.

Παρασκευή 17 Μαρτίου 2017

ΚΟΥΡΕΜΑ ΚΟΚΚΙΝΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ: ΑΝΟΙΓΕΙ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΜΕ ΤΟ TAX CREDIT 20ΕΤΙΑΣ !!!

ΝΟΜΟΘΕΤΕΙΤΑΙ ΑΚΟΜΗ ΜΙΑ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΥΠΕΡΒΑΣΗ
ΚΛΙΚ ΕΔΩ:

Η ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΠΡΟΣΘΕΤΗ ΝΟΜΙΚΗ ΒΑΣΗ ΣΤΙΣ ΟΜΑΔΙΚΕΣ ΑΓΩΓΕΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΥΡΕΜΑ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ ΜΑΣ !!!
Τώρα πλέον οι τράπεζες δεν έχουν καμία δικαιολογία για να μην κουρέψουν τα κόκκινα δάνεια αφού :
-- με 56 Δις προβλέψεις, που σχηματίστηκαν με τις ανακεφαλαιοποιήσεις που πληρώνει ο ελληνικός λαός με τα μνημόνια και
-- με τη θεσμοθέτηση του tax credit 20ετίας, που θα τους εξασφαλίσει ότι τα κουρέματα και οι αναδιαρθρώσεις των κόκκινων δανείων δεν θα επηρεάσουν την κεφαλαιακή τους επάρκεια,
μπορούν να κουρέψουν οριζόντια και χωρίς απαγορευτικές προϋποθέσεις όλα τα κόκκινα δάνεια !!!




Στην 20ετία η αναβαλλόμενη φορολογία για τις τράπεζες με τροπολογία στη Βουλή

Στα 20 χρόνια αυξάνεται με τροπολογία που κατατέθηκε την Πέμπτη στη Βουλή η περίοδος εντός της οποίας οι τράπεζες μπορούν να αποσβένουν τις ζημιές τις οποίες εγγράφουν στον ισολογισμό τους από τις διαγραφές δανείων, στο πλαίσιο των αναδιαρθρώσεων που πραγματοποιούν.

Με τη ρύθμιση αυτή που κατατέθηκε στη Βουλή, μια μέρα μετά την επίσκεψη της επικεφαλής του SSM στην Αθήνα, θεωρητικά διασφαλίζεται ότι οι διαγραφές και οι αναδιαρθρώσεις δανείων δεν θα οδηγήσουν σε απώλεια εποπτικών κεφαλαίων, ανοίγοντας ουσιαστικά το δρόμο στις τράπεζες να «κυνηγήσουν» με πιο επιθετικό τρόπο την επίτευξη των στόχων που έχουν τεθεί για την μείωση των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων τους κατά περίπου 40 δισεκατομμύρια ευρώ ως το τέλος του 2019.

Ειδικότερα όπως αναφέρεται στην αιτιολογική έκθεση, με την παράγραφο 3 του άρθρου 27, όπως αντικαθίσταται από την προτεινόμενη ρύθμιση, δίνεται η δυνατότητα 20ετούς (αντί 10ετούς) απόσβεσης των ζημιών που εγγράφουν οι τράπεζες σε περιπτώσεις που αυτές οφείλονται σε διαγραφές οφειλών από τον ισολογισμό τους, είτε λόγω διακανονισμού ή αναδιάρθρωσης του δανείου συμβατικά, δικαστικά ή εξωδικαστικά είτε λόγω μεταβίβασης του δανείου σε εταιρείες απόκτησης δανείων ή τιτλοποίησης ή σε πιστωτικά ιδρύματα και χρηματοδοτικά ιδρύματα ή σε άλλες εταιρείες ή νομικές οντότητες, εφόσον στις περιπτώσεις αυτές τη διαχείριση πραγματοποιεί εταιρεία διαχείρισης απαιτήσεων. Το φορολογικό όφελος της 20ετούς απόσβεσης παρέχεται μόνο για τις πραγματοποιηθείσες ζημιές.



Σε περίπτωση που πραγματοποιείται λογιστική διαγραφή του δανείου ενώ ακόμη δεν έχει γίνει οριστική διαγραφή ή μεταβίβαση, το φορολογικό αποτέλεσμα του έτους της λογιστικής διαγραφής δεν επηρεάζεται. Όταν επέλθει το γεγονός της οριστικής διαγραφής-μεταβίβασης,το ποσό που είχε λογιστικά διαγραφεί θα μετατρέπεται σε χρεωστική διαφορά και θα αποσβένεται εντός της προβλεπόμενης περιόδου των 20 χρόνων.

ΠΗΓΗ
http://www.liberal.gr/arthro/123206/oikonomia/2017/stin-20etia-i-anaballomeni-forologia-gia-tis-trapezes-me-tropologia-sti-bouli.html

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates