ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2022

ΠΟΙΟΙ ΒΟΛΕΥΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΕΛΕΧΩΣΗ ΤΗΣ ΑΡΧΗΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΞΕΠΛΥΜΑΤΟΣ ;;;;

 



Η αβάσταχτη μοναξιά του Χαράλαμπου Βουρλιώτη


Σ’ έναν άλλο τομέα που δεν τα πάει καλά η κυβέρνηση είναι στο θέμα της Αρχής για το Ξέπλυμα Βρώμικου Χρήματος.

Ο Υπουργός δικαιοσύνης Κ. Τσιάρας καθυστερεί (επίτηδες;) να ορίσει έναν συνεργάτη για να διευκολύνει τον επικεφαλής Χαράλαμπο Βουρλιώτη στη δουλειά του.

Η περιβόητη Α’ Μονάδα Διερεύνησης Χρηματοοικονομικών Πληροφοριών της Αρχής Καταπολέµησης της Νοµιµοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες, έχει ένα βουνό από καταγγελίες και αναφορές που πρέπει να εξιχνιάσει.

Οι ελάχιστοι υπάλληλοι και στελέχη εργάζονται με πυρετώδεις ρυθμούς και ο επικεφαλής της Αρχής, Χαράλαμπος Βουρλιώτης, ο επί τιμή Αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, μένει κάθε βράδυ μέχρι πολύ αργά στο γραφείο του προσπαθώντας να βγάλει άκρη.

Χθες(σ.σ. 19/1) για παράδειγμα, η Ολομέλεια της Αρχής συνεδρίαζε έξι ολόκληρες ώρες προκειμένου να καλύψει όλες τις υποθέσεις που έχουν προκύψει από τα μέσα Δεκεμβρίου.

Γιατί συσσωρεύθηκαν τόσες πολλές υποχρεώσεις ;

Διότι – μεταξύ άλλων- ο υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας δεν έχει προτείνει ακόμη στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής το πρόσωπο που θα αναπληρώνει τον κ. Βουρλιώτη και θα συγκαλεί την ολομέλεια όταν ο επικεφαλής δεν παρίσταται.

Και αυτή η «ολιγωρία» κρατά πλέον από τον προηγούμενο Ιούλιο, οπότε παύει να θεωρείται ολιγωρία…

πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου