ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σάββατο 19 Μαρτίου 2022

ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΣΤΗ ΜΥΤΙΛΗΝΗ ΜΕ ΣΥΝΕΙΔΗΤΗ ΕΜΠΛΟΚΗ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ: ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΟΣ ΟΜΟΛΟΓΗΣΕ ΠΩΣ ΞΑΦΡΙΖΕ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ ΠΕΛΑΤΩΝ ΚΑΙ ΕΠΑΙΡΝΕ ΔΑΝΕΙΑ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥΣ !!!

ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΩΔΕΣ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ Η ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΕΝΩ ΓΝΩΡΙΖΕ ΤΗΝ ΑΠΑΤΗ, ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΚΑΛΥΨΕ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΗΣΕ ΤΟΝ ΑΠΑΤΕΩΝΑ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΑΛΛΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕ ΣΕ ΥΦΑΡΠΑΓΗ ΤΩΝ ΥΠΟΓΡΑΦΩΝ ΤΩΝ ΘΥΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΕΠΕΙΤΑ ΠΡΟΧΩΡΟΥΣΕ ΣΕ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΩΝ ΚΑΙ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΤΩΝ ΘΥΜΑΤΩΝ
Όπως κατέθεσαν τα θύματα στο δικαστήριο, η τράπεζα Πειραιώς τους απείλησε πως αν τολμήσουν και στραφούν νομικά εναντίον της θα προχωρήσει σε κατασχέσεις...όπερ και εγένετο. Μιλάμε δηλαδή για μια τραπεζική κανονική κόζα νόστρα !!!



Εφέσιμη ποινή κάθειρξης επτά χρόνων με αναστολή που είχε σαν αποτέλεσμα να αφεθεί ελεύθερος ο καταδικασθείς, επέβαλε σήμερα Πέμπτη το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Βορείου Αιγαίου σε διευθυντή παραρτήματος της Τράπεζας Πειραιώς στη Λέσβο για υπεξαίρεση κατ’ εξακολούθηση και πλαστογραφία κατ’ εξακολούθηση για ποσό άνω των 450.000 ευρώ συνολικά. Το ίδιο δικαστήριο αθώωσε λόγω αμφιβολιών την υπάλληλο της τράπεζας και υφιστάμενη του διευθυντή που κατηγορούνταν για άμεση συνέργεια σε απάτη κατ’ εξακολούθηση.

Στα... μαλακά θεωρείται, πάντως ότι έπεσε ο διευθυντής, καθώς το Δικαστήριο αναγνώρισε το γεγονός ότι ομολόγησε την ενοχή του.

Στο μεταξύ πελάτες - θύματα της υπεξαίρεσης βρίσκονται οικονομικά στο χείλος γκρεμού, καθώς η Τράπεζα Πειραιώς, όπως προέκυψε από την ακροαματική διαδικασία έχει κατασχέσει τραπεζικούς και εταιρικούς λογαριασμούς τους αλλά και 13 ακίνητα, χωρίς να έχει αναλάβει μέχρι στιγμής τις ευθύνες της. Ενώ το χρέος που καλείται μία τοπική εταιρεία να αποπληρώσει για την υπεξαίρεση του διευθυντή της Τράπεζας από 360.000 ευρώ έχει προσαυξηθεί με τους τόκους σε ποσό άνω του ενός εκατομμυρίου ευρώ!

Τα αδικήματα της υπόθεσης που εκδικάστηκαν πρωτόδικα σήμερα τελέστηκαν από τον Απρίλιο του 2008 έως τον Ιανουάριο του 2010.

Αρχές του 2000 όταν ανέλαβε διευθυντής υποκαταστήματος στη Μυτιλήνη ο καταδικασθείς, πολλοί οικείοι του, έσπευσαν να ανοίξουν λογαριασμό στη συγκεκριμένη Τράπεζα. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση πολυμελούς οικογένειας στην Καλλονή με μεγάλη εταιρεία οικοδομικού υλικού που δραστηριοποιείται από το 1983 και ξενοδοχείο. «Ήταν ο δικός μας άνθρωπος διευθυντής στην Τράπεζα και φυσικά τον εμπιστευτήκαμε» ανέφερε ο μάρτυρας κατηγορίας, η εταιρεία του οποίου λάμβανε δάνεια από την Τράπεζα με υψηλό όριο πιστοληπτικής ικανότητας (έως 2 εκατομμύρια ευρώ).

Ο διευθυντής, ομολόγησε ότι στο όνομα της εταιρείας αυτής χρέωνε νέα δάνεια, και προκειμένου να μη γίνει αντιληπτό πλήρωνε κάθε μήνα το επιτόκιο που ήταν χαμηλό. Δικαιολόγησε την πράξη του σημειώνοντας ότι η σύζυγός του είχε εταιρεία που χρειάζονταν ρευστότητα και θεωρούσε ότι μπορεί να καλύψει το κεφάλαιο, καθώς τότε εμφάνιζε εισοδήματα ετησίως 80.000 ευρώ και αντίστοιχα κέρδη η σύζυγος του.

Ο καταδικασθείς απολογούμενος αναφέρθηκε στην τότε καλή οικονομική συγκυρία και τόνισε ότι «στη συνέχεια ήρθαν τα πάνω κάτω και δεν μπορούσε να ανταποκριθεί, καθώς το επιτόκιο δανεισμού «ανέβηκε από το 1% στο 18%». Με τους ανθρώπους αυτής της εταιρείας «ήμασταν οικογένεια, δεν ήθελα ποτέ να τους βλάψω και ήμουν σίγουρος ότι θα ξεχρεώσω» είπε.

Η όλη υπόθεση αποκαλύφθηκε όταν η Τράπεζα προχώρησε σε έλεγχο με αρμόδιους επιθεωρητές και εντόπισε το πρόβλημα. Τότε, η κατηγορούμενη υπάλληλος που επαναλαμβάνουμε ότι αθωώθηκε από το Δικαστήριο, απολογούμενη είπε πως «μας είπαν να βρούμε όλους τους πελάτες που έλειπαν οι υπογραφές τους και να τις ζητήσουμε. Ήταν εντολή των ελεγκτών». Οι εν λόγω υπογραφές ελήφθησαν σε βραδινές ώρες, εκτός του τραπεζικού ωραρίου, και οι πελάτες- θύματα της υπεξαίρεσης υπέγραψαν μη έχοντας εν πολλοίς ιδέα για το τι υπέγραφαν, αφού είχαν πολλά χρόνια σχέση με την τράπεζα αλλά και τους υπαλλήλους.

Αλλά και....

Άλλο, «μικρότερο τη τάξει» από το προηγούμενο θύμα υπεξαίρεσης, είδε να μειώνεται ο τραπεζικός του λογαριασμός κατά 30.000 ευρώ σταδιακά, με το 1/3 του ποσού να μεταφέρεται, όπως υποστήριξε στη σύζυγο του διευθυντή. Συνολικά τέσσερις πελάτες της Τράπεζας- θύματα υπεξαίρεσης ήταν σήμερα στην Πολιτική Αγωγή, ενώ η ίδια η Τράπεζα ήταν απούσα, ενώ δήλωσε παράσταση πολιτικής αγωγής.

Ο διευθυντής, απολογούμενος, ανέφερε ότι ομολόγησε στην τράπεζα για την υπεξαίρεση. Και η τράπεζα τον ώθησε σε εθελούσια έξοδο, ενώ την ίδια ώρα, όπως είπαν τα θύματα «η τράπεζα μας έλεγε να μη στραφούμε εναντίον της γιατί θα μας κατασχέσουν τους λογαριασμούς. Και τελικά όχι μόνο κατέσχεσαν τους λογαριασμούς, έχουν κατασχέσει 13 ακίνητα, διαμερίσματα και καταστήματα όλης της οικογένειας και μας έχει μπλοκάρει όλο το τραπεζικό σύστημα, με συνέπεια να είμαστε σε οικονομική κατάρρευση και να απειλούμαστε με εξώσεις από τα σπίτια μας, ενώ έχουμε ξεχρεώσει τα δικά μας δάνεια και έχουν μείνει μόνο τα κλεμμένα!».

«Πρόκειται για μια επταμελή οικογένεια με τέσσερα παιδιά ο καθένας, και θα μείνουν χωρίς σπίτι, ενώ η Τράπεζα επεκτείνεται και ευημερεί σε βάρος των πελατών μου. Κι αντί να αναλάβει τις ευθύνες της, συνταξιοδότησε τον κατηγορούμενο και θα πάρει και τα κλειδιά από τα σπίτια τους!» τόνισε ο δικηγόρος Θεσσαλονίκης πολιτικών εναγόντων, Παναγιώτης Μανώλης, ενώ για συγκάλυψη της υπεξαίρεσης από πλευράς της Τράπεζας έκανε λόγο ο δικηγόρος των λοιπών θυμάτων, Χάρης Πέτσικος.

Αποκλειστικές δηλώσεις των δικηγόρων μετά την απόφαση του Δικαστηρίου:





πηγη

1 σχόλιο:

  1. ΤΩΡΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΠΩΣ ΧΑΚΑΡΙΣΤΗΚΕ ΤΟ ΠΙΝ ΤΗΣ ΚΑΡΤΑΣ ΜΟΥ ΕΝΩ ΔΕΝ ΤΗΝ ΕΙΧΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕΙ ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΑΓΟΡΑΣΑΝ (ΑΚΟΥΣΤΕ...) ΚΑΡΤΑ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗΣ
    ΕΥΤΥΧΩΣ ΜΟΥ ΤΑ ΓΥΡΙΣΑΝ ΠΙΣΩ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΙΤΗΣΗ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΗΣ ΓΙΑΤΙ ΑΓΟΡΑΖΑ ΥΤΠΟΤΙΘΕΤΑΙ...)ΑΠΟ ΠΕΙΡΑΙΑ ΕΝΩ ΗΜΟΥΝ ΚΛΕΙΣΜΕΝΟΣ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΟΥ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ ΛΟΓΩ ΚΑΡΑΝΤΙΝΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή