ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου 2022

FACEBOOK: ΨΗΝΕΤΑΙ ΜΕΓΑΛΟ ΝΤΙΛ ΜΕ ΕΛΛΗΝΙΚΗ STARTUP !!!

 



Στον απόηχο της μεγάλης συμφωνίας για την εξαγορά του 49% της Viva Wallet από την JP Morgan Chase, μια νέα σημαντική συμφωνία, επίσης στο χώρο της τεχνολογίας, βρίσκεται προ των πυλών. Σύμφωνα με πληροφορίες, η εγχώρια strart up εταιρία Vimodji βρίσκεται στο στόχαστρο της Meta, που έχει το Facebook, με τίμημα που αναμένεται να ξεπεράσει τα 100 εκατ. ευρώ.

Η είσοδος της JP Morgan στη Viva Wallet, που αποτέλεσε μια από τις μεγαλύτερες συμφωνίες στην ιστορία της ελληνικής επιχειρηματικότητας με ένα από τα υψηλότερα ποσά που έχουν δοθεί ποτέ για ελληνική startup, δείχνει να είναι το πρώτο «χτύπημα» σε μια χρονιά σημαντικών ανακοινώσεων εξαγορών στο ελληνικό οικοσύστημα νεοφυών εταιρειών, πιστοποιώντας τα βήματα ανάπτυξης που έχουν πραγματοποιηθεί.

Ο οικονομικός σύμβουλος του πρωθυπουργού Αλέξης Πατέλης έχει προαναγγείλει μέσω Twitter ότι θα υπάρξουν δύο μεγάλες εξαγορές από αμερικανικές εταιρείες, κάτι που αποτελεί ψήφο εμπιστοσύνης στην Ελλάδα και προπομπό επενδύσεων, με τους περισσότερους να έχουν στραμμένο το βλέμμα τους στον χώρο της τεχνολογίας. Άμεσα ανακοινώνεται η εξαγορά της ελληνικής startup Accusonus, ενώ η επόμενη μεγάλη συμφωνία θα αφορά τη Vimodji.

Πηγές που βρίσκονται κοντά στις συζητήσεις αναφέρουν στο Business Daily, πως η Vimodji βρίσκεται σε προχωρημένες συζητήσεις με την Meta, καθώς η τεχνολογία που διαθέτει η ελληνική startup των Βασίλη Καλλίτση και Ελευθερίας Μαμιδάκη ταιριάζει απόλυτα με τα σχέδια του τεχνολογικού κολοσσού για το Metaverse που θέλει να δημιουργήσει.

Όπως σημειώνουν, η πραγματική καινοτομία της Vimodji, που είναι το πρώτο βίντεο emoji στον κόσμο με ήχο, το οποίο χρησιμοποιεί τοπικό περιεχόμενο βασιζόμενο στο συναίσθημα, είναι η μηχανή συναισθηματικής νοημοσύνης (EI) που διαθέτει. Τα θεμέλια της Vimodji εδράζονται στο συναίσθημα και το ΕΙ (Emotional Intelligence -Συναισθηματική Νοημοσύνη), επιτρέποντας στους χρήστες να επικοινωνούν τις σκέψεις και τα συναισθήματά τους επιλέγοντας σύντομες σκηνές βίντεο που αντικατοπτρίζουν αυτό που θέλουν να πουν και να μοιραστούν.

Η Vimodji αποτελεί την πρώτη ελληνική εφαρμογή που έχει ενσωματωθεί στο Viber ως chat extension και είναι μια από τις ταχύτερες αναπτυσσόμενες startups, διαθέτοντας ήδη διεθνή παρουσία, ενώ συνεργάζεται και με την αμερικανική VIEWPARK.

πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου