.

Σάββατο 9 Δεκεμβρίου 2017

ΠΛΗΡΗΣ ΑΠΟΤΥΧΙΑ ΤΟΥ ΕΞΩΔΙΚΑΣΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟΥ !!!

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΑΝ ΜΟΛΙΣ 2 ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ
Μάλιασε η γλώσσα μας ολόκληρη τη χρονιά να επαναλαμβάνουμε ότι το νομοθέτημα ήταν αδύνατο να πετύχει με τις προϋποθέσεις που θέτει για τις επιχειρήσεις, κατά τη συγκεκριμένη χρονική και οικονομική συγκυρία !!!


Απέτυχε πλήρως το μόρφωμα του εξωδικαστικού συμβιβασμού που σκαρφίστηκε η κυβέρνηση προκειμένου, για άλλη μια φορά να ευνοήσει τις τράπεζες. Ο Χαράλαμπος Περβανάς, πρόεδρος του Συλλόγου Δανειοληπτών και Προστασίας Καταναλωτών Β. Ελλάδος, όταν είχε κληθεί από τη Βουλή να τοποθετηθεί για το ζήτημα, είχε προειδοποιήσει ότι ο εξωδικαστικός συμβιβασμός δεν πρόκειται να λειτουργήσει, καθώς σκανδαλωδώς ωφελεί τις τράπεζες και βλάπτει τον δανειολήπτη. Τότε κάποιοι είχαν χαρακτηρίσει ως υπερβολές τα λεγόμενα του κ. Περβανά, σήμερα όμως επαληθεύονται 100%.

Η εκστρατεία ενημέρωσης του Συλλόγου Δανειοληπτών και Προστασίας Καταναλωτών Β. Ελλάδος απέδωσε, ο κόσμος ενημερώθηκε και αρνήθηκε να μπει στο θέατρο του εξωδικαστικού. Ποιος αλήθεια δανειολήπτης θα ενταχθεί σε μια διαδικασία που το πρώτο πράγμα που του ζητάει και αποτελεί προαπαιτούμενο για τη συνέχεια είναι να αναγνωρίσει την οφειλή, τη στιγμή που το βασικό ζητούμενο του δανειολήπτη είναι η εκκαθάριση της οφειλής! Αφού ξεκίνησε τόσο στρεβλά ο εξωδικαστικός μηχανισμός ρύθμισης οφειλών, ήταν παραπάνω από αναμενόμενο να καταντήσει… ανέκδοτο!



Όποιος δει τους αριθμούς αντιλαμβάνεται την παταγώδη αποτυχία του εξωδικαστικού που η κυβέρνηση έφερε μετά βαϊων και κλάδων, διαφημίζοντάς τον ως σπουδαία λύση στο μείζον πρόβλημα των οφειλετών. Η κυβέρνηση επέλεξε να αγνοήσει τις τεκμηριωμένες αντιρρήσεις του Συλλόγου Δανειοληπτών και Προστασίας Καταναλωτών Β. Ελλάδος και τώρα πληρώνει το τίμημα. Αν είχε υιοθετήσει τις βελτιώσεις που πρότεινε ο κ. Περβανάς, οι δανειολήπτες θα είχαν ανταποκριθεί.

Μόλις δύο υποθέσεις από τις χιλιάδες για τις οποίες ζητήθηκε η εφαρμογή της διαδικασίας εξωδικαστικού συμβιβασμού για χρέη επιχειρήσεων ολοκληρώθηκαν τις ημέρες αυτές, ενώ μέχρι τις 24 Νοεμβρίου το αποτέλεσμα ήταν μηδενικό! Βέβαια, η κυβέρνηση μαζί με τα παπαγαλάκια της προκειμένου να δικαιολογήσει την αποτυχία του εξωδικαστικού, τα ρίχνει στις τράπεζες. Υποστηρίζεται, δηλαδή, ότι δήθεν οι τράπεζες δεν επιθυμούν την εφαρμογή του και έχουν δημιουργήσει ήδη τον μηχανισμό ακύρωσής του στην πράξη. Και το ερώτημα που τίθεται είναι γιατί να να σαμποτάρουν οι τράπεζες ένα εξωδικαστικό μηχανισμό ρύθμισεις οφειλών που τις ευνοεί και εξασφαλίζει ότι ο δανειολήπτης θα αναγνωρίσει την οφειλή του προς αυτές; Δεν μπορούμε να πάμε κόντρα στην κοινή λογική. Είναι σίγουρο ότι οι τράπεζες θα άνοιγαν σαμπάνιες αν είχαν ενταχθεί χιλιάδες επιχειρήσεις στον εξωδικαστικό. Αντίθετα τώρα έχουν κατεβάσει πλερέζες και έχουν επικεντρωθεί στο πως θα ξεπουλήσουν τα δάνεια και πως θα βγάλουν στο σφυρί χιλίαδες ακίνητα.

Οι δανειολήπτες (επιχειρήσεις και φυσικά πρόσωπα) είναι πλέον ενημερωμένοι και δύσκολα θα πέσουν θύματα της απάτης του εξωδικαστικού μηχανισμού ή της δήθεν προστασίας της πρώτης κατοικίας. Στην κυβέρνηση τρέμουν βλέποντας να ξυπνάει ο λαός από το λίθαργο και πραγματικά δεν γνωρίζουν πως να αντιμετωπίσουν κινήσεις του Συλλόγου Δανειοληπτών και Προστασίας Καταναλωτών Β. Ελλάδος που δεν είχαν προβλέψει, όπως οι αναφορές κατά δικαστών ή ερωτήσεις στη Βουλή μαζί με το Γιάννη Σαρίδη για το ν. 128/75…



πηγη: radio1d.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates