πληθυσμοί τόσο στο επίπεδο της διαβίωσης όσο και αυτό της κοινωνικής αποδοχής εναπόκεινταν περισσότερο στα χέρια των εργοδοτών παρά στη νομοθεσία της επίσημης εξουσίας. Οι εργάτες κατατάσσονταν σε δυσμενέστατη θέση, δούλευαν ήλιο με ήλιο σχεδόν χωρίς αντίκρισμα καθώς συχνά άγγιζαν τα όρια της λιμοκτονίας. Ήταν τόσο άθλιες οι συνθήκες εργασίας που η κάθε πληγή μπορεί να μολυνόταν με γάγγραινα και να οδηγούσε σε θάνατο ή ακρωτηριασμό ενώ λόγω της διαβίωσης σε σκοτεινές, δυσώδεις και υγρές τρώγλες, σε υπόγεια νοσηρά, ή ακόμα και σε σπηλιές υπήρχε έξαρση των επιδημιών όπως: φυματίωση, τύφος, χολέρα.

Και ξαφνικά όλα αυτά μετριάστηκαν γιατί κάποιοι χημικοί κατάφεραν να εξάγουν από το όπιο μια ουσία στην οποία έδωσαν το όνομα του Μορφέα θεού του ύπνου και του ονείρου. Ήταν η μορφίνη.

Ο πρώτος που είδε κέρδος στην μορφίνη και την παρήγαγε μαζικά ήταν ο Γερμανός Heinrich Emanuel Merck. Εκείνη την περίοδο, το κόστος των διαλυμάτων της ουσίας αυτής ήταν πολύ χαμηλότερο από πολλά αλκοολούχα ποτά, με αποτέλεσμα η κατανάλωση τους σε φτωχές εργατικές γειτονιές να αυξηθεί ραγδαία. Προσέφερε στους εργάτες ανακούφιση από τον πόνο, την κούραση, την πείνα, και συναισθηματική αναισθησία για να αντέξουν τις άθλιες συνθήκες ζωής!

Μέσα σε λίγα χρόνια το μικρό εργαστήριο «Engel-Apotheke» του Merck είχε μετατραπεί σε μια τεράστια καπιταλιστική επιχείρηση. Η επιχείρηση Merck ήταν η πρώτη μεγάλη φαρμακευτική αυτοκρατορία ενώ η κατανάλωση των ναρκωτικών, ήδη από τότε, ήταν πια ένα θανατηφόρο κοινωνικό πρόβλημα. Σήμερα Merck KGaA έχει παρουσία σε 66 χώρες, απασχολεί πάνω από 50 χιλιάδες εργαζόμενους και είναι ο 5ος μεγαλύτερος φαρμακευτικός όμιλος στον κόσμο.

***

Στην συνέχεια, τα ναρκωτικά ή το κυνήγι τους χρησιμοποιηθήκαν από τις κυβερνήσεις ως ένας τρόπος καταστολής και άσκησης κοινωνικού ελέγχου, και ταυτόχρονα συνυφαίνονται με την πολιτική, την οικονομία, τις μυστικές υπηρεσίες…

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση ενός εκ των αρχηγών των «τριάδων» Du Yuesheng που είχε την επιχείρηση του στον γαλλικό τομέα της Σαγκάης. Ελέγχει τα κέντρα τζόγου, την πορνεία, πουλάει προστασία και βέβαια κυριαρχεί στο εμπόριο οπίου. Ο κύριος Yuesheng όμως είχε και πολιτικές φιλοδοξίες. Φίλος και χρηματοδότης του ηγέτη του Εθνικιστικού κόμματος Κουομιντάγκ, Chiang Kai-shek, προσεγγίστηκε από την Γαλλική δημοκρατία και του ζητήθηκε να βοηθήσει στην καταστολή του κομμουνιστικού κόμματος και στην αποκατάσταση την τάξη.

Ως αντάλλαγμα του παραχωρούσαν όλα τα μαγαζιά λιανικής εμπορίας το οπίου της Σαγκάης. Μόλις ο Yuesheng ανέλαβε τα νέα του καθήκοντα και με την βοήθεια των στρατευμάτων του φίλου του στρατηγού Chiang Kai-shek, διέταξε τις δημόσιες δολοφονίες εκατοντάδων κομμουνιστών και επέβαλε το Κουομιντάγκ ως κυβέρνηση η οποία χρηματοδοτούνταν από το εμπόριο των ναρκωτικών. Σε αυτήν την κυβέρνηση τα πρωτοκλασάτα μέλη της «τριάδας» του Yuesheng κατέλαβαν υπουργικές θέσεις ενώ ο Yuesheng αφού πρώτα διορίστηκε πρόεδρος του «Εθνικού Συμβουλίου Οπίου» έφερε πρωτοκλασάτους χημικούς στην Κίνα, δημιούργησε ένα εργοστάσιο παραγωγής ηρωίνης στο κέντρο της Σαγκάης, έγινε πρόεδρος σε τράπεζες ναυτιλιακές εταιρείες και του Κινέζικου Ερυθρού Σταυρού, και τις ελεύθερες ώρες του διεύθυνε τα εργατικά συνδικάτα.

Ο Du Yuesheng είναι το τέλειο παράδειγμα της ευρύχωρης συμβίωσης του υποκόσμου και του οργανωμένου εγκλήματος με τον καπιταλισμό και την πολιτική. Μια άλλη περίπτωση αυτής της ευρύχωρης συμβίωσης έχουμε στην Σικελία το 1943 όταν τα αμερικανικά στρατεύματα καταλαμβάνουν το νησί. Ο Λευκός Οίκος θέλει να διορίσει μια κυβέρνηση που θα στελεχώνονταν από άτομα ικανά να αντιπαρατεθούν στον νούμερο ένα εχθρό τους: στους κομμουνιστές αντάρτες.

Και που λέτε να τους βρήκε;

Μα στην Μαφία!

Με την στήριξη του αμερικανικού στρατού τα μέλη της Μαφίας ανέλαβαν όλες τις επίσημες θεσμικές θέσεις. Αμέσως έφτασε στην Σικελία και ο Λάκι Λουτσιάνο ο πατέρας του σύγχρονου οργανωμένου εγκλήματος στις Η.Π.Α. Η «Κόζα Νόστρα» του Λουτσιάνο και οι Σικελοί μαφιόζοι που μαζί κυβερνούσαν την Σικελία, ως φανατικοί αντικοµµουνιστές συνεργάζονται υπογείως µε τις μυστικές υπηρεσίες πληροφοριών των ΗΠΑ και μάλιστα φάνηκαν ιδιαίτερα χρήσιμοι στη διάβρωση των αριστερών οµάδων αντίστασης και των εργατικών κομμουνιστικών συνδικάτων στην Ιταλία. Το γεγονός πως μετέτρεψαν σε συνεργασία με Τούρκους, Λιβανέζους και Κορσικανούς μαφιόζους, την Σικελία σε μεσογειακό κόμβο ναρκωτικών, κυρίως ηρωίνης, που ως προορισμό είχε τις εργατικές συνοικίες της Νέας Υόρκης, δεν συνιστούσε πρόβλημα για τους Αμερικανούς προστάτες του «ελεύθερου κόσμου».

Άλλωστε οι Κορσικανοί ναρκοεμπόροι είχαν στενές σχέσεις με τις Γαλλικές μυστικές υπηρεσίες οι οποίες την δεκαετία του 1950 έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στο πρώτο πόλεμο της Ινδοκίνας όταν οι Βιετναμέζοι κομμουνιστές υπό την ηγεσία του Χο Τσι Μινχ, διακήρυξαν την ανεξαρτησία τους από τους Γάλλους. Η περιοχή αφενός διέθετε σημαντικές πηγές πρώτων υλών, καθώς και εμπορικές αγορές απαραίτητες για την ανοικοδόμηση της διαλυμένης, από τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο, Γαλλίας αφετέρου ο φόβος της κομμουνιστικής εξάπλωσης ώθησε το Παρίσι ανακτήσει τα «εδάφη» της στην Ινδοκίνα.

Όμως η Γαλλική κυβέρνηση δεν διέθετε επαρκή στρατεύματα στην περιοχή και δεν μπορούσε να χρηματοδοτήσει εξ ολοκλήρου τον πόλεμο. Για να βρεθούν κεφάλαια οι γαλλικές μυστικές υπηρεσίες SDECE οργάνωσαν την «Operation X». Στα πλαίσια αυτής της επιχείρησης οι Γάλλοι της SDECE ήρθαν σε επαφή με παραγωγούς παπαρούνας στο Λάος με αποτέλεσμα την αγορά όλης της παραγωγής ακατέργαστου οπίου. Έπειτα οι Γαλλικές μυστικές υπηρεσίες μετέφεραν το προϊόν στην γαλλική στρατιωτική βάση της Σαϊγκόν. (Opération X, forces spéciales, CIA, mafia de Cochinchine https://www.historia.fr/le-nerf-des-guerres-dindochine)

Από κει το αγόραζαν και το παραλαμβάνανε οι Κορσικανοί μαφιόζοι. Το μετέφεραν στα εργαστήρια τους που βρισκόντανε στην Κορσική, μετέτρεπαν το ακατέργαστο όπιο σε ηρωίνη και μετά την διέθεταν στις αγορές του «ελεύθερου κόσμου», κυρίως στην Νέα Υόρκη. Ο πακτωλός των κερδών από το εμπόριο ναρκωτικών επέτρεψε στην Γαλλική κυβέρνηση να συγκροτήσει στην Γαλλική Ινδοκίνα έναν μισθοφορικό στρατό σαράντα χιλιάδων αντρών.

Όμως οι φιλότιμες προσπάθειες τους αποβήκαν άκαρπες…

Ακριβώς όπως της CIA Desmond Fitzgerald και Richard Stilwell η οποία οργάνωσε με τους Desmond Fitzgerald και Richard Stilwell το 1951 την «operation Paper» που αφορούσε την εισβολή από την Μπούρμα μιας στρατιωτικής δύναμης τεσσάρων χιλιάδων ανδρών του Κουομιτάνγκ, του γνωστού μας στρατηγού Τσιανγκ Κάι-Σεκ, με σκοπό την ανατροπή των κομμουνιστών του Μάο. Απέτυχαν, όμως αυτές οι δραστηριότητες της CIA που ήταν συνυφασμένες με το εμπόριο οπίου. (Operation Paper: The United States and Drugs in Thailand and Burma https://apjjf.org/-Peter-Dale-Scott/3436/article.html)

Ωστόσο τα υποστηριζόμενα από την CIA στρατεύματα του στρατηγού Τσιανγκ Κάι-Σεκ, εγκαταστάθηκαν στη Ταϊλάνδη και άρχισαν να ελέγχουν τη διακίνηση οπίου που έρχονταν από την Μπούρμα και το Λάος. Η περιοχή που σχηματίζουν τα βόρεια σύνορα αυτών των τριών χωρών έμεινε γνωστή ως το Χρυσό Τρίγωνο. Μαζί με το Αφγανιστάν υπήρξε η μεγαλύτερη περιοχή παραγωγής οπίου και ηρωίνης παγκοσμίως.

Η CIA, μέσα στην άρρωστη εμμονή της να διατηρήσει τον «ελεύθερο κόσμο» ασφαλή στη μάχη κατά του κομμουνισμού δημιούργησε έναν μισθοφορικό στρατό 30 χιλιάδων αντρών στα ορεινά του Χρυσού Τριγώνου αδιαφορώντας για το γεγονός πως οι σύμμαχοι της έστησαν εκεί τη μεγαλύτερη επιχείρηση εμπορίας ναρκωτικών στον κόσμο. Στο Τρίγωνο η CIA με έδρα το Long Cheng, είχε κατασκευάσει στρατιωτικές βάσεις και κάπου διακοσίους αεροδιαδρόμους. Αυτή ήταν η μεγαλύτερη παραστρατιωτική επιχείρηση στην οποία συμμετείχε η CIA, και το Long Cheng έγινε η πιο πολυσύχναστη αεροπορική βάση στον κόσμο ως τα μέσα της δεκαετίας του 1960. Η κληρονομιά που άφησε αυτή η επιχείρηση: από τους 250.000 άνδρες του Αμερικανικού εκστρατευτικού σώματος στο Βιετνάμ περίπου οι 37.000 άνδρες ήταν εθισμένοι στην ηρωίνη. (G.I. Heroin Addiction Epidemic in Vietnam https://www.nytimes.com/1971/05/16/archives/gi-heroin-addiction-epidemic-in-vietnam-gi-heroin-addiction-is.html)

Ποιος πουλούσε;

Ποιος ξέπλενε;

Που κατέληγαν τα χρήματα;

Έτσι κι αλλιώς τα ναρκωτικά αποτελούν στρατηγικό χρηματοδότη πολεμικών επιχειρήσεων της CIA, όπως αυτήν στην Νικαράγουα, με χρηματοδότηση των παραστρατιωτικών δεξιών ομάδων «Κόντρας» οι οποίοι συμμετείχαν άμεσα στη διακίνηση των ναρκωτικών με τη βοήθεια των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών, το πραξικόπημα που έχει μείνει στην ιστορία «Πραξικόπημα της κοκαΐνης» στην Βολιβία, και γενικά η CIA χρηματοδότησε όλες τις παραστρατιωτικές μισθοφορικές αντικομουνιστικές ομάδες στο νότιο ημισφαίριο της Αμερικής και τους βρόμικους πολέμους στην Κεντρική Αμερική.

Σύμφωνα με το αστυνομικό της DEA (Drug Enforcement Administration)- Calerino Castillo: «Χρόνια ολόκληρα αεροπλάνα από τη βάση Ilopango στο El Salvador της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ με την κάλυψη και τη προστασία των μυστικών υπηρεσιών μετέφεραν τόνους επεξεργασμένης κοκαΐνης και μαριχουάνας από την Κολομβία προς τις Νότιες πολιτείες των ΗΠΑ και επέστρεφαν φορτωμένα με όπλα στις χώρες της Κεντρικής Αμερικής.»

(Chapter X: Celerino Castillo – CIA-Contra-Crack Cocaine https://oig.justice.gov/sites/default/files/archive/special/9712/ch10p1.htm

Όλες οι κυβερνήσεις των ΗΠΑ είχαν υποκριτική σχέση με το εμπόριο ναρκωτικών. Από την μια χρησιμοποιούσαν το εμπόριο για να προστατεύσουν τα γεωστρατηγικά τους συμφέροντα και στο εσωτερικό τα χρησιμοποιούσαν ως σύστημα κοινωνικού ελέγχου μεγιστοποιόντας την δύναμη των κυβερνητικών θεσμών επιτήρησης.

Το κωμικοτραγικό της υπόθεσης είναι ότι σήμερα οι Αμερικανικές κυβερνήσεις συσχετίζουν τον πόλεμο «κατά της τρομοκρατίας» με τον «πόλεμο κατά των ναρκωτικών»…

Γελοιότητες…

Το Αφγανιστάν είναι σήμερα, μετά τoν εικοσαετή πόλεμο των ΗΠΑ, ο μεγαλύτερος παραγωγός οπίου και ηρωίνης στις ελεύθερες αγορές του κόσμου! Η αμερικανική παρέμβαση ευνόησε το εμπόριο σκληρών ναρκωτικών. Τα τελευταία χρόνια, σύμφωνα με όλες τις εκτιμήσεις, το 83%-97% της παγκόσμιας παραγωγής οπίου και ηρωίνης προέρχεται από το Αφγανιστάν.

Αλλά αυτό είναι μια άλλη ιστορία…

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates