ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2021

ΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΑΠΟ ΠΑΝΤΟΥ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ: ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΣΥΛΙΑ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΙΤΩΝ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΑΣΥΛΙΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΟΥ ΤΧΣ !!!

ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΩΡΑ ΠΟΥ Ο ΑΡΕΙΟΣ ΠΑΓΟΣ ΠΑΙΖΕΙ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΕΙΣ....ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΤΟΥ ΠΑΝΩ ΣΤΟΝ ΝΟΜΟ-ΑΣΥΛΙΑ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΙΤΩΝ
Τι και αν "κάηκαν" δεκάδες δις ευρώ που χρεώθηκε ο Έλληνας φορολογούμενος...ΑΣΥΛΙΑ σε όλους τους εμπλεκομένους !!!



Τι αποκαλύπτει το euro2day.gr :


Άμεσα συνδεδεμένη με την απόφαση του Αρείου Πάγου όσον αφορά την συνταγματικότητα ή μη του νόμου 4637 που ψηφίστηκε τον Νοέμβριο του 2019 και παρείχε ασυλία στα τραπεζικά στελέχη είναι η αντίστοιχη διάταξη που ετοιμάζει η κυβέρνηση για τα στελέχη/διοίκηση του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας ενόψει των αλλαγών που προωθούνται για τον τρόπο συμμετοχής του ΤΧΣ στο μετοχικό κεφάλαιο των τραπεζών.

Ασφαλείς πληροφορίες του Euro2day.gr αναφέρουν ότι η κυβέρνηση αναμένει την απόφαση του Αρείου Πάγου και αμέσως μετά θα φέρει τη σχετική διάταξη στην Βουλή.

Το ζήτημα είναι μείζονος σημασίας δεδομένου ότι η παροχή ασυλίας στα στελέχη του ΤΧΣ είναι αναγκαία καθώς η πρώτη πράξη αφορά την μείωση της συμμετοχής του Ταμείου στο μετοχικό κεφάλαιο της τράπεζας Πειραιώς τον προσεχή Απρίλιο μέσω της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου της τράπεζας.

Η συνταγματικότητα ή μη του νόμου έφθασε στον Ανώτατο Δικαστήριο μετά την αναίρεση που ασκήθηκε και τις αντιφατικές δικαστικές αποφάσεις, καθώς τρία βουλεύματα έκριναν τον νόμο συνταγματικό και τρία αντισυνταγματικό.

Τι ορίζει ο νόμος 4637

Ο νόμος 4637 που ψηφίστηκε τον Νοέμβριο του 2019 προβλέπει, ότι η ποινική δίωξη για «απιστία» των τραπεζικών στελεχών δεν θα ασκείται αυτεπάγγελτα από τον εισαγγελέα, αλλά κατόπιν έγκλησης που θα υποβάλουν, όταν το κρίνουν, τα πιστωτικά ιδρύματα.

Πέραν της κατάργησης του αυτεπάγγελτου της δίωξης για τα τραπεζικά στελέχη, ο συγκεκριμένος νόμος όρισε επίσης ότι το αδίκημα της απιστίας για τα στελέχη των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων από κακούργημα θα διώκεται σε βαθμό πλημμελήματος.

Ως προς τις εκκρεμείς υποθέσεις ενώπιον της Δικαιοσύνης ο νόμος του περασμένου Νοεμβρίου που πλέον θα κριθεί ως προς τη συνταγματικότητα του ή μη από το Ανώτατο Δικαστήριο, έθεσε στις αρχές του 2020 προθεσμία τεσσάρων μηνών στα πιστωτικά ιδρύματα να υποβάλουν μηνύσεις κατά στελεχών τους (σ.σ. ως προς τις εκκρεμείς υποθέσεις) αλλιώς αυτές θα έκλειναν δικαστικά, όπως συνέβη και στην υπόθεση δανειοδότησης από πιστωτικό ίδρυμα σε επιχειρηματικό όμιλο για την οποία η δίωξη έπαυσε, καθώς η τράπεζα δεν κινήθηκε με έγκληση.

Εναντίον του συγκεκριμένου βουλεύματος που έπαυσε τη δίωξη τόσο κατά των τραπεζικών στελεχών όσο και κατά του ιδιώτη ασκήθηκε η αναίρεση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου