ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου 2021

ΟΙ ΚΕΝΤΡΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΘΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΟΥΝ ΝΑ ΣΒΗΣΟΥΝ ΤΑ ΚΡΥΠΤΟΝΟΜΙΣΜΑΤΑ ΠΡΙΝ ΑΥΤΑ...ΤΙΣ ΤΙΝΑΞΟΥΝ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ !!!

 


Deutsche Bank: Αβέβαιη η επιβίωση των κεντρικών τραπεζών - Οι ψηφοφόροι θα αποφασίσουν για τα κρυπτονομίσματα


Ευθεία απειλή για το μέλλον των κεντρικών χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων αποτελούν τα κρυπτονομίσματα, παρά τα όσα περί του αντιθέτου λέγονται, σύμφωνα με την Deutsche Bank, που θεωρεί ότι το εκλογικό σώμα θα αποφασίσει εντέλει για το μέλλον του παγκόσμιου νομισματικού γίγνεσθαι.

Ειδικότερα, δεδομένου ότι τόσο οι κυβερνήσεις όσο και οι κεντρικές τράπεζες έχουν παρόμοιο ανθρώπινο δυναμικό, στο μέλλον θα υπάρξει τεράστια απροθυμία και φοβερή έλλειψη ανοχής σε ό,τι αφορά την αγορά των κρυπτονομισμάτων.

Ως εκ τούτου, τα επόμενα χρόνια, οι ρυθμιστικές αρχές αναμένεται να αυστηροποιήσουν το πλαίσιο εντός του οποίου τα κρυπτονομίσματα θα τυγχάνουν διαπραγμάτευσης.

Σημειώνεται πως αυτήν τη στιγμή το κόστος συναλλαγής με Bitcoin είναι ακριβό (περίπου 20 δολάρια) και διαρκεί περίπου 10 λεπτά.

Ως εκ τούτου, μοιραία, θα περάσει αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα ώσπου το κρυπτονόμισμα να μπορέσει να ανταγωνιστεί τα νομίσματα των κεντρικών τραπεζών.Σε κάθε περίπτωση, πολλά μπορούν να συμβούν εντός των επόμενων 5 με 10 ετών.

Οι συναλλαγές θα είναι πολύ φθηνότερες και πολύ γρηγορότερες, αλλά το κλειδί θα είναι ο πληθωρισμός και η εμπιστοσύνη στα χρήματα, αλλά και τι θα συμβεί σε επίπεδο πολιτικής.

Τελικά, η κατεύθυνση που θα λάβει το πολιτικό γίγνεσθαι θα εξαρτηθεί από το εκλογικό σώμα ψηφοφόρους.

Αν λοιπόν οι ψηφοφόροι υποστηρίξουν τα κρυπτονομίσματα έναντι του fiat χρήματος, τότε τα νομίσματα των κεντρικών τραπεζών θα αποκτήσουν σοβαρούς ανταγωνιστές.

Πράγματι, η υιοθέτηση του Bitcoin ως νόμιμου νομίσματος από το Ελ Σαλβαδόρ ανοίγει έναν άλλο δρόμο…

Από την άλλη, οι κεντρικές τράπεζες θα προβούν σε ενέργειες τέτοιες οι οποίες μπορεί να προκαλέσουν βλάβη στην οικονομική σταθερότητα της μικρής χώρας Κεντρικής Αμερικής.

Προκειμένου να μετριαστεί ο αρνητικός αντίκτυπος από τις κεντρικές τράπεζες, καθίσταται αναγκαία η έγκριση κυκλοφορίας ψηφιακού νομίσματος με προσφορά που δεν μπορεί να ελεγχθεί από καμία κεντρική τράπεζα και αλλάζει μόνο σύμφωνα με αντικειμενικά και υπολογίσιμα κριτήρια».

Ένα από τα μεγάλα προβλήματα των κρυπτονομισμάτων είναι ότι αυτή τη στιγμή υπάρχει περιορισμένη προσφορά.

Μέχρι το 2141 θα εξορυχθούν μόλις 21 εκατομμύρια Bitcoin, εκ των οποίων το 89% είναι τώρα σε κυκλοφορία.

Όπως μπορεί εύκολα να αντιληφθεί κανείς, τα κρυπτονομίσματα θα παρουσιάσουν τα ίδια προβλήματα που έχει η αγορά χρυσού.

Συνεπώς, σε περίπτωση γενικευμένης υιοθέτησης του Bitcoin, είναι σαφές ότι η ευελιξία της οικονομικής πολιτικής θα ήταν περιορισμένη και θα επιστρέφαμε σε έναν κόσμο όπου η παραγωγικότητα και η οικονομική ανάπτυξη θα ήταν σχεδόν σίγουρα αποπληθωριστικές.

Σύμφωνα άλλωστε με την Deutsche Bank, καθώς ο παγκόσμιος πληθυσμός μειώνεται μετά από εκπληκτικούς δύο αιώνες και μια ακόμη πιο έντονη περίοδο ανάπτυξης στα μέσα του περασμένου αιώνα, ίσως μια σταθερή ποσότητα χρημάτων στο χρηματοπιστωτικό σύστημα θα μπορούσε να λειτουργήσει ξανά όταν τα χρέη και οι παγκόσμιες ανισορροπίες αποκατασταθούν.

Τα κρυπτονομίσματα πήραν πολύ γρήγορα αξία

Αναμφισβήτητα, το Bitcoin είναι ο βασιλιάς της αγοράς κρυπτονομισμάτων.

Αν προκύψει ζήτηση για ένα ανεξάρτητο παγκόσμιο κρυπτο/ψηφιακό νόμισμα, είναι ο πρώτος υποψήφιος, ωστόσο πολλά μπορεί να αλλάξουν.

Επίσης, όπως και το fiat χρήμα, δεν έχει καμία εγγενή αξία, ενώ καμία κυβέρνηση, πλην του Ελ Σαλβαδόρ, δεν το αναγνωρίζει προς το παρόν.

Πέρα από τα παραπάνω, είναι ευάλωτο στις αλλαγές και στις τάσεις.

Συμπέρασμα: Τα τελευταία χρόνια, σύμφωνα με την Deutsche Bank, γίναμε μάρτυρες θεαματικών αλλαγών στις νομισματικές αγορές που εν πολλοίς ανακλούν τον φόβο για τα τρωτά του παγκόσμιου χρηματοπιστωτικού συστήματος.

Εφόσον λοιπόν αυτές οι αλλαγές λάβουν ακόμα περισσότερες διαστάσεις, οι κυβερνήσεις θα υποστούν αυξανόμενη πίεση και θα πρέπει να υπερασπιστούν τα νομίσματά τους.

Φυσικά, η τιμή των κρυπτονομισμάτων, σε μεγάλο βαθμό, έχει να κάνει με την κερδοσκοπία, όμως η κερδοσκοπία, από μόνη της, δεν αρκεί…

Συνεπώς, δεν είναι δεδομένη η επιβίωση του fiat χρήματος.

Η ιδέα ότι το χρήμα δεν έχει εγγενή αξία είναι μια ιστορική ανωμαλία και μένει να δούμε αν μπορεί να επιβιώσει από αυτές τις συσσωρευμένες πιέσεις, καταλήγει η γερμανική τράπεζα…

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου