ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Παρασκευή 23 Ιουλίου 2021

ΧΑΜΟΣ ΣΤΗΝ ΒΡΕΤΑΝΙΑ: ΓΙΑΤΙ ΑΔΕΙΑΖΟΥΝ ΤΑ ΡΑΦΙΑ ΤΩΝ ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ !!!


Βρετανία: Το «pingdemic»… αδειάζει τα ράφια των σούπερ μάρκετ


Η δραστική μείωση του προσωπικού λόγω της «pingdemic» έχει προκαλέσει αλυσιδωτά προβλήματα στην τροφοδοσία της αγοράς.

Η λεγόμενη «pingdemic» (ένα λογοπαίγνιο με τις λέξεις «ping» -τον ήχο της ειδοποίησης που λαμβάνει κάποιος στο κινητό του- και το «epidemic» – επιδημία), είναι η εφαρμογή η οποία ειδοποιεί ότι πρέπει κάποιος να παραμείνει σε καραντίνα για 10 ημέρες εάν έχει έρθει σε επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα.

Υπολογίζεται ότι πάνω από 1,7 εκατ. κάτοικοι στο Ην. Βασίλειο έχουν λάβει σχετική ειδοποίηση, μεταξύ των οποίων ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον.

Από τα σούπερ μάρκετ στη Μ. Βρετανία αναφέρονται επιπτώσεις στη διαθεσιμότητα προϊόντων.

Η Βρετανική Ένωση Λιανεμπορίου (BRC) ανακοίνωσε ότι ο αυξανόμενος αριθμός εργαζομένων που χρειάζεται να απομονωθεί «ασκεί όλο και μεγαλύτερη πίεση στην ικανότητα των λιανέμπορων να διατηρούν τις ώρες λειτουργίας και τα ράφια γεμάτα», και ζητά από την κυβέρνηση οι πλήρως εμβολιασμένοι να μην τίθενται σε καραντίνα όταν διαπιστώνεται ότι έχουν έρθει σε επαφή με επιβεβαιωμένα κρούσματα.

Ο βρετανικός Τύπος δημοσιεύει σήμερα φωτογραφίες με άδεια ράφια σε σούπερ μάρκετ με κάποιες να αποτυπώνουν τον πανικό στην αγορά ορισμένων ειδών, με εκπροσώπους του κλάδου να αναφέρουν στο BBC ότι οι ελλείψεις τροφίμων δεν αποτελούν για την ώρα συστημικό πρόβλημα.

Βιομηχανία τροφίμων και σούπερ μάρκετ

Η Βρετανική Ένωση Βιομηχανίας Κρέατος ανακοίνωσε ότι κάποιες μονάδες-μέλη της έχουν ήδη μειώσεις προσωπικού κατά 5%-10%.

Η Co-op ανακοίνωσε ότι «περιορίζει ορισμένα προϊόντα», ενώ γνωστοποίησε ότι στα καταστήματά της στην Ισλανδία η αύξηση του αριθμού των εργαζομένων στο λιανεμπόριο που μπαίνουν σε αυτοαπομόνωση ενέχει τον κίνδυνο κλεισίματος καταστημάτων.

Ο υπουργός Επιχειρήσεων Κβάσι Κβάτενγκ δήλωσε ότι η κυβέρνηση «ανησυχεί για τις ελλείψεις». Όπως είπε χαρακτηριστικά, «δεν θέλω οι καταναλωτές να έχουν την εντύπωση ότι τα ράφια σε όλα τα σούπερ μάρκετ είναι άδεια. Δεν συμβαίνει κάτι τέτοιο, όμως, σίγουρα ανησυχούμε για τις ελλείψεις. Παρακολουθούμε την εφοδιαστική αλυσίδα των κρίσιμων βιομηχανιών και τη συνολική κατάσταση».

Τα σούπερ μάρκετ και άλλοι κλάδοι, συμπεριλαμβανομένων των ξενοδοχείων και των μεταφορών, ανανακοίνωσαν ότι όλο και περισσότεροι εργαζόμενοι εκτίθενται στον ιό και άρα πρέπει να μπουν σε καραντίνα για 10 ημέρες. Ορισμένες εταιρείες έχουν μειώσει τις ώρες λειτουργίας ή έχουν κλείσει τμήματά τους για να αντιμετωπίσουν τις ελλείψεις προσωπικού.

Η Lidl ανακοίνωσε ότι όλο και περισσότεροι εργαζόμενοί της τίθενται σε αυτοαπομόνωση. «Είναι κάτι το οποίο αρχίζει να επηρεάζει τις δραστηριότητές μας. Οι ομάδες μας εργάζονται σκληρά για να ελαχιστοποιήσουν τυχόν διαταραχές στην τροφοδοσία», ανέφερε.

Περίπου 1.000 εργαζόμενοι Ισλανδία -σχεδόν το 4% του προσωπικού της Lidl- απουσιάζουν επί του παρόντος. Περισσότερο φαίνεται να έχει επηρεαστεί η Βόρεια Αγγλία.

Η Ισλανδία προσλαμβάνει 2.000 έκτακτους υπαλλήλους για να αντιμετωπίσει τις ελλείψεις, ενώ η Cο-op θα προσλάβει 3.000 επιπλέον εργαζόμενους.

Ελλείψεις και σε οδηγούς φορτηγών

Η μείωση των διαθέσιμων οδηγών φορτηγών είχε επίσης ως αποτέλεσμα να διακοπεί ο εφοδιασμός για ορισμένες αλυσίδες, δήλωσε ο επικεφαλής της BRC.

Η Road Haulage Association εκτιμά ότι υπάρχει έλλειψη 100.000 οδηγών φορτηγών στο Ηνωμένο Βασίλειο λόγω των εργαζομένων που επιστρέφουν στην Ευρώπη μετά το Brexit καθώς και λόγω καθυστερήσεων στα διαγνωστικά τεστ στα οποία υποβάλλονται οι μεταφορείς.

Την Τετάρτη, η BP ανακοίνωσε ότι η μείωση των οδηγών βυτιοφόρων προκάλεσε προβλήματα στην τροφοδοσία καυσίμων σε ορισμένα από τα πρατήριά της.

Άλλοι κλάδοι της οικονομία

Και άλλοι κλάδοι, συμπεριλαμβανομένων των ξενοδοχείων και των μεταφορών, ανανακοίνωσαν ότι όλο και περισσότεροι εργαζόμενοι εκτίθενται στον ιό και άρα πρέπει να μπουν σε καραντίνα για 10 ημέρες. Ορισμένες εταιρείες έχουν μειώσει τις ώρες λειτουργίας ή έχουν κλείσει τμήματά τους για να αντιμετωπίσουν τις ελλείψεις προσωπικού.

Τις προηγούμνες μέρες, η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι ένας μικρός αριθμός πλήρως εμβολιασμένων εργαζομένων σε κρίσιμους τομείς, συμπεριλαμβανομένου του υγειονομικού προσωπικού και των εργαζομένων σε δομές περίθαλψης, θα μπορούσε να συνεχίσει να εργάζεται, ακόμη και αν ήταν στενή επαφή κάποιου που νοσεί. Τονίστηκε, όμως, ότι είναι απαραίτητο να διατηρηθούν οι κανόνες απομόνωσης σε μεγάλο βαθμό αμετάβλητοι έως τις 16 Αυγούστου. Από τότε και έπειτα, οι πλήρως εμβολιασμένοι και κάτω των 18 ετών θα μπορούν να αποφύγουν την απομόνωση κάνοντας καθημερινά τεστ.


ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου