.

Παρασκευή 12 Μαΐου 2017

ΥΠΟ ΤΟΝ ΠΛΗΡΗ ΕΛΕΓΧΟ ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΩΝ Ο ΟΤΕ !!!

ΜΕ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΠΟΥ ΠΕΡΑΣΕ ΤΟ 2016 ΚΑΤΕΣΤΗ ΕΦΙΚΤΗ Η ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΜΕΤΟΧΩΝ ΤΟΥ ΟΤΕ ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΕΓΚΡΙΣΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ
Πανίσχυροι οι Γερμανοί στον ΟΤΕ με ειδικό άρθρο !!!




Λίγους μήνες μετά τη μεταβίβαση του 5% (από το 10% που κατείχε) του Δημοσίου στο Ταμείο Ιδιωτικοποιήσεων (ΤΑΙΠΕΔ) οι Γερμανοί της Deutsche Telekom προχωρούν σε έκτακτη γενική συνέλευση του ΟΤΕ προκειμένου να αποτυπωθούν και στη διοίκηση του οργανισμού οι νέες ισορροπίες.

Στην έκτακτη γενική συνέλευση της 15ης Μαΐου πρόκειται να συζητηθούν η τροποποίηση των άρθρων 8, 9 και 10 του καταστατικού του ΟΤΕ, με τα οποία ορίζονται η εκλογή, οι αρμοδιότητες και η λειτουργία του διοικητικού συμβουλίου.

Υπενθυμίζεται ότι η παρούσα κυβέρνηση συμφώνησε με τον γερμανικό όμιλο να αλλάξει ένα άρθρο της συμφωνίας μετόχων που είχε υπογραφεί μεταξύ Ελληνικού Δημοσίου και Deutsche Telekom, όταν απέκτησε το ποσοστό στον ΟΤΕ (σήμερα είναι 40%). Πρόκειται, όμως, για ένα από τα σημαντικότερα άρθρα γιατί επιτρέπει πλέον να γίνονται αλλαγές στη συμφωνία μετόχων χωρίς την έγκριση της Βουλής. Μέχρι πρόσφατα κάθε αλλαγή έπρεπε να εγκριθεί από το Ελληνικό Κοινοβούλιο, ενώ πλέον αρκεί μια συμφωνία μεταξύ των δύο συνεταίρων.

Στο πλαίσιο αυτό προωθούνται και οι αλλαγές που θα συζητηθούν στην προσεχή έκτακτη γενική συνέλευση, οι οποίες δεν θα είναι και οι τελευταίες. Υπενθυμίζεται πως το 5% του ΟΤΕ που έχει πάει στο ΤΑΙΠΕΔ πρόκειται σύντομα να βγει στο σφυρί, με τους Γερμανούς να έχουν το λεγόμενο δικαίωμα πρώτης άρνησης, δηλαδή μόνο αν αυτοί δεν αγοράσουν, μπορεί το ΤΑΙΠΕΔ να το μεταβιβάσει σε άλλον επενδυτή.

Με τις αλλαγές διατηρείται ο έλεγχος του Δημοσίου σε σημαντικά θέματα που άπτονται της εθνικής ασφάλειας, της μεταβίβασης της υποδομής του ΟΤΕ κ.λπ., αρκεί το θέμα να εγείρεται από ένα μέλος του διοικητικού συμβουλίου.

Εως τις 18 Νοεμβρίου το Δημόσιο διατηρεί το δικαίωμα να προβάλλει αντίρρηση και σε οποιαδήποτε αλλαγή στην επωνυμία του ΟΤΕ αλλά και σε αλλαγή χρηματιστηρίου στο οποίο είναι εισηγμένες οι μετοχές του οργανισμού. Το Δημόσιο χάνει, όμως, το βέτο σε σειρά θεμάτων: από τις εξουσίες του διευθύνοντος συμβούλου μέχρι πιθανές εξαγορές ή πωλήσεις. Ταυτόχρονα το Δ.Σ. γίνεται δεκαμελές, ενώ σήμερα προβλέπεται ότι αποτελείται από εννέα έως 11 μέλη.

Χθες ο ΟΤΕ ανακοίνωσε τα αποτελέσματα πρώτου τριμήνου, με τα προσαρμοσμένα καθαρά κέρδη να διαμορφώνονται σε 38.200.000 ευρώ, εξαιρουμένων των έκτακτων εξόδων, καταγράφοντας άνοδο 4,1% σε ετήσια βάση. Ο όμιλος εμφάνισε οριακή αύξηση εσόδων 0,1%, στα 929.000.000 ευρώ.


πηγη: dimokratianews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates