ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δευτέρα 4 Οκτωβρίου 2021

Η ΕΚΤΟΞΕΥΣΗ ΤΗΣ ΤΙΜΗΣ ΣΤΟ ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ ΣΤΡΕΦΕΙ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΣΤΟΝ ΑΝΘΡΑΚΑ, ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΝΤΑΦΙΑΣΕ ΤΟΝ ΛΙΓΝΙΤΗ ΓΙΑ ΝΑ ΚΟΝΟΜΗΣΟΥΝ...ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ !!!




Διαστάσεις λαίλαπας λαμβάνουν οι εξελίξεις στα ενεργειακά της Γηραιάς Ηπείρου. 

Μια νέα εξέλιξη που επιβεβαιώνει την οριακή κατάσταση. Η Ευρώπη ζήτησε από τη Ρωσία να αυξήσει τις προμήθειες άνθρακα, σύμφωνα με το Bloomberg.

Την παραμονή του ευρωπαϊκού χειμώνα και με φόντο τις τιμές -ρεκόρ του φυσικού αερίου, οι ευρωπαϊκές χώρες στράφηκαν στη Ρωσία με αίτημα να αυξήσει την ποσότητα των προμηθειών άνθρακα.

Αυτό αναφέρει το Bloomberg επικαλούμενο εκπροσώπους δύο ρωσικών εταιρειών.

Για χρόνια, η Ευρώπη έχει απορρίψει σε μεγάλο βαθμό τον άνθρακα σε μια προσπάθεια για πιο πράσινη παραγωγή ενέργειας, αλλά τώρα είναι παγιδευμένη. Οι εγκαταστάσεις αποθήκευσης φυσικού αερίου στην ευρύτερη περιοχή είναι μόνο εν μέρει γεμάτες.

“Εάν όλες οι ευρωπαϊκές επιχειρήσεις κοινής ωφελείας στραφούν σε άνθρακα, αυτό θα οδηγήσει σε μια τεράστια αύξηση της ζήτησης άνθρακα, την οποία η Ρωσία από μόνη της δεν μπορεί να παρέχει σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα … Αυτό θα απαιτήσει προμήθειες από άλλες χώρες, για παράδειγμα, από τις Ηνωμένες Πολιτείες, αλλά η κατάσταση είναι παρόμοια με την κατάσταση σε άλλες χώρες’, δήλωσε η επικεφαλής αναλύτρια της Wood Mackenzie Ltd. στο Χιούστον, Νατάσα Τυρίνα.

Ωστόσο, το Υπουργείο Ενέργειας της Ρωσίας δήλωσε ότι οι χώρες της Ευρώπης και η Κίνα δεν υπέβαλαν αίτηση για αύξηση των εξαγωγών άνθρακα.

“Το Υπουργείο Ενέργειας της Ρωσικής Ομοσπονδίας δεν έχει λάβει καμία έκκληση από τη ΛΔΚ και τα ευρωπαϊκά κράτη σχετικά με την αύξηση των εξαγωγών άνθρακα από τη Ρωσία”, ανέφερε το μήνυμα του υπουργείου από το TASS.

Το παιχνίδι βέβαια παίζεται στις τιμές και η εξάρτηση είναι δεδομένη…

Ορισμένα εργοστάσια στην Ευρώπη έκλεισαν λόγω των τιμών ρεκόρ του φυσικού αερίου. Τις επόμενες εβδομάδες είναι πιθανό να σημειωθεί μεγαλύτερη αδράνεια της βιομηχανικής δραστηριότητας σε ολόκληρη την Ευρώπη, λένε οι αναλυτές.

Στο μεταξύ σε προηγούμενο άρθρο είχαμε αναλύσει πως η Gazprom χάνει το μονοπώλιο εξαγωγής φυσικού αερίου.

πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου