ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σάββατο 18 Δεκεμβρίου 2021

ΕΠΙΠΛΕΟΝ 10 ΔΙΣ ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΩΝ FUNDS ΚΑΤΑ ΤΟ 3ο ΤΡΙΜΗΝΟ ΤΟΥ 2021 !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ Η ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Η οργανωμένη, συλλογική προσφυγή στην Δικαιοσύνη, με την υποστήριξη μιας εξειδικευμένης Επιστημονικής Ομάδας Νομικών, Δικηγόρων, Οικονομολόγων, Λογιστών, Πραγματογνωμόνων, Δικαστικών Επιμελητών, Μαθηματικών, Αναλογιστών, Τραπεζικών Διαμεσολαβητών & Τραπεζικών Στελεχών, είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος. Και, η ΥΠΕΡΒΑΣΗ, έκανε αυτή την πολυτέλεια των τραπεζών και των λίγων προνομιούχων, πράξη για τους πολλούς Δανειολήπτες !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html



72,2 δις κόκκινα δάνεια στα χέρια των funds...Ενώ συνολικά διαχειρίζονται 130 δις !!!

Σημαντική αύξηση των κόκκινων δανείων που έχουν μεταφερθεί από την κυριότητα των τραπεζών στα funds καταγράφεται το γ΄ τρίμηνο του έτους, εξαιτίας των μεγάλων τιτλοποιήσεων που «τρέχουν» οι τέσσερις συστημικές τράπεζες. Με βάση τα στοιχεία της ΤτΕ, η ονομαστική αξία των δανείων που έχουν πωληθεί σε ξένα επενδυτικά κεφάλαια και διαχειρίζονται πλέον οι εταιρείες διαχείρισης, αυξήθηκαν σε σχέση με το β΄ τρίμηνο του έτους κατά 10,4 δισ. ευρώ και η συνολική αξία του χρέους του ιδιωτικού τομέα που έχει αλλάξει χέρια ανήλθε στο τέλος του γ΄ τριμήνου του έτους στα 72,2 δισ. ευρώ από 61,7 δισ. ευρώ το αμέσως προηγούμενο τρίμηνο.

Η μεγαλύτερη κατηγορία κόκκινων δανείων που ανήκουν πλέον σε funds είναι οφειλές νοικοκυριών, η αξία των οποίων αυξήθηκε το προηγούμενο τρίμηνο κατά 4,9 δισ. ευρώ και ανήλθε στα 32,6 δισ. ευρώ. Από αυτά, η συντριπτική πλειονότητα είναι στεγαστικά δάνεια, καθώς οι μεγάλες τιτλοποιήσεις περιλαμβάνουν κυρίως δάνεια με εξασφαλίσεις, ενώ άλλα 15,4 δισ. ευρώ είναι η αξία των καταναλωτικών δανείων που μεταβιβάζονται μέσα από μεμονωμένες κυρίως συναλλαγές. Ακολουθούν τα επιχειρηματικά δάνεια, η αξία των οποίων αυξήθηκε στο τέλος του γ΄ τριμήνου στα 29,1 δισ. ευρώ από 26,6 δισ. ευρώ το αμέσως προηγούμενο τρίμηνο, από τα οποία τα 15,6 δισ. ευρώ είναι οφειλές μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Τα μεγέθη αυτά, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της ΤτΕ, θα αυξηθούν όταν ολοκληρωθούν οι προγραμματισμένες πωλήσεις και τιτλοποιήσεις τον επόμενο ενάμιση χρόνο, αλλά και όταν εμφανιστούν τα νέα κόκκινα δάνεια που θα αφήσει πίσω της η πανδημία. Το ύψος των δανείων που διαχειρίζονται οι servicers αυξάνεται σύμφωνα με τους ίδιους υπολογισμούς στα 130 δισ. ευρώ, περίπου, αν συνυπολογιστούν και οι ενήμερες ή μη οφειλές, που διαχειρίζονται για λογαριασμό των τραπεζών. Υπενθυμίζεται πως οι συμφωνίες που έχουν κάνει οι τράπεζες με τα funds, που στο πλαίσιο των τιτλοποιήσεων έχουν αγοράσει πλειοψηφικό ποσοστό στις εταιρείες διαχείρισης, προβλέπουν την ανάθεση προς διαχείριση όλων των δανείων ακόμη και αν εμφανίζουν μόλις ένα μήνα καθυστέρησης.


ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου