Η οργανωμένη, συλλογική προσφυγή στην Δικαιοσύνη, με την υποστήριξη μιας εξειδικευμένης Επιστημονικής Ομάδας Νομικών, Δικηγόρων, Οικονομολόγων, Λογιστών, Πραγματογνωμόνων, Δικαστικών Επιμελητών, Μαθηματικών, Αναλογιστών, Τραπεζικών Διαμεσολαβητών & Τραπεζικών Στελεχών, είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος. Και, η ΥΠΕΡΒΑΣΗ, έκανε αυτή την πολυτέλεια των τραπεζών και των λίγων προνομιούχων, πράξη για τους πολλούς Δανειολήπτες !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html
«Γκάζι» στις ρευστοποιήσεις ακινήτων πατούν οι εταιρείες διαχείρισης απαιτήσεων (servicers) σε μια προσπάθεια να αναπληρώσουν το έδαφος που χάθηκε την τελευταία διετία εν μέσω πανδημικής κρίσης.
Όπως αποκαλύπτει στο Business Daily ανώτατο στέλεχος του κλάδου, οι πλειστηριασμοί αναμένεται να τριπλασιαστούν ή και να τετραπλασιαστούν το δεύτερο και τρίτο τρίμηνο του 2022 σε σύγκριση με το πρώτο τρίμηνο. Αυτό σημαίνει ότι από τον Μάιο έως τον Σεπτέμβριο -με εξαίρεση τον Αύγουστο- οι servicers θα σπεύσουν να ανακτήσουν μέρος των απαιτήσεων ύψους 50 δισ. ευρώ που έχουν τιτλοποιηθεί προκειμένου να μην χάσουν τους στόχους.
Στο ερώτημα κατά πόσο τα funds ενδιαφέρονται να συσσωρεύουν τα ακίνητα που ρευστοποιούνται, το ίδιο στέλεχος χαρακτηρίζει ικανοποιητική τη ζήτηση που έχει καταγραφεί στις ειδικές πλατφόρμες. «Το ταμπού της απόκτησης ενός σπιτιού που προήλθε από πλειστηριασμό έχει ξεπεραστεί πλέον και στην Ελλάδα, ενώ πολλοί αγοράζουν ως μια μορφή επένδυσης στη χώρα μας», αναφέρει χαρακτηριστικά.
Οι τιτλοποιήσεις «κόκκινων» δανείων ύψους 50 δισ. ευρώ που έχουν πραγματοποιηθεί μέσω των προγραμμάτων Ηρακλής Ι και Ηρακλής ΙΙ συνοδεύονται με «κλειδωμένους» στόχους για την ανάκτηση των απαιτήσεων. Αυτοί μπορούν να επιτευχθούν είτε με ρυθμίσεις που εξυπηρετούνται από τους οφειλέτες, είτε με εκούσια ανταλλαγή, είτε με πωλήσεις χαρτοφυλακίων, είτε με πλειστηριασμούς.
Αυτό που είναι βέβαιο, αναφέρει η ίδια πηγή, είναι ότι οι στόχοι των τιτλοποιήσεων είναι μη ευέλικτοι και δεν αλλάζουν. Ακόμη και σε συνθήκες ανωτέρας βίας, όπως είναι ο πόλεμος ή η πανδημία, το μόνο που θα μπορούσε να εξεταστεί είναι η παράταση στις προθεσμίες.
ΠΗΓΗ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου