ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2022

ΕΠΕΣΤΡΕΨΑΝ ΟΙ...ΛΗΣΤΕΙΕΣ ΤΡΕΝΩΝ !!!

 



Εδώ και μήνες, τα εμπορικά τρένα της Union Pacific ληστεύονται συστηματικά στην περιοχή του Λος Άντζελες καθώς κλέφτες βάζουν στόχο πολύτιμα εμπορεύματα και online παραγγελίες από καταστήματα όπως το Amazon, σε αμαξοστοιχίες που περιμένουν στις γραμμές.

Σύμφωνα με άρθρο του CBSLA, χιλιάδες κουτιά και πλαστικές συσκευασίες βρέθηκαν πεταμένα στις γραμμές στο κεντρικό Λος Άντζελες, ένα κομμάτι των γραμμών όπου τα τρένα της Union Pacific περιμένουν να ξεφορτώσουν. Σύμφωνα με το CBSLA, οι κλέφτες κόβουν τις κλειδαριές των βαγονιών, ανοίγουν τα πακέτα και πετάνε ό,τι δεν θέλουν - και τις συσκευασίες όσων θέλουν.

Ένα tweet σχετικά από τον φωτορεπόρτερ του CBSLA John Scrheiber έγινε viral το βράδυ της Πέμπτης. Μέσα σε μισή μέρα είχε 172.200 retweets και το βίντεο που το συνόδευε 2,3 εκατομμύρια views.

Αλλά δεν είναι η πρώτη φορά που γίνεται αναφορά σε κάτι τέτοιο στην περιοχή του Λος Άντζελες, τελευταία. Τον Νοέμβριο το NBC4 διαπίστωσε μια ανάλογη επιχείρηση στο ανατολικό Λος Άντζελες, όπου οι κλέφτες χρησιμοποιούσαν σφυρίχτρες για να ειδοποιούν ο ένας τον άλλον όταν τους παρακολουθούσαν. Εκεί οι κλέφτες στόχο είχαν συσκευασίες με το logo της FedEx.

Και τον Αύγουστο, το CBSLA έγραψε ότι εργαζόμενοι που καθάριζαν έναν καταυλισμό αστέγων στην Πομόνα βρήκαν ένα φορτίο-κρυμμένο θησαυρό που απ’ ό,τι φαινόταν είχε κλαπεί σε μια σειρά ληστειών σε τρένα της Union Pacific. Δεν είναι σαφές αν αυτά τα τρία άρθρα αναγνωρίζουν δραστηριότητα από το ίδιο οργανωμένο κύκλωμα ή πρόκειται για διαφορετικές ομάδες.


Παρόλο που θυμίζουν κάτι από άλλη εποχή, οι ληστείες των τρένων δεν είναι κάτι ανήκουστο στη σύγχρονη εποχή. Στις αρχές του 2000 μια ομάδα ληστών τρένων επιχειρούσε στο βόρειο Νιου Τζέρζι για πάνω από μια δεκαετία, πολύ οργανωμένα, ώστε να χτυπάει τα τρένα εν κινήσει. Ήταν το θέμα ενός ντοκιμαντέρ του 2005 με τίτλο “The Conrail Boyz”.

Ωστόσο, οι ληστείες στο Λος Άντζελες μοιάζουν διαφορετικές. Η Union Pacific μεταφέρει φορτίο από τα λιμάνια του Λος Άντζελες και του Λονγκ Μπιτς –δύο από τα πιο πολυσύχναστα λιμάνια του κόσμου– σε προορισμούς της ενδοχώρας. Οι καθυστερήσεις σε φόρτωμα ξεφόρτωμα πιθανόν σημαίνουν ότι τα τρένα περιμένουν πολύ χρόνο σε γραμμές κοντά σε κατοικημένες περιοχές κι έτσι είναι πιο εύκολοι στόχοι.

Μέρος του προβλήματος φαίνεται να είναι η έλλειψη σαφούς ευθύνης για τις γραμμές. Η Union Pacific έχει τη δική της αστυνομία που είναι υπεύθυνη για «εγκλήματα κατά του σιδηροδρόμου», αλλά μπορούν να καλέσουν την τοπική αστυνομία για βοήθεια. Η ιστορία της ιδιωτικής αστυνομίας της Union Pacific ανάγεται στην εποχή της Pinkertons. Το CBSLA, πάντως, γράφει ότι σπάνια ζητάνε από την αστυνομία του Λος Άντζελες να βοηθήσει.

Η Union Pacific είπε στο CBSLA ότι ανησυχεί πολύ για τις ληστείες και έχει κάνει σειρά βημάτων για να τις αντιμετωπίσει. Τον Νοέμβριο εξέδωσε μια δήλωση, σύμφωνα με το NBC4, λέγοντας ότι είχαν γνώση των κλοπών και συνεργάζονταν με την τοπική αστυνομία για να τις αντιμετωπίσουν.

Ενώ κάποιοι προφανώς θα απογητευτούν και θα θυμώσουν που δεν παίρνουν τα πακέτα τους, άλλοι δεν πτοούνται και τόσο. Μια γυναίκα με την οποία επικοινώνησε το CBSLA για τα κλεμμένα της πακέτα είπε «δεν ξέρω καν τι είχε μέσα. Παίρνω τόσα πολλά από το Amazon και στέλνω τόσα πολλά πίσω που δεν έχω ιδέα τι ήταν».


ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου