Οι μεγαλοοφειλέτες χρωστάνε το μισό ΑΕΠ, αλλά η ΑΑΔΕ δεν τους ενοχλεί…
Νέα αύξηση κατέγραψαν τα χρέη των μεγαλοοφειλετών προς την Εφορία, τα οποία δεν πρόκειται να εισπραχθούν ποτέ, αφού η ΑΑΔΕ αδυνατεί να λάβει μέτρα εναντίον τους, καθώς οι ίδιοι έχουν προνοήσει για την προστασία τους. Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΑΑΔΕ που αποκαλύπτει η έκθεση του Γραφείου Προϋπολογισμού του Κράτους στη Βουλή στο τέλος του 2020 τα χρέη των φυσικών και των νομικών προσώπων, τα οποία υπερβαίνουν το ποσό του 1 εκατ. ευρώ ανά ΑΦΜ ανέρχονται στο ποσό των 86,6 δισ. ευρώ. Μάλιστα, το συγκεκριμένο ποσό είναι αυξημένο κατά 2,1 δισ. ευρώ, σε σχέση με τον Δεκέμβριο του 2019, που ήταν 84,5 δισ. ευρώ.
Πρόκειται για ποσό που υπερβαίνει το μισό ΑΕΠ (168,5 δισ. ευρώ), καθώς ανέρχεται στο 51,4% του Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος, ενώ ανέρχονται στο 80,1% των συνολικών χρεών προς την Εφορία, τα οποία στο τέλος του Δεκεμβρίου διαμορφώθηκαν σε 108,1 δισ. ευρώ !!!
Τελεσίγραφο από τον Εμπορικό κόσμο της Χώρας: Αν δεν ανοίξουμε στις 5 Απριλίου, καταστραφήκαμε !!!
Oι Εμπορικοί Σύλλογοι όλης της Ελλάδος είναι σε αναβρασμό και αν το αργότερο 5 του Απρίλη δεν ανοίξουν τα καταστήματα θα υπάρξουν για πρώτη φορά κινητοποιήσεις από τον εμπορικό κόσμο !!!
Η αγορά είναι πλέον σε κατάσταση σοκ και η πανδημία θα προκαλέσει 250.000 λουκέτα. Και αυτό είναι το καλό σενάριο… Δεν διανοείται κανείς στον εμπορικό κόσμο να μην ανοίξει η αγορά 20 μέρες πριν το Πάσχα. Ήταν λάθος το κλείσιμο της αγοράς τα Χριστούγεννα. Οι παράγοντες του εμπορίου υποστηρίζουν ότι θα έπρεπε να παραμείνει ανοιχτή με περιορισμούς και μέτρα. Το click away δεν είναι άνοιγμα της αγοράς! Όλοι συμφωνούν ότι η αγορά θα πρέπει να ανοίξει κανονικά με όσα μέτρα κριθούν αναγκαία, ώστε να αποφευχθούν οι συνωστισμοί. Δεν υπάρχουν άλλα οικονομικά περιθώρια από τις επιχειρήσεις και τα μέτρα στήριξης από την κυβέρνηση σχεδόν ανύπαρκτα! Αν οι ειδικοί κρίνουν ότι δεν πρέπει να ανοίξει η αγορά, ας μην ανοίξει αλλά εμείς λέμε αυτό που λέγαμε και το προηγούμενο διάστημα. Ότι δηλαδή είναι παράλογο να μην ανοίγουν τα καταστήματα τη στιγμή που δουλεύουν τα σούπερ μάρκετ, τα μέσα μαζικής μεταφοράς ή όταν ο κόσμος μαζεύεται στις πλατείες. Είναι παράλογο να λες ότι δεν μπορεί ένα άνθρωπος να μπει σε ένα μαγαζί 100 τετραγωνικών να ψωνίσει.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου