Η οργανωμένη, συλλογική προσφυγή στην Δικαιοσύνη, με την υποστήριξη μιας εξειδικευμένης Επιστημονικής Ομάδας Νομικών, Δικηγόρων, Οικονομολόγων, Λογιστών, Πραγματογνωμόνων, Δικαστικών Επιμελητών, Μαθηματικών, Αναλογιστών, Τραπεζικών Διαμεσολαβητών & Τραπεζικών Στελεχών, είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος. Και, η ΥΠΕΡΒΑΣΗ, έκανε αυτή την πολυτέλεια των τραπεζών και των λίγων προνομιούχων, πράξη για τους πολλούς Δανειολήπτες !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html
Η πορεία της πανδημίας θα κρίνει πολλά, μεταξύ των οποίων την πορεία των πλειστηριασμών που έχουν «παγώσει» λόγω lockdown, το οποίο όπως φαίνεται θα… τραβήξει, με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, για 2-3 μήνες ακόμα.
Ηδη στην ηλεκτρονική σελίδα eauction.gr είναι αναρτημένοι 83.403 e-πλειστηριασμοί για το διάστημα 7/1-2/7/2021, ενώ σε αναστολή βρίσκονται 2.559 πλειστηριασμοί που ήταν προγραμματισμένοι για το διάστημα 1 Νοεμβρίου-31 Δεκεμβρίου 2020, αυξάνοντας την πίεση στο σύστημα αλλά και στις τράπεζες (servicers και funds) καθώς πρόκειται για ακίνητα που συνδέονται με τιτλοποιημένα δάνεια και στο πλαίσιο του προγράμματος «Ηρακλής» έχουν λάβει εγγυήσεις του ελληνικού Δημοσίου.
Πολιτικά, οι καθυστερήσεις στο επίπεδο «διαχείρισης» του ιδιωτικού χρέους μπορεί να λειτουργούν υπέρ της κυβέρνησης επί του παρόντος -οι υπερχρεωμένοι θα το βρουν μπροστά τους μετά τον Μάιο- ωστόσο ασκούνται ασφυκτικές πιέσεις από τους θεσμούς, με τους οποίους ξεκινούν τη Δευτέρα, σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων, οι συζητήσεις στο πλαίσιο της μεταμνημονιακής αξιολόγησης. Μια συμβιβαστική λύση είναι το πάγωμα των πλειστηριασμών για ευάλωτους και όσους έχουν «κόκκινα» δάνεια πρώτης κατοικίας και δεν έχουν νομική προστασία (νόμος Κατσέλη) ή δεν έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα «Γέφυρα» το οποίο επιδοτεί τη μηνιαία δόση του δανείου για 9 μήνες (έχουν ήδη ενταχθεί περισσότεροι από 100.000 δανειολήπτες).
Ωστόσο, οι θεσμοί δεν φαίνονται –προσώρας τουλάχιστον– διατεθειμένοι να δεχθούν αναβολή επανέναρξης των πλειστηριασμών. Ετσι η κυβέρνηση θα ρίξει στο τραπέζι το 6μηνο, ευελπιστώντας να πετύχει μια παράταση τριών μηνών.
Οι επόμενες ημέρες θα είναι μέρες τηλεδιασκέψεων τόσο για τους πλειστηριασμούς όσο και για τον νέο Πτωχευτικό Κώδικα, ώστε να εξεταστεί σε ποιο στάδιο βρίσκεται η συγγραφή των ΚΥΑ που θα ενεργοποιήσουν την 1η Μαρτίου το κομμάτι του νόμου που αφορά μεγάλες και μεσαίες επιχειρήσεις και μεγάλους ιδιώτες οφειλέτες με εισόδημα/τζίρο άνω των 700.000 ευρώ ή που απασχολούν πάνω από 10 εργαζομένους. Για αυτή την κατηγορία οφειλετών προβλέπεται ότι ο συμβιβασμός διενεργείται μεταξύ των πιστωτών και κατατίθεται προς έγκριση στο δικαστήριο χωρίς την απαίτηση πλατφόρμας, επίσης στο δικαστήριο κατατίθεται και η αίτηση πτώχευσης.
Σε ό,τι αφορά τους υπόλοιπους, δηλαδή τις πολύ μικρές και μικρές επιχειρήσεις και τους ιδιώτες, ο Πτωχευτικός μπαίνει σε εφαρμογή την 1η Ιουνίου και ο συμβιβασμός αλλά και η αίτηση πτώχευσης θα διενεργούνται αποκλειστικά μέσω της πλατφόρμας.
ΠΗΓΗ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου