.

Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2018

ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ: ΜΕ ΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ ΜΟΝΤΕΛΟ "ΕΣΤΙΑ" ΘΑ ΕΓΓΡΑΦΕΤΑΙ, ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ, ΠΡΟΣΗΜΕΙΩΣΗ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Το Κίνημα ΥΠΕΡΒΑΣΗ είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html



Ήδη εξετάζονται διάφορα σχέδια με τον SSM να θεωρεί ότι η επιλογή του μοντέλου «Εστία» -το οποίο εφαρμόστηκε στην Κύπρο - δεν είναι η ορθή, καθώς πιστεύει ότι δεν θα έχει τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Τι είναι το Εστία

Βασικά κριτήρια ένταξης του δανειολήπτη στο πρόγραμμα, είναι η αξία του ακινήτου και το διαθέσιμο εισόδημα του διανειολήπτη.

Η ρύθμιση που προτείνεται στον δανειολήπτη, προβλέπει εύλογο επιτόκιο και τοκοχρεολυτική μηνιαία δόση, για την αποπληρωμή του δανείου, η οποία καταβάλλεται κατά τα 2/3 από τον δανειολήπτη και επιδοτείται κατά το 1/3 από το κράτος.

Στην περίπτωση αυτή, στο ακίνητο πέραν της προσημείωσης που ήδη φέρει υπέρ της πιστώτριας Τράπεζας, εγγράφεται και νέα προσημείωση υπέρ του Δημοσίου.

H προσημείωση του ακινήτου και από το Δημόσιο σε συνδυασμό με την επιδότηση της δόσης του δανείου, σε περίπτωση πώλησης του ακινήτου, δημιουργεί δικαιώματα στο Δημόσιο το οποίο θα αξιώσει την είσπραξη μέρους του τιμήματος από την πώληση κατά το ποσό που αναλογεί βάσει της επιδότησης που έχει καταβάλλει.


Πηγή-περισσότερα στο: bankingnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates