ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σάββατο 3 Απριλίου 2021

ΥΠΕΡΑΙΣΙΟΔΟΞΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ: ΠΡΟΣΒΛΕΠΕΙ ΣΕ 200.000 ΝΕΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΕΩΣ ΤΟ 2026...ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΜΑΣ ΛΕΕΙ ΠΟΣΕΣ ΘΑ ΧΑΘΟΥΝ ΜΕΧΡΙ ΤΟΤΕ !!!

 


Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα γίνει πάρτι ημετέρων και ξένων συμφερόντων...


Τι γράφει το protothema.gr :


Την αναλυτική περιγραφή του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0» παρέδωσε η κυβέρνηση στα κοινοβουλευτικά κόμματα ενόψει της συνεδρίασης που θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Τρίτη στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή κατά την οποία ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θεόδωρος Σκυλακάκης θα ενημερώσει για τις δράσεις του νέου προγράμματος.

Το κείμενο 207 σελίδων περιλαμβάνει αναλυτικούς πίνακες με τα έργα και τις δράσεις που δρομολογούνται, τα κονδύλια που θα διατεθούν από το Ταμείο και τους επενδυτικούς πόρους που θα κινητοποιηθούν.

Όπως αναφέρεται στην αρχική σύνοψη «Στο επίπεδο των οικονομικών αποτελεσμάτων το σχέδιο προβλέπει τη δημιουργία, αποκλειστικά και μόνο από τις δικές του δράσεις, 180.000-200.000 νέων καλών μόνιμων θέσεων εργασίας μέχρι το 2026 και μια μόνιμη αύξηση στο ύψος του πραγματικού ΑΕΠ κατά 7 ποσοστιαίες μονάδες. Η αύξηση είναι μόνιμη καθώς προέρχεται κυρίως από την αύξηση των ιδιωτικών επενδύσεων και την πραγματοποίηση διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων που βελτιώνουν την ανταγωνιστικότητα της χώρας και δημιουργούν νέα παραγωγή, θέσεις εργασίας και εξαγωγές μετά την ολοκλήρωσή τους».

Το Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας περιλαμβάνει ένα ολοκληρωμένο και συνεκτικό σύνολο μεταρρυθμίσεων και επενδύσεων που διαρθρώνεται σε τέσσερις Δέσμες προτάσεων που συνθέτουν 18 επιμέρους Άξονες:

1. Πράσινη Μετάβαση
1.1. Μετάβαση σε νέο ενεργειακό μοντέλο φιλικό στο περιβάλλον
1.2. Ενεργειακή αναβάθμιση του κτιριακού αποθέματος της χώρας και χωροταξική μεταρρύθμιση
1.3. Μετάβαση σε ένα πράσινο και βιώσιμο σύστημα μεταφορών
1.4. Αειφόρος χρήση των πόρων, ανθεκτικότητα στην κλιματική αλλαγή και διατήρηση της βιοποικιλότητας
2. Ψηφιακός Μετασχηματισμός
2.1. Συνδεσιμότητα για τους πολίτες, τις επιχειρήσεις, το κράτος
2.2. Ψηφιακός μετασχηματισμός του κράτους
2.3. Ψηφιακός μετασχηματισμός των επιχειρήσεων
3. Απασχόληση, Δεξιότητες, Κοινωνική Συνοχή
3.1. Αύξηση των θέσεων εργασίας και προώθηση της συμμετοχής στην αγορά εργασίας
3.2. Ενίσχυση των ψηφιακών δυνατοτήτων της εκπαίδευσης και εκσυγχρονισμός της επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης
3.3. Ενίσχυση της προσβασιμότητας, της αποτελεσματικότητας και της ποιότητας του συστήματος υγείας
3.4. Αύξηση της πρόσβασης σε αποτελεσματικές και χωρίς αποκλεισμούς κοινωνικές πολιτικές
4. Ιδιωτικές επενδύσεις και θεσμικός μετασχηματισμός
4.1. Φορολογικά εργαλεία πιο φιλικά για την ανάπτυξη και βελτίωση της φορολογικής διοίκησης
4.2. Εκσυγχρονισμός της δημόσιας διοίκησης
4.3. Βελτίωση της αποτελεσματικότητας του συστήματος δικαιοσύνης
4.4. Ενίσχυση του χρηματοπιστωτικού τομέα και των κεφαλαιαγορών
4.5. Προώθηση της έρευνας και της καινοτομίας
4.6. Εκσυγχρονισμός και βελτίωση της ανθεκτικότητας κύριων κλάδων οικονομίας της χώρας
4.7. Βελτίωση της ανταγωνιστικότητας και προώθηση ιδιωτικών επενδύσεων και εξαγωγών.

Ο σχεδιασμός της αρχιτεκτονικής του Σχεδίου επιτυγχάνει να διασφαλίσει τη συνεκτική και λειτουργική συνάρθρωση των 18 Αξόνων του με τους 6 Πυλώνες που ορίζει ο Κανονισμός για το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας:1. την πράσινη μετάβαση, εξασφαλίζοντας οικονομική ανάπτυξη συμβατή με την αειφορία για το κλίμα/ το περιβάλλον , Μέρος 1: Γενικοί στόχοι και σύνοψη του σχεδίου 13 2. τον ψηφιακό μετασχηματισμό, διασφαλίζοντας ανάπτυξη που οδηγείται από την παραγωγικότητα και την καινοτομία. 3. την έξυπνη, βιώσιμη και χωρίς αποκλεισμούς ανάπτυξη, με οικονομική συνοχή, απασχόληση, παραγωγικότητα, ανταγωνιστικότητα, έρευνα, ανάπτυξη και καινοτομία, και μια εύρυθμα λειτουργούσα εσωτερική αγορά με ισχυρές ΜμΕ - με άλλα λόγια την ανάκαμψη της οικονομίας και την αύξηση του δυνητικού της προιόντος, μέσω της πλήρωσης του επενδυτικού κενού, της δημιουργίας θέσεων εργασίας, και της αύξησης της ανταγωνιστικότητας και παραγωγικότητας των επιχειρήσεων, 4. την κοινωνική και εδαφική συνοχή, 5. την υγεία και την οικονομική, κοινωνική και θεσμική ανθεκτικότητα, με σκοπό, μεταξύ άλλων, την αύξηση της ετοιμότητας για την αντιμετώπιση κρίσεων και της ικανότητας αντίδρασης σε κρίσεις, 6. τις πολιτικές για την επόμενη γενιά, τα παιδιά και τους νέους, όπως η εκπαίδευση και οι δεξιότητες

Η αναλυτική παρουσίαση περιλαμβάνει και ειδικό παράρτημα με τον συγκεντρωτικό πίνακα των μεταρρυθμίσεων και επενδύσεων. Πρόκειται για πίνακα με τα 170 έργα, επενδύσεις και δράσεις και τα ποσά που διοχετευτούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου