ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τετάρτη 15 Ιουνίου 2022

ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ FUNDS ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΠΑΡΤΙ ΜΕ ΤΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ Η ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Η οργανωμένη, συλλογική προσφυγή στην Δικαιοσύνη, με την υποστήριξη μιας εξειδικευμένης Επιστημονικής Ομάδας Νομικών, Δικηγόρων, Οικονομολόγων, Λογιστών, Πραγματογνωμόνων, Δικαστικών Επιμελητών, Μαθηματικών, Αναλογιστών, Τραπεζικών Διαμεσολαβητών & Τραπεζικών Στελεχών, είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος. Και, η ΥΠΕΡΒΑΣΗ, έκανε αυτή την πολυτέλεια των τραπεζών και των λίγων προνομιούχων, πράξη για τους πολλούς Δανειολήπτες !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html



ΘΑ ΠΑΝΕ ΚΟΥΒΑ ΟΙ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΙ ΤΩΝ FUNDS ΣΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΥΠΕΡΒΑΣΗΣ !!!
https://www.kinima-ypervasi.gr/2022/05/funds-31562003.html


Κόκκινα δάνεια: Τα δεκαεπτά funds με τα μεγαλύτερα χαρτοφυλάκια

Από το liberal.gr

Συνολικά 23 «παίκτες» κινούνται στην ελληνική δευτερογενή αγορά «κόκκινων δανείων», με τους 13 από αυτούς (servicers), να είναι ιδιαίτερα δραστήριοι και να διαχειρίζονται περιουσιακά στοιχεία, τα οποία υπολογίζονται σε περίπου 134 δισ. ευρώ καθώς περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων ένα απόθεμα σε περιουσιακά στοιχεία, από πάσης φύσεως ακίνητα που μπορεί και να φθάνει τα 250.000.

Πρόκειται για περιουσιακά στοιχεία που αγόρασαν τουλάχιστον 17 μεγάλα funds και έδωσαν προς διαχείριση στους servicers, οι οποίοι με τη σειρά τους τα μεταπωλούν ή τα εκμεταλλεύονται και καθώς η αγορά μεγαλώνει και ωριμάζει εκτιμάται ότι δίνει ευκαιρίες εισόδου σε τρίτους. Αυτή είναι η δευτερογενής αγορά.

Όσο για το κατ’ εκτίμηση νούμερο των περιουσιακών στοιχείων περιλαμβάνει από κατοικίες και διαμερίσματα, μέχρι οικόπεδα, εμπορικά και επαγγελματικά ακίνητα, καταστήματα, βιομηχανικές και βιοτεχνικές μονάδες, αποθήκες και μονάδες logistics. Από μόνο του αυτό δείχνει, όχι μόνο την ανάγκη προσεκτικής διαχείρισης, αλλά και τη δύναμη που έχουν συγκεντρώσει οι servicers στην αγορά, στους οποίους τα funds εκχώρησαν όλο αυτό το απόθεμα που αγόρασαν από τις τράπεζες. Δείχνει ακόμα, ότι όσο και αν τα κόκκινα δάνεια έφυγαν από τις τράπεζες, παραμένουν όμως στην οικονομική ζωή του τόπου και την ελληνική κοινωνία ευρύτερα.

Από την άλλη, έμπειρα στελέχη εκτιμούν ότι η ωρίμανση της αγοράς και των εταιριών διαχείρισης, όπως επίσης και η δημιουργία πλατφόρμας sale and lease-back για την ένταξη των ιδιοκτητών που δεν κατάφεραν να εξοφλήσουν τα δάνεια που έλαβαν, θα βοηθήσουν σχετικά στην απορρόφηση κραδασμών και στην εδραίωση των εταιριών διαχείρισης.

Οι εταιρίες διαχείρισης που είχαν πάρει άδεια από την Τράπεζα της Ελλάδος ήταν 26. Πέρυσι το Δεκέμβριο όμως και φέτος το Μάρτιο ανακλήθηκε η άδεια για δύο από αυτές και στο μεταξύ συγχωνεύτηκαν DoValue και doValue Hellas που αποτελούν μία από τις μεγαλύτερες και πλέον δραστήριες εταιρίες στην αγορά των NPE.

Η αγορά θέλει να προχωρήσει τις συναλλαγές, καθώς το ρίσκο της συγκέντρωσης όλου αυτού του βάρους αμβλύνεται, ενώ οι ταμειακές ροές αναμένεται έτσι να επιταχυνθούν. Θα επιταχυνθούν περαιτέρω από το ενδιαφέρον νέων μικρών, μεγάλων και περιστασιακών ενδιαφερόμενων, που αναμένεται να αναζητήσουν ευκαιρίες, παρέχοντας πρόσθετη ρευστότητα στην αγορά και απορροφώντας κάποιο μέρος από το σύνολο του αποθέματος που θέλουν να πουλήσουν οι εταιρίες.

Ένα άλλο τμήμα μπορούν να το αξιοποιήσουν οι ίδιες οι εταιρίες διαχείρισης με τις μεγαλύτερες εξ' αυτών να έχουν ήδη δημιουργήσει τμήματα ή θυγατρικές με σκοπό την εκμετάλλευση μετά από αναπαλαίωση των ακινήτων.

Τα 17 funds με τις μεγαλύτερες αγορές NPL στην Ελλάδα

Συνολικά 17 funds υπολογίζεται ότι έχουν κάνει τις μεγαλύτερες αγορές κόκκινων δανείων στην Ελλάδα. Αγόρασαν τα κόκκινα δάνεια στις παρακάτω τιμές και στη συνέχεια έδωσαν τη διαχείριση αυτών των περιουσιακών στοιχείων στους servicers. Η κατάταξη παρουσιάζεται σύμφωνα με την ακαθάριστη αξία των δανείων, όπως τα επεξεργάστηκε η Octane Management Consultants κι έχει ως εξής
:
  1. Davidson Kempner αγορές 15,1 δισ. ευρώ
  2. Intrum αγορές 13,5 δισ. ευρώ
  3. doValue 11,4 δισ. ευρώ
  4. Bain Capital 3,5 δισ. ευρώ
  5. B2Holding 3 δισ. ευρώ
  6. PIMCO 2,7 δισ. ευρώ
  7. Hoist 2,4 δισ. ευρώ
  8. Carval-Intrum 2 δισ. ευρώ
  9. Ellington Solutions 1,6 δισ. ευρώ
  10. Aldridge 1,3 δισ. ευρώ
  11. Apollo 1,2 δισ. ευρώ
  12. Fortress 1,1 δισ. ευρώ
  13. Elliot-Centerbridge 900 εκατ. ευρώ
  14. Astir NPL Finance 700 εκατ. ευρώ
  15. APS 400 εκατ. ευρώ
  16. Cross Ocean Partners 300 εκατ. ευρώ
  17. Carval 100 εκατ. ευρώ

Οι 13 πλέον δραστήριοι διαχειριστές NPL στην Ελλάδα

Στο μεταξύ οι 13 μεγαλύτεροι και πιο δραστήριοι από τους παίκτες που διαχειρίζονται κάπου 250.000 ακίνητα και συνολικά περιουσιακά στοιχεία (όχι μόνον NPE) έως και 134 δισ. ευρώ από τα δάνεια αυτά σύμφωνα με στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος που επεξεργάστηκε η Octane Management Consultants (και κάποια μπορεί να έχουν αλλάξει), είναι οι παρακάτω:
  1. doValue 36 δισ. ευρώ
  2. Cepal 30 δισ. ευρώ
  3. Intrum Hellas 28 δισ. ευρώ
  4. Qquant 11 δισ. ευρώ
  5. PQH 9 δισ. ευρώ
  6. B2Kapital 4 δισ. ευρώ
  7. PIMCO 4 δισ. ευρώ
  8. APS 3 δισ. ευρώ
  9. Apollo 3 δισ. ευρώ
  10. Artemis 2 δισ. ευρώ
  11. SFS 1,5 δισ. ευρώ
  12. UCI 500 εκατ. ευρώ
  13. Mountstreet 500 εκατ. ευρώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου