Το σκεπτικό του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών, το οποίο προέβη στην αρχειοθέτηση της κακουργηματικής υπόθεσης, όχι λόγω αποδείξεων αθωότητας ή αμφιβολιών, αλλά λόγω της ασυλίας που επέφερε η κυβέρνηση με σχετική πράξη νομοθετικού περιεχομένου και βάσει αυτής η διοίκηση της τράπεζας Πειραιώς ουδέποτε υπέβαλε έγκληση ως όφειλε κατά των πρωταγωνιστών του σκανδάλου !!!
Σκάνδαλο της Τρ. Πειραιώς. Με την υπ’ αριθμ. 3150/2021 απόφαση του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών στις 10 Σεπτεμβρίου 2021, την οποία υπογράφει ο πρόεδρος Πλημμελειοδικών κ. Κωνσταντίνος Αλεξίου, η υπόθεση με το τεράστιο σκάνδαλο της Τρ. Πειραιώς που συντάραξε το πανελλήνιο και προκάλεσε τότε την κατάρρευση της πάλαι ποτέ πανίσχυρης τράπεζας, μπαίνει οριστικά στο αρχείο, παύουν οι διώξεις για 36 φυσικά πρόσωπα που πρωταγωνίστησαν στην πολύκροτη υπόθεση, όπως ο εφοπλιστής Γ. Λογοθέτης μεταξύ άλλων, καθώς και πρωτοκλασσάτα και επιτελικά στελέχη του ΔΣ της τράπεζας και των αρμοδίων επιτροπών, ενώ αποδεσμεύονται τραπεζικοί λογαριασμοί και περιουσιακά στοιχεία που ήταν δεσμευμένα από την Αρχή ξεπλύματος βρώμικου χρήματος!
Το τριμελές δικαστικό συμβούλιο που εκτός του προέδρου κ. Αλεξίου αποτελείτο επίσης από τους πλεμμελειοδίκες κύριον Ανδρέα Λίλο και κυρία Μαρία Δημητράκη, έκανε δεκτή την πρόταση της εισαγγελέως κυρίας Ειρήνης Μαραγκάκη που εισήγαγε τη δικογραφία στο συμβούλιο!
Και έθεσε την υπόθεση στο αρχείο!
Εκείνο πάντως που έχει μεγάλη σημασία είναι το σκεπτικό του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών, το οποίο προέβη στην αρχειοθέτηση της κακουργηματικής υπόθεσης, όχι λόγω αποδείξεων αθωότητας ή αμφιβολιών, αλλά λόγω της ασυλίας που επέφερε η κυβέρνηση με σχετική πράξη νομοθετικού περιεχομένου και βάσει αυτής η διοίκηση της τράπεζας Πειραιώς ουδέποτε υπέβαλε έγκληση ως όφειλε κατά των πρωταγωνιστών του σκανδάλου, αλλά …σφύριζε αδιάφορα έως ότου το χρονικό διάστημα που προβλεπόταν για την έγκληση παρήλθε!
Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει το Δικαστικό Συμβούλιο στο σκεπτικό του, η ποινική διαδικασία ξεκίνησε και προχώρησε αυτεπαγγέλτως, για τις παθογόνες και ζημιογόνες για την τράπεζα πράξεις!
Ωστόσο, ουδέποτε υποβλήθηκε νομότυπα και εμπρόθεσμα έγκληση από τον παθόντα, δηλαδή την τράπεζα Πειραιώς όπως προέβλεπε η μεταβατική διάταξη της …κυβερνητικής αμνηστίας!
Ζητήθηκε κατόπιν αυτού η προσκόμιση εγγράφου από την τράπεζα Πειραιώς εάν επιθυμεί την πρόοδο της ποινικής διαδικασίας!
Τι απάντησε για σκάνδαλο της Τρ. Πειραιώς η τράπεζα
Και η τράπεζα με έντυπο υπογεγραμμένο από την κυρία Αργυρώ Κασαπάκη απάντησε ότι «…το μόνο και αποφασιστικό όργανο για την υλοποίηση ή μη της μεταβατικής διάταξης του άρθρου 6, παράγραφος 2 του Ν 4637/2019, δεν έχει αποφασίσει εισέτι…»!!!
Υπό αυτό το πρίσμα, η απόδοση Δικαιοσύνης στη χώρα μας, για μια ακόμη φορά επετεύχθη!
Χωρίς καμμία ευθύνη φυσικά των δικαστικών και εισαγγελικών λειτουργών που έπραξαν με υπευθυνότητα και μάλιστα σε πλείστες όσες περιπτώσεις με πρωτόδικες αποφάσεις έκριναν τον σχετικό νόμο της κυβέρνησης ως αντισυνταγματικό!
Βεβαίως, την οριστική και αμετάκλητη απόφαση όσον αφορά την ασυλία στους πρωταγωνιστές και εγκεφάλους των τραπεζικών σκανδάλων θα την λάβει η Ολομέλεια του Αρείου Πάγου η οποία καλείται το επόμενο χρονικό διάστημα να αποφανθεί περί της συνταγματικότητας ή μη της σχετικής νομοθεσίας…
πηγη
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου