ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τρίτη 19 Οκτωβρίου 2021

ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ ΓΙΑ ΕΜΒΟΛΙΑ: Η ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟΤΗΤΑ ΕΦΕΡΕ ΤΑ ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ !!!




Η Ελλάδα δεν έχει ξεμπερδέψει ακόμα με τον κορονοϊό, επισημαίνει ο καθηγητής Παθολογίας και Επιδημιολογίας του Πανεπιστημίου Stanford, Γιάννης Ιωαννίδης. Ειδικότερα, όπως λέει ο καθηγητής σε αντίθεση με τις χώρες της Δυτικής Ευρώπης, που πρακτικά έχουν τελειώσει με τον ιό, στην Ελλάδα η πανδημία θα πάρει παράταση λόγω της προβληματικής διαχείρισης.

Χρήσιμο όπλο αλλά όχι το μοναδικό το εμβόλιο

«Το εμβόλιο είναι ένα χρήσιμο όπλο, απλά δεν είναι το μοναδικό. Ο εμβολιασμός έχει το πλεονέκτημα ότι σε προστατεύει από τη σοβαρή νόσο. Αυτό το όφελος υπάρχει ανεξάρτητα ηλικίας, αλλά είναι πιο έντονα ποσοτικά όσο πηγαίνουμε σε μεγαλύτερες ηλικίες. Ο εμβολιασμός δεν σταματάει το επιδημικό κύμα, όπως φαίνεται και στην Αγγλία» τονίζει ο καθηγητής.

Ο κ. Ιωαννίδης δήλωσε πως δεν είναι υπέρ της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού, καθώς φέρνει το αντίθετο αποτέλεσμα από το επιθυμητό.

«Οι νεκροί θα ήταν λιγότεροι εάν η εμβολιαστική κάλυψη ήταν μεγαλύτερη σε μεγαλύτερες ηλικίες και τους ευπαθείς» είπε και πρόσθεσε ότι δεν θα πρέπει να ξεχάσουμε τη στήριξη του συστήματος υγείας και να αποφεύγουμε τις μαζικές εκθέσεις, ιδίως τα ευπαθή άτομα και οι ανεμβολίαστοι.

Κορονοϊός και γρίπη

Ο κ. Ιωαννίδης αναφέρθηκε και στη γρίπη, συστήνοντας να μην παραλείπουμε κάθε χρόνο το εμβόλιο της γρίπης.

«Ο κάθε ιός έχει τον δικό του χώρο. Την χρονιά που περάσαμε η γρίπη σχεδόν εξαφανίστηκε. Μπορεί να έλθει, ήδη επανέρχεται απ’ ότι φαίνεται, δεν ξέρουμε την έντασή της. Η γρίπη κατά μέσο όρο είναι πιο επικίνδυνη από τον κορονοϊό» είπε χαρακτηριστικά καθώς κάθε χρόνο 500.000 με 700.000 άνθρωποι πεθαίνουν από γρίπη.

«Δεν έγινε πιο επιθετικός ο κορονοϊός για τους νέους»

Μιλώντας για το πώς πλήττει τους νέους ο κορονοϊός, με αφορμή τον θάνατο νέων ανθρώπων τις τελευταίες ημέρες στην Ελλάδα, ο Γιάννης Ιωαννίδης εξηγεί ότι «ο κορονοϊός δεν έχει γίνει πιο επιθετικός για τους νέους, αλλά για να προστατέψουμε πιο αποτελεσματικά τους ηλικιωμένους, το βάρος του κύματος μετατίθεται σε νεότερες ηλικίες. Δεν είναι έντονη στην Ελλάδα αυτή η μετατόπιση. Δεν θα ήθελα ο μέσος πολίτης να νιώσει φόβο ότι πεθαίνουν οι νέοι».

Τέλος, ερωτηθείς για το lockdown, είπε ότι είναι κακή λύση. «Ήταν καλή λύση όταν δεν ξέραμε πως να αντιμετωπίσουμε την πανδημία» κατέληξε.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου