Η οργανωμένη, συλλογική προσφυγή στην Δικαιοσύνη, με την υποστήριξη μιας εξειδικευμένης Επιστημονικής Ομάδας Νομικών, Δικηγόρων, Οικονομολόγων, Λογιστών, Πραγματογνωμόνων, Δικαστικών Επιμελητών, Μαθηματικών, Αναλογιστών, Τραπεζικών Διαμεσολαβητών & Τραπεζικών Στελεχών, είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος. Και, η ΥΠΕΡΒΑΣΗ, έκανε αυτή την πολυτέλεια των τραπεζών και των λίγων προνομιούχων, πράξη για τους πολλούς Δανειολήπτες !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html
ΚΥΑ άρθρο 8: Πέρασε … των τραπεζών στον εξωδικαστικό
Οι τράπεζες κρατούν …τον έλεγχο, σύμφωνα με την Κοινή Υπουργική Απόφαση ( αριθμός φύλλου 2499) που προσδιορίζονται οι τεχνικές λεπτομέρειες ρύθμισης στο πλαίσιο του εξωδικαστικού μηχανισμού του 4738/2020 .
Πιο συγκεκριμένα με το άρθρο 8 της ΚΥΑ τερματίζεται η αγωνία των τραπεζικών στελεχών παρά τις εξαγγελίες του υπουργού Οικονομικών για κούρεμα και χρόνους αποπληρωμής οφειλών έως 420 δόσεις (35 χρόνια ).
Οι αρμόδιοι υπουργοί για την έκδοση της ΚΥΑ, όπως ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Σπυρίδων Άδωνις Γεωργιάδης και υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Κωνσταντίνος Χατζηδάκης, καθησύχασαν στην πράξη το εγχώριο τραπεζικό σύστημα αλλά και τους servicers καθώς έχουν και διατηρούν το «πάνω χέρι» στον Εξωδικαστικό Συμβιβασμό.
Στο άρθρο 8 και στην πρώτη παράγραφο αναγράφεται απόλυτα κατανοητά ότι «οι χρηματοδοτικοί φορείς, κατά τη διακριτική τους ευχέρεια, μπορούν να επιλέξουν να κάνουν χρήση του περιγραφόμενου στο παρόν άρθρο Υπολογιστικού Εργαλείου για τον προσδιορισμό των όρων της σύμβασης αναδιάρθρωσης.»
Οι οφειλέτες που αναζητούν μια καλύτερη τύχη από τους πιστωτές μέσα από το νόμο Ρύθμισης Οφειλών και Παροχής 2ης Ευκαιρίας στην πράξη πηγαίνει περίπατο σύμφωνα με νομικούς κύκλους καθώς οι πιστωτές δεν είναι υποχρεωμένοι να υλοποιήσουν τον υπολογιστικό εργαλείο εισοδημάτων όπως και την αξία της συνολικής περιουσίας του οφειλέτη.
Οι τράπεζες και ειδικότερα οι servicers με την ΚΥΑ ανά χείρας μπορούν να αρνηθούν τα πάντα και να επιβάλλουν τις δικές τους αξιώσεις έναντι του οφειλέτη που δυσκολεύεται στην αποπληρωμή του χρέους .
Οι οφειλέτες έχουν το δικαίωμα να αρνηθούν τους όρους ρύθμισης των πιστωτών.
Τους δίνεται η ευκαιρία με την αίτηση διαμεσολάβησης, η οποία και αυτή με τη σειρά της δεν μπορεί να επιβάλλει τις πραγματικές ανάγκες του οφειλέτη έναντι των πιστωτών. Στην περίπτωση που αποβεί άκαρπη και η διαδικασία της Διαμεσολάβησης, το επόμενο βήμα είναι η αίτηση Πτώχευσης όπως προβλέπει ο νέος νόμος.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η διαδικασία του Εξωδικαστικού Συμβιβασμού ρύθμισης οφειλών πρέπει να έχει ολοκληρωθεί σε δύο μήνες και σε εξαιρετικές περιπτώσεις οι τράπεζες θα αποδέχονται ένα επιπλέον μήνα για την ολοκλήρωση της διαδικασίας.
ΠΗΓΗ-ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου