Οι αυτοκαταστροφικές τάσεις της Δύσης – Πώς 7.374 κυρώσεις κατά της Ρωσίας πλήττουν την Ευρώπη με ντόμινο παρενεργειών
Τα γεγονότα αποδεικνύουν ότι οι κυρώσεις κατά της Ρωσίας δεν δουλεύουν και η εμμονή της Δύσης κατά της Ρωσίας βλάπτει, πλήττει την Ευρώπη κατά τρόπο επικίνδυνο… η Ευρώπη βρίσκεται εγκλωβισμένη σε καθοδικό σπιράλ
Η δύση αυτοκαταστρέφεται.
Η απόφαση της Ευρώπης και των ΗΠΑ να επιβάλλουν πρωτοφανείς κυρώσεις κατά της Ρωσίας για την εισβολή στην Ουκρανία… έχει δημιουργήσει ένα ντόμινο παρενεργειών στην Ευρώπη και στον κόσμο.
Με 10,128 χιλιάδες κυρώσεις κατά της Ρωσίας, εκ των οποίων 7.374 κυρώσεις μετά την έναρξη μιας ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης στην Ουκρανία… η Ευρώπη και ο κόσμος εξάντλησε το αντιρωσικό μένος.
Για την ιστορία έχουν επιβληθεί 10.128 κυρώσεις κατά της Ρωσίας από το 2014.
Πριν από την έναρξη της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης στην Ουκρανία είχαν επιβληθεί 2.754 κυρώσεις και μετά την εισβολή 7.374 κυρώσεις…
Ωστόσο είναι η πρώτη φορά στην ιστορία όπου οι χώρες που επιβάλλουν κυρώσεις κατά της Ρωσίας, έχουν υποστεί περισσότερες παρενέργειες από την χώρα στόχο…
Δηλαδή οι κυρώσεις της Ευρώπης στην Ρωσία γύρισαν μπούμερανγκ κατά της Ευρώπης…
Η Ρωσική οικονομία θα υποστεί ύφεση -10% με -12% το 2022 από όλες αυτές τις κυρώσεις και το κόστος του πολέμου, όμως το ρούβλι από τα 150 ρούβλια ανά δολάριο… έχει ανατιμηθεί στα 64 ρούβλια ανά δολάριο…
Στην αρχή κατακρημνίστηκε και εν συνεχεία… ανατιμήθηκε όταν ο Ρώσος Πρόεδρος Putin αποφάσισε να επιβάλλει την πληρωμή σε ρούβλια του φυσικού αερίου σε μη φιλικές χώρες…
Η ζημιά όμως στην Ευρώπη και στις ΗΠΑ από τις κυρώσεις που επέβαλλαν είναι πολλαπλάσιες.
Η ζημιά όμως στην Ευρώπη και στις ΗΠΑ από τις κυρώσεις που επέβαλλαν είναι πολλαπλάσιες.
Η Deutsche bank υποστηρίζει ότι το 2022 οι πολίτες του κόσμου θα πληρώσουν 160 δισεκ. περισσότερα για βενζίνη, ο πληθωρισμός φθάνει σε εκρηκτικές διαστάσεις και φαινόμενα επισιτιστικής κρίσης πλήττουν τον κόσμο…
Οι συνέπειες για την Ευρώπη είναι χειρότερες από ότι για την Ρωσία… οι κυρώσεις της Ευρώπης προς την Ρωσία βλάπτουν περισσότερο την Ευρώπη από ότι την Ρωσία.
H Γερμανία έχει εξάρτηση από το ρωσικό φυσικό αέριο σε ποσοστό 55% ενώ η Ρωσία είναι ένας από τους μεγαλύτερους εξαγωγείς φυσικού αερίου, σιτηρών και λιπασμάτων στον κόσμο…
Η Ρωσία έχει ένα μεγάλο πλεονέκτημα, το φυσικό αέριο και το πετρέλαιο μέσω αγωγών θα είναι πάντα φθηνότερο από το LNG το υγροποιημένο φυσικό αέριο του Κατάρ ή των ΗΠΑ…
Συν τοις άλλοις όπως αποδείχθηκε και από το Κατάρ και τις επαφές με την Γερμανία… η αντικατάσταση του ρωσικού φυσικού αερίου είναι τεράστιο κόστος… για την Ευρώπη.
Π.χ. το Κατάρ για να δώσει υγροποιημένο φυσικό αέριο ζητάει μακροχρόνια συμβόλαια… δηλαδή από την μια εξάρτηση της Ρωσίας, στην εξάρτηση του Κατάρ…
Τα γεγονότα αποδεικνύουν ότι οι κυρώσεις κατά της Ρωσίας δεν δουλεύουν και η εμμονή της Δύσης κατά της Ρωσίας βλάπτει, πλήττει την Ευρώπη κατά τρόπο επικίνδυνο… η Ευρώπη βρίσκεται εγκλωβισμένη σε καθοδικό σπιράλ.
Το ντόμινο παρενεργειών
Όταν ο ρωσικός στρατός εισέβαλλε στην Ουκρανία και ο Putin παρουσίασε τους στρατιωτικούς του στόχους, οι Ευρωπαίοι ηγέτες έσπευσαν να κλιμακώσουν την κατάσταση, επιβάλλοντας σαρωτικές οικονομικές και τραπεζικές κυρώσεις κατά του ρωσικού λαού.
Αυτές οι κυρώσεις προκάλεσαν ένα ντόμινο ανεπιθύμητων συνεπειών σε όλη την Ευρώπη και τη Δύση.
Οι Ηνωμένες Πολιτείες, ο Καναδάς και η Ευρώπη δημιούργησαν ένα σκληρό, «ενωμένο μέτωπο» ενάντια στη Ρωσία, αλλά καθώς κλιμακώθηκε ο εμπορικός τους πόλεμος εναντίον της Ρωσίας, απειλήθηκαν οι αλυσίδες εφοδιασμού και οι τιμές για πολύτιμα εμπορεύματα αυξήθηκαν σε ολόκληρη τη Δύση.
Οι Ευρωπαίοι ηγέτες μίλησαν από την αρχή εναντίον του Putin, προβάλλοντας κενές απαιτήσεις χωρίς στρατηγική.
Η Ρωσία απάντησε στις κυρώσεις απαιτώντας από τα εχθρικά έθνη στη Δύση να πληρώσουν για τις ρωσικές ενεργειακές προμήθειες σε ρωσικά ρούβλια.
Ο Putin χαρακτήρισε μπλόφα της Ευρώπης και αποκάλυψε τα τρωτά σημεία της Δύσης.
Οι ευρωπαίοι αγοραστές φυσικού αερίου πληρώνουν τώρα την ενέργεια σε ρωσικά ρούβλια, ισχυροποιώντας την Ρωσία και το Ρούβλι το οποίο ανατιμάται σε επίπεδα προ της εισβολής…
Επίσης ο πρωθυπουργός της Ιταλίας M. Draghi, επιβεβαίωσε ότι οι Ευρωπαίοι αγοραστές φυσικού αερίου πληρώνουν την ενέργεια σε ρωσικά ρούβλια.
«Οι περισσότεροι εισαγωγείς φυσικού αερίου» έχουν ανοίξει λογαριασμούς σε ρούβλια με την Gazprom και έχουν συμβιβαστεί με τις ρωσικές απαιτήσεις.
Ο ένας μετά τον άλλον, οι ευρωπαίοι αγοραστές φυσικού αερίου παραβιάζουν τις κυρώσεις της ΕΕ κατά της Ρωσίας, καθώς οι σκληρές συζητήσεις της Δύσης δεν γίνονται παρά ένας απλός απόηχος αδυναμίας.
Το παγκόσμιο αποθεματικό νόμισμα –το δολάριο ΗΠΑ– δέχεται ένα ιστορικό πλήγμα στη διαδικασία, καθώς η Ρωσία παρακάμπτει το δολάριο.
Η Δύση παραδίδεται αθόρυβα στην Ρωσία
Η Δύση παραδίδεται αθόρυβα στη Ρωσία, καθώς οι ρώσοι χρησιμοποιούν, φυσικό αέριο, πετρέλαιο και τα λιπάσματα ως μοχλό πίεσης προς την Δύση.
Την ίδια στιγμή, ο Πρόεδρος Biden των ΗΠΑ απειλεί να στείλει περισσότερα όπλα και στρατιωτικό εξοπλισμό (αξίας έως και 20 δισεκατομμυρίων δολαρίων) στην Ουκρανία.
Η Δύση συνθηκολογεί με την Ρωσία
Ο Ιταλός πρωθυπουργός αποκάλυψε ότι η Δύση συνθηκολογεί με τη Ρωσία, καθώς ο οικονομικός πόλεμος της Δύσης έχει εξελιχθεί σε μπούμερανγκ.
Ως πρωθυπουργός της Ιταλίας, ο Draghi προσπάθησε να ισχυριστεί ότι η Ιταλία θα μπορούσε να πληρώσει για το φυσικό αέριο χωρίς να παραβιάσει τις κυρώσεις της ΕΕ κατά της Ρωσίας. Ωστόσο, όταν ρωτήθηκε για το πόσο σίγουρος ήταν ότι η Ιταλία θα μπορούσε να διατηρήσει τη ροή του φυσικού αερίου χωρίς να παραβιάσει τις κυρώσεις της ΕΕ, ανέφερε:
«Είμαι στην πραγματικότητα αρκετά σίγουρος, αλλά για έναν ανόητο λόγο.
Δεν υπάρχει επίσημη ανακοίνωση για το τι σημαίνει παραβίαση κυρώσεων.
Κανείς δεν είπε ποτέ τίποτα σχετικά με το αν οι πληρωμές σε ρούβλια παραβιάζουν τις κυρώσεις ή όχι, πώς οργανώνονται αυτές οι πληρωμές. Άρα, είναι μια γκρίζα ζώνη».
Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, κατέστησε σαφές στις 27 Απριλίου ότι οι ευρωπαϊκές εταιρείες φυσικού αερίου δεν πρέπει να λυγίσουν στις ενεργειακές απαιτήσεις της Ρωσίας.
«Οι εταιρείες με τέτοια συμβόλαια δεν θα πρέπει να ανταποκριθούν στις ρωσικές απαιτήσεις, αυτό θα ήταν παραβίαση των κυρώσεων, άρα υψηλός κίνδυνος για τις εταιρείες».
…τελικά λύγισαν…
Ο Draghi τελικά αποκάλυψε ότι το μεγαλύτερο μέρος της Ευρώπης δεν θα μπορούσε να υπερασπιστεί τις κυρώσεις που αποφάσισαν κατά της Ρωσίας και ήδη υποκλίνονται στις ενεργειακές απαιτήσεις του Putin.
«Στην πραγματικότητα, οι περισσότεροι εισαγωγείς φυσικού αερίου έχουν ήδη ανοίξει λογαριασμό σε ρούβλια στην Gazprom», είπε ο Draghi, αποκαλύπτοντας ότι η Ευρώπη συνεχίζει να πληρώνει δισεκατομμύρια ημερησίως στη Ρωσία και με τους όρους της Ρωσίας!
Δεν υπάρχει ενιαίο μέτωπο ενάντια στη Ρωσία.
Είναι όλα στον αέρα.
Η Ρωσία θα συνεχίσει να καταστρέφει κάθε στρατιωτικό εξοπλισμό που φέρουν οι χώρες του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία και θα πλουτίσει λόγω της πλεονεκτικής θέσης στην ενέργεια.
Τα σχέδια οικονομικού και τραπεζικού αποκλεισμού της Ρωσίας από την Δύση…
αποτυγχάνουν, καθώς οι αλυσίδες εφοδιασμού κλονίζονται παγκοσμίως και οι αθώοι συνεχίζουν να υποφέρουν.
Η Γερμανία προειδοποιεί για επισιτιστική κρίση
Η Γερμανίδα υπουργός Εξωτερικών Annalena Burbock υποστηρίζει ότι οι χώρες της G7 (Μεγάλη Βρετανία, Γερμανία, Ιταλία, Καναδάς, ΗΠΑ, Γαλλία και Ιαπωνία) θα έρθουν αντιμέτωπες με επισιτιστική κρίση, για την οποία ευθύνεται η Ρωσία.
«Ο υβριδικός πόλεμος δεν είναι μόνο άρματα μάχης και πύραυλοι αέρα, αλλά και προπαγάνδα και ο πόλεμος για τα τρόφιμα που βλέπουμε ήδη σε όλο τον κόσμο», τόνισε… κατηγορώντας ξανά τη Ρωσία ότι εμποδίζει τις εξαγωγές σιτηρών.
Κατά τη γνώμη της, αυτό «αντιπροσωπεύει έναν πολύ μεγάλο κίνδυνο».
«Όλοι γνωρίζουμε ότι εάν η κλιματική κρίση ξεσπάσει το καλοκαίρι, η κατάσταση θα γίνει ακόμη χειρότερη», δήλωσε η Burbock.
Η απάντηση της Ρωσίας
Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Lavrov είχε δηλώσει ότι η επισιτιστική κρίση στον κόσμο σημειώθηκε πολύ πριν από την έναρξη της ειδικής επιχείρησης στην Ουκρανία, συμπεριλαμβανομένης της πανδημίας και των εσφαλμένων υπολογισμών των δυτικών χωρών.
Ταυτόχρονα, ο Lavrov πρόσθεσε ότι η τρέχουσα κατάσταση έχει επιδεινώσει το πρόβλημα και οι δυτικές κυρώσεις έχουν γίνει ένας από τους βασικούς λόγους για τη διακοπή της προμήθειας τροφίμων, γεγονός που επιδείνωσε την κρίση.
ΠΗΓΗ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου