.

Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2016

ΠΟΙΝΕΣ ΧΑΔΙ ΓΙΑ ΤΗ ΧΕΙΡΑΓΩΓΗΣΗ ΤΗΣ ΜΕΤΟΧΗΣ ΤΗΣ MIG !!!

Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΕΦΑΛΑΙΑΓΟΡΑΣ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΕ CYPRUS POPULAR BANK(ΛΑΪΚΗ) ΚΑΙ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΜΕ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΠΟΥ ΜΕ ΤΑ ΒΙΑΣ ΦΤΑΝΟΥΝ ΤΑ 80.000 ΕΥΡΩ
H αντίστοιχη Επιτροπή της Κύπρου για την Λαϊκή, τον Ανδρέα Βγενόπουλο και τους συνεργάτες αυτού επέβαλε πρόστιμα που ξεπερνούσαν τα 4.000.000 ευρώ !!!
Εντύπωση προκαλεί και άλλη απόφαση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς που επέβαλε πρόστιμο μόλις 50.000 ευρώ στην  Goldman Sachs για παρόμοια περίπτωση !!!




















Για χειραγώγηση μετοχών καταδικάστηκαν οι Cyprus Popular Bank (Λαϊκή) και η Επενδυτική Τράπεζα με απόφαση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς. Η υπόθεση αφορούσε τη συμμετοχή τους στη χειραγώγηση της μετοχής της Marfin Investment Group ΑΕ (MIG) από το Μάρτιο έως τον Απρίλιο του 2008, επί ημερών Ανδρέα Βγενόπουλου.

Ωστόσο, εντύπωση προκαλεί πως η καταδίκη τους κυρώθηκε με πρόστιμα που μετά βίας φτάνουν και τα δύο μαζί τις 80.000 ευρώ. Η Επιτροπή -με αυτήν την προκλητική στάση- είναι σαν να κλείνει το μάτι σε όσους χρησιμοποιούν τέτοιες παράνομες μεθόδους κερδοσκοπίας, αφού όχι μόνο απαγορευτικά δεν είναι τα πρόστιμα για τη χειραγώγηση, αλλά ίσα – ίσα μοιάζουν σταγόνα στον ωκεανό των παράνομων κερδών.

Η κύρωση που επιβλήθηκε στη Λαϊκή ανέρχεται στα 30.000 ευρώ, τη στιγμή που τα διοικητικά πρόστιμα της αντίστοιχης Επιτροπής της Κύπρου για την εν λόγω τράπεζα, τον Ανδρέα Βγενόπουλο και τους συνεργάτες αυτού ξεπερνούσαν τα 4 εκατ. ευρώ.

«Επιβάλλει για την ανωτέρω παράβαση στην εταιρία Cyprus Popular Bank Co Ltd πρόστιμο 30.000 ευρώ, σύμφωνα με το άρθρο 23 παρ. 1 του ν. 3340/2005» σημειώνεται στην απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς.

Μάλιστα, όπως αναφέρεται στην απόφαση, αν το πρόστιμο πληρωθεί εντός δύο μηνών μετά τη κοινοποίησή του στον υπόχρεο, τότε αυτό μειώνεται κατά 20%. Δηλαδή, οι παραβάτες της Λαϊκής «ξηλώθηκαν», πληρώνοντας 24.000 ευρώ...

Για την ίδια υπόθεση, επιβλήθηκαν χρηματικές κυρώσεις και στην Επενδυτική Τράπεζα της Ελλάδος, με το ύψους του προστίμου να είναι μόλις 50.000 ευρώ.

Αξιοσημείωτη και η έτερη απόφαση της Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς για τη Goldman Sachs, η οποία επέβαλε πρόστιμο ύψους 50.000 ευρώ για παρόμοια υπόθεση.

πηγη: koutipandoras.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates