.

Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου 2020

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ ΠΕΡΝΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΠΤΩΧΕΥΤΙΚΟΥ !!!

ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΤΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΛΟΚΛΗΡΗΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ Η ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ...ΕΝ ΜΕΣΩ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ !!!
Ζητήθηκε συστράτευση τραπεζών+funds για την έγκαιρη εφαρμογή του...ΠΛΙΑΤΣΙΚΟΥ !!!



Στο μεγάλο «στοίχημα» για την έκβαση της επόμενης μεταμνημονιακής αξιολόγησης της χώρας, ανάγεται η εφαρμογή του νέου πτωχευτικού νόμου στις προθεσμίες της 1 ης Μαρτίου για τις επιχειρήσεις και της 1 ης Ιουνίου του 2021 για τα φυσικά πρόσωπα.

Το μήνυμα αυτό έδωσε, σύμφωνα με τις πληροφορίες του insider.gr, ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, σε χθεσινή τηλεδιάσκεψη με τους Διευθύνοντες Συμβούλους των τραπεζών, τον Πρόεδρο της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών, Γ. Χαντζηνικολάου και τους εκπροσώπους των εταιρειών διαχείρισης απαιτήσεων, παρουσία του Υφυπουργού παρά τω πρωθυπουργώ Α. Σκέρτσου, του Υπουργού Επικρατείας Γ. Γεραπετρίτη, του Υπουργού Οικονομικών Χ. Σταϊκούρα και του αρμόδιου για τον χρηματοπιστωτικό τομέα Υφυπουργού Οικονομικών Γ. Ζαββού, του Ειδικού Γραμματέα Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους Φ. Κουρμούση και εκπροσώπου της Τράπεζας της Ελλάδος.

Με πρόσφατη την απόφαση της κυβέρνησης για δίμηνη (επιχειρήσεις) και πεντάμηνη (φυσικά πρόσωπα) παράταση στην έναρξη εφαρμογής του νέου πτωχευτικού νόμου μετά την 1η/1/2021, ο Πρωθυπουργός τόνισε, σύμφωνα με τις πληροφορίες, την κρισιμότητα να μην χαθούν οι ημερομηνίες αυτές και να υπάρξει στενή συνεργασία και «συστράτευση» τραπεζών – εταιρειών διαχείρισης με την κυβέρνηση για την έγκαιρη εφαρμογή του νόμου. Και αυτό, διότι από την έγκαιρη εφαρμογή του πτωχευτικού νόμου θα κριθεί η επόμενη αξιολόγηση προόδου της χώρας σε καθεστώς ενισχυμένης εποπτείας.

Σύμφωνα, μάλιστα, με τις πληροφορίες, ο Πρωθυπουργός τόνισε στους συνομιλητές του ότι η έγκαιρη εφαρμογή του νέου Πτωχευτικού αποτελεί δέσμευση της κυβέρνησης και του ίδιου προσωπικά έναντι των εταίρων στο τελευταίο Eurogroup.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates