ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δευτέρα 20 Ιουνίου 2022

ΖΗΤΩ Η "ΑΝΑΠΤΥΞΗ" : Η ΕΛΛΑΔΑ Η 2η ΠΙΟ ΧΡΕΟΚΟΠΗΜΕΝΗ ΧΩΡΑ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ !!!






Oι Έλληνες πολίτες και πολιτικοί οφείλουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στο λαό και τους πολιτικούς της Βενεζουέλας. Εάν δεν υπήρχαν οι υπέροχοι Βενεζουελάνοι με δημόσιο χρέος 350% του ΑΕΠ, η Ελλάδα με δημόσιο χρέος κάτι παραπάνω από 200% του ΑΕΠ, κοντά στα 395 δις ευρώ, είναι η 2η χρεοκοπημένη χώρα στον πλανήτη μετά την Βενεζουέλα.

Η Ελλάδα είχε με διαφορά το υψηλότερο δημόσιο χρέος στην Ευρωπαϊκή Ενωση και στο τρίτο τρίμηνο του 2021, το οποίο διαμορφώθηκε στο 200,7% του ΑΕΠ έναντι 207,3% στο δεύτερο τρίμηνο και 200% στο τρίτο τρίμηνο του 2020.

Στο σύνολο της Ευρωζώνης, το χρέος υποχώρησε στο 97,7% του ΑΕΠ από 98,3% στο δεύτερο τρίμηνο, ενώ ήταν αυξημένο σε σχέση με το 96,6% στο τρίτο τρίμηνο του 2020.

Το μεγαλύτερο χρέος, μετά την Ελλάδα, είχαν η Ιταλία (155,3% του ΑΕΠ), η Πορτογαλία (130,5%), η Ισπανία (121,8%) και η Γαλλία (116%), ενώ πάνω από 100% χρέος είχαν και το Βέλγιο και η Κύπρος.

Αυτό το συγκινητικό επίτευγμα έρχεται καθώς ο υπουργός Πιερρακάκης δηλώνει υπερήφανος για το νέο ψηφιακό επίδομα που μοιράζει η κυβέρνηση αυτή τη φορά με τον εμπνευσμένο τίτλο Power Pass και καθώς κυβερνητικά στελέχη συμμετέχουν ταυτόχρονα ομόθυμα και ομόκορμα στο Pride Αthens.

(Η εκπαίδευση των πολιτών να ζουν με επιδόματα και ταυτόχρονα να απορρίπτουν την παραδοσιακή πυρηνική οικογένεια θα φέρει τους αναμενόμενους “καρπούς”.)

Πάμε τώρα να δούμε πως το Ισραήλ κατάφερε να μειώσει το χρέος του στο 68,8%.

Το 1986 το δημόσιο χρέος του Ισραήλ ξεπερνούσε το 160% του ΑΕΠ. Το 1995 είχε μειωθεί στην περιοχή του 100% του ΑΕΠ.

Έτσι από μία σοσιαλιστικού τύπου μάλλον αγροτική οικονομία κατάφερε να μετατραπεί σε Start-up Nation χάρη στην υποδειγματική λειτουργία των Πανεπιστημίων του και στη μεθοδική επένδυση στο Τομέα της Έρευνας και της Ανάπτυξης.

«Όταν ένας Ισραηλινός έχει μία επιχειρηματική ιδέα, θα την αρχίσει αυτήν την εβδομάδα»

Αυτή ακριβώς είναι η νοοτροπία.

«Κάπως έτσι έγινε η μετάβαση από τα πορτοκάλια της Τζάφα σε αυτό που ονομάζουμε Startup Nation» με καθοριστικό ρόλο σε αυτό των ερευνητικών ινστιτούτων όπως το Technion ή το Weizmann.

Δεν είχε νερό και πλέον εξάγει νερό. Δεν είχε βιομηχανία και τώρα εξάγει καινοτομία. Θα έλεγε κανείς ότι το Ισραήλ μετατρέπει το μειονέκτημα σε πλεονέκτημα.

Πριν δύο μήνες η ισραηλινή κυβέρνησε έκοψε τα επιδόματα και ενεθάρρυνε τους εργαζόμενους να επιστρέψουν στις δουλειές τους. Ουδεμία σχέση με αυτό που συμβαίνει στην Ελλάδα. Στο μεταξύ οι οικογένειες στο Ισραήλ έχουν κατά μέσο όρο πάνω από 3 παιδιά.

Έχουν και προβλήματα όπως είναι η ακριβή στέγη επειδή τα σπίτια είναι δυσεύρετα. Αυτό επιχειρούν να το λύσουν με ουρανοξύστες ακόμη και 80 ορόφων.















ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου