ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πέμπτη 3 Ιουνίου 2021

ΣΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ «ΕΞΥΠΝΕΣ ΣΥΣΚΕΥΕΣ» ΠΟΥ ΚΑΘΑΡΙΖΟΥΝ....ΤΟΝ ΑΕΡΑ !!!

 



Συσκευές που καθαρίζουν τον αέρα – «ισοδύναμες με 30 δένδρα» όπως ισχυρίζονται – τοποθετήθηκαν στην πλατεία Ομονοίας, την ώρα που το κέντρο της Αθήνας για την αντιμετώπιση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης


Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της LiFO, στο πλαίσιο του προγράμματος «Υιοθέτησε την πόλη σου», ο όμιλος Πολίτη δώρισε τέσσερις συσκευές απορρόφησης ρυπογόνων μικροσωματιδίων “έξυπνης τεχνολογίας” καθώς και δύο αισθητήρες ανίχνευσης ποιότητας αέρα και καιρού, που τοποθετήθηκαν στην πλατεία Ομονοίας.

Η τοποθέτησή τους πραγματοποιήθηκε τις προηγούμενες μέρες και το μόνο που απομένει είναι η σύνδεσή τους προκειμένου να λειτουργήσουν άμεσα. Ο συγκεκριμένος όμιλος, αξιοποιώντας την τεχνογνωσία και την εξειδίκευσή του πάνω στις τεχνολογίες “έξυπνων πόλεων”, σε συνεργασία με τον Δήμο Αθηναίων, μέσω της… “φύτευσης” των τριάντα δέντρων στην πλατεία Ομονοίας, αλλάζει τον αέρα προς το καλύτερο, βοηθώντας στην καταπολέμηση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης.

Πρόκειται για τα ειδικά φίλτρα «Pamares», τα οποία τοποθετούνται πάνω σε στύλους και έχουν τη δυνατότητα να δεσμεύουν αιωρούμενα μικροσωματίδια. Η πατενταρισμένη τεχνολογία που διαθέτουν εγγυάται τη δέσμευση ακόμα και των πιο μικρών εξ αυτών, ενώ παράλληλα έχουν πολύ χαμηλή κατανάλωση (18 W.), είναι απολύτως ασφαλή για ανθρώπους και ζώα, και η λειτουργία τους είναι σχεδόν αθόρυβη (μεγ. 30 db).

Σύμφωνα με επιστημονικές μελέτες, δέντρα με διάμετρο 300-450 χιλ. δεσμεύουν περίπου 140 γραμμάρια αιωρούμενων μικροσωματιδίων μικρότερων των 10 χιλιοστών σε έναν χρόνο. Δηλαδή 0,4 γραμμάρια ημερησίως. Η συσκευή Pamares ισχυρίζονται ότι έχει τη δυνατότητα να δεσμεύει 3 γραμμάρια αντίστοιχων ρύπων την ημέρα. Επομένως, καθεμιά συσκευή αντιστοιχεί σε 7,5 ώριμα δέντρα. Έτσι, με τις τέσσερις συσκευές τοποθετημένες περιμετρικά της πλατείας Ομονοίας, μίας από τις πιο επιβαρυμένες ατμοσφαιρικά περιοχές του κέντρου, θεωρούν ότι θα είναι σαν να φυτεύτηκαν συνολικά 30 ώριμα δέντρα.

Σημειώνεται ότι οι συσκευές αυτές δεν έχουν συνδεθεί και άρα δεν λειτουργούν ακόμα.

Φυσικά, αρκετοί είναι οι… “χαζοί” πολίτες που δεν καταλαβαίνουν από “έξυπνες τεχνολογίες” και σχολίασαν αρνητικά την είδηση αυτή, και διερωτήθηκαν γιατί δεν προκρίθηκε η φύτευση πραγματικών δένδρων που όχι μόνο θα βοηθούσαν στο θέμα του καθαρισμού αέρα, αλλά θα προσέφεραν σκιά και θα ομόρφαιναν αισθητικά το απελπιστικά γκρι τσιμεντένιο κέντρο της πρωτεύουσας.

Μάλιστα ένας γνώστης αυτής της “έξυπνης τεχνολογίας” σχολίασε στο facebook:

«Πρόκειται για ένα κυλινδρικό πυκνωτή, που όταν μικροσωματίδια περάσουν μέσα από τα κάγκελα (γείωση) και πάνε προς το κέντρο του (αρνητικό ηλεκτρόδιο), φορτίζονται αρνητικά από ηλεκτρόνια εκεί (μέθοδος με corona wires) και οδεύουν πίσω προς το υψηλότερο δυναμικό (τη γείωση), που συσσωρεύονται και αποφορτίζονται. Μόνο όταν περάσουν μικροσωματίδια ΜΕΣΑ στο χώρο του πυκνωτή, μπορεί να συμβεί αυτό που προανέφερα. Δηλαδή μόνο αν κάποιος άνεμος τα στείλει μέσα θα μαζευτούν πάνω στα κάγκελα και όταν μαζευτούν πολλά ουδέτερα φορτισμένα εκεί, θα αποκολληθούν απο τα κάγκελα για να επαναλάβουν τον ίδιο κύκλο. Η συσκευή αυτή δεν λειτουργεί με τον τρόπο που υπόσχεται!!!
Αυτό με τα 30 δένδρα δεν το κατάλαβα. Άλλη η επιφάνεια που καλύπτει ένα δένδρο με τα φύλλα του και συγκρατεί τη σκόνη καί άλλο η επιφάνεια στην οποία η συγκεκριμένη συσκευή λειτουργεί. Είναι πολύ μικρότερη από αυτή ενός δρενδρόφυλλου δένδρου. Συγκεκριμένα είναι ο χώρος ανάμεσα στα δύο ηλεκτρόδια. Αυτό με τα 30 δένδρα είναι FAKE INFORMATION.»

Εμείς τι να πούμε τώρα; Ανήκουμε στην κατηγορία των “χαζών” που βλέπουν το δάσος και όχι το “έξυπνο” ψεύτικο δέντρο… Όλη αυτή η τεχνολογική λατρεία μοιάζει πλέον με αληθινό εφιάλτη!

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου