Μάλιστα στα συμπεράσματα της έρευνας προσδιορίζεται και το ακριβές χρηματικό ποσό που χρειάζεται μια ξέγνοιαστη ζωή.
Πότε ήταν η τελευταία φορά που ο μισθός σου κράτησε για έναν ολόκληρο μήνα αντί για 2-3 εβδομάδες; Μάλλον ούτε εσύ θυμάσαι πότε ήταν αυτό το ευτυχές γεγονός του απώτατου παρελθόντος, αλλά θυμάσαι πολύ καλά το πόσο δύσκολα κατάφερες να τη βγάλεις μέχρι την πολυπόθητη ημερομηνία καταβολής μισθοδοσίας.
Το ότι κουτσά-στραβά τα κατάφερες δεν σημαίνει ότι είσαι πραγματικά δυστυχισμένος, ούτε ότι αν έπαιρνες μερικά χρήματα παραπάνω θα ήσουν πολύ πιο ευτυχισμένος. Όμως το μόνο σίγουρο είναι η όλη κατάσταση είναι πολύ στρεσογόνα, μια κατάσταση που πιθανότατα δεν θα υπήρχε αν δεν περίσσευε τόσος μήνας στο τέλος του μισθού. Αλλά πόσα ακριβώς περισσότερα θα θέλαμε για να μην αγχωνόμαστε; Μήπως όσα και να είχαμε, απλά θα θέλαμε περισσότερα μετά από λίγο μέσα από την αναπροσαρμογή των αναγκών μας; Μια έρευνα έχει την απάντηση.
Η έρευνα διεξήχθη από την OnePoll για τις ανάγκες του θεσμού του Μήνα Ευαισθητοποίησης για την Ψυχική Υγεία και το γενικό συμπέρασμα της έρευνας είναι ότι τα ⅔ των Αμερικανών υποφέρουν από κάποιου είδους FOMO που έχει οικονομικά κίνητρα. Το δείγμα ήταν 2.000 ενήλικες και το 66% από αυτούς απέφευγαν κοινωνικές εκδηλώσεις επειδή ένιωθαν ανασφάλεια για την οικονομική τους κατάσταση. Το ⅓ των ερωτηθέντων αποφεύγει πάρτι γενεθλίων, ενώ το ίδιο ποσοστό αποφεύγει εξόδους με συναδέλφους μετά τη δουλειά για οικονομικούς λόγους.
Συνολικά το 56% δηλώνει αρκετά ως πολύ πιο αγχωμένο σε σχέση με το πρόσφατο παρελθόν λόγω των αυξήσεων στα καύσιμα και τον πληθωρισμό. Ένα άγχος που θα μπορούσε να αποφευχθεί με το κατάλληλο αντίτιμο. Η έρευνα έδειξε ότι αν ο κατώτατος μισθός ήταν στα 7.000 δολάρια δεν θα υπήρχε κανένας απολύτως λόγος οικονομικού άγχους, μιας και αυτό είναι το ποσό που μπορεί να δώσει στον οποιονδήποτε ένα καλό σπίτι, μια καλή κοινωνική ζωή και τη δυνατότητα αποταμίευσης.
Ακόμα όμως κι αν ο κατώτατος μισθός των 7.000 είναι άπιαστο όνειρο ακόμα και για την Αμερική, η έρευνα έδειξε ότι ακόμα και μια ελάχιστη αύξηση 112 δολαρίων τον μήνα, θα μπορούσε να απομακρύνει τις περισσότερες δυσκολίες και ένα σημαντικό μέρος από άγχος των πρόσφατων αυξήσεων.
Σε σχέση με παλαιότερες έρευνες ο αριθμός που δηλώνουν στρεσαρισμένοι επειδή δεν βγάζουν όσα λεφτά θα ήθελαν δεν έχει αλλάξει δραματικά σε σχέση με την εποχή πριν από την πανδημία, τότε ο 60% των ερωτηθέντων δεν ένιωθε άνετα με τον μισθό του. Το ποσοστό του 66% γίνεται 78% όταν οι ερωτηθέντες ζουν σε νοικοκυριό που βγάζει κάτω από 30.000 δολάρια τον χρόνο, κάτι που δείχνει ότι το άγχος σχετίζεται με τη φτώχεια και δεν είναι γενικά ανικανοποίητο ων ο άνθρωπος.
ΠΗΓΗ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου