ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τετάρτη 21 Ιουλίου 2021

ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟ ΒΟΥΛΙΑΓΜΑ ΤΟΥ BITCOIN !!!

 



Bitcoin: Οι τραπεζίτες παίρνουν την ρεβάνς

Οι τράπεζες είχαν υποστεί μεγάλο στραπάτσο από αυτό.

Γενικότερα τα κρυπτονομίσματα αποτελούν μεγάλο κίνδυνο για αυτές και για την κυριαρχία του στην παγκόσμια οικονομία. Στην πτώση του Bitcoin κάτω από το ψυχολογικό όριο των 30 χιλιάδων δολαρίων το διεθνές τραπεζικό σύστημα έχει βάλει αγρίως το χέρι του. Στους επενδυτές του Bitcoin επικρατεί πανικός και για αυτό πουλούν ακατάπαυστα.

Η αντεπίθεση των κρυπτονομισμάτων, πάντως, δεν θα αργήσει. Η οικονομία δεν αποτελεί μακροπρόθεσμο σύμμαχο των τραπεζών.


Εξανεμίστηκαν 98 δισ. δολάρια, κάτω από τις $30.000 το Bitcoin


Κάτω από τις $30.000 υποχωρεί την Τρίτη το Βitcoin, εξαϋλώνοντας περίπου 98 δισ. δολάρια από την αγορά μέσα σε 24 ώρες, σύμφωνα με το CoinMarketCap.

Η πτώση του μεγαλύτερου κρυπτονομίσματος παγκοσμίως έρχεται μετά το μεγάλο sell off στα διεθνή χρηματιστήρια. Τη Δευτέρα, ο Dow Jones είχε τη χειρότερη μέρα από τον Οκτώβριο.

Από το υψηλό όλων των εποχών, των σχεδόν $65.000 στα μέσα Απριλίου, το Βitcoin έχει κάνει βουτιά άνω του 50%.

Η νέα καταστολή στην Κίνα όσον αφορά το trading και την εξόρυξη κρυπτονομισμάτων έχει επηρεάσει το Βitcoin. Σημαντικές περιοχές όπου γίνεται εξόρυξη έχουν αναγκάσει τις δραστηριότητες να κλείσουν. Η κεντρική τράπεζα της Κίνας επίσης έχει υπενθυμίσει σε fintech και χρηματοοικονομικές εταιρείες ότι δεν μπορούν να προσφέρουν υπηρεσίες που σχετίζονται με crypto.

Με απώλειες 3,3% το Βitcoin βρίσκεται στις 29.647 δολάρια, με πτώση 3,9% το Εthereum στις $1.748, ενώ το XRP χάνει 5,3%, στο $0,563.



ΠΗΓΕΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου