ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2020

ΜΟΛΙΣ ΨΗΦΙΣΤΗΚΕ Ο ΝΕΟΣ ΠΤΩΧΕΥΤΙΚΟΣ ΜΑΣ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΕ Η MOODYS !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ Η ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Η οργανωμένη, συλλογική προσφυγή στην Δικαιοσύνη, με την υποστήριξη μιας εξειδικευμένης Επιστημονικής Ομάδας Νομικών, Δικηγόρων, Οικονομολόγων, Λογιστών, Πραγματογνωμόνων, Δικαστικών Επιμελητών, Μαθηματικών, Αναλογιστών, Τραπεζικών Διαμεσολαβητών & Τραπεζικών Στελεχών, είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος. Και, η ΥΠΕΡΒΑΣΗ, έκανε αυτή την πολυτέλεια των τραπεζών και των λίγων προνομιούχων, πράξη για τους πολλούς Δανειολήπτες !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html



Του Γιώργου Μπλουκίδη


Ενώ όλες οι Ευρωπαϊκές χώρες βυθίζονται αργά και σταθερά, όλο και πιο βαθιά στην ύφεση, λογω της πανδημίας, ο οίκος Moodys προς μεγάλη έκπληξη, αναβάθμισε το αξιόχρεο της χώρας μας.

Δεν ξέρω κατά πόσο τα στοιχεία είναι πραγματικά η πως θα εξελιχτούν στο μέλλον, όμως με ύφεση που αναμένεται να κινηθεί πάνω από το 10% για φέτος, με αμφίβολη πλέον την όποια ανάπτυξη για το 2021-22, με χρέος που ξεπερνά το 200% του ΑΕΠ, με ανεργία που θα αυξηθεί περεταίρω, με τρύπα στα Δημ. Ταμεία που λόγω των αναστολών είναι βέβαιο ότι θα μεγαλώσει, με κρίση στα Ελληνοτουρκικά και με μια κοινωνία στα όρια της, με ότι αυτό συνεπάγεται, το ερώτημα που γεννιέται είναι το εξής.

Πόσο χειρότερη ήταν η οικονομική κατάσταση της Ελλάδας και οι οικονομικοί δείκτες της, το 2010, ώστε να αποτελέσει επιτακτική, την έλευση του ΔΝΤ ,και τριών απαράδεκτων παρακαλώ μνημονίων, που βύθισαν την χώρα σε μεγαλύτερη κι αδιέξοδη κρίση? Ποιοι νομπελίστες οικονομολόγοι, μπορούν να εξηγήσουν με απλή κατανοητή γλώσσα στην χειμαζόμενη Ελληνική κοινωνία, πως γίνεται, πως υπαγορεύεται σήμερα το αξιόχρεο της χώρας μας, να είναι υψηλότερο από εκείνο του 2010, όταν οι δείκτες σήμερα, είναι σχεδόν στο διπλάσιο, σε σχέση με το 2010 και η προοπτική της Ελλάδας να καταγράψει ανάπτυξη, μεταφέρεται στην καλλίτερη περίπτωση το 2025 κι όχι το 2011 όπως μας έλεγαν;

Αν θεωρήσουμε ότι το Χρηματιστήριο και οι Οίκοι προεξοφλούν το μέλλον, τότε πράγματι κάτι παραπάνω θα ξέρουν αυτοί, αλλά δεν μας το λένε. Σύμφωνα με όσα γνωρίζουμε όμως, οι λεγόμενες μεταρρυθμίσεις που έχουν συντελεστεί στη χώρα μας, σε τίποτε δε συνιστούν κατάταξη πλησίον της <επενδυτικής βαθμίδας>.

Στην έκθεση της, αναφέρεται <στην πρόοδο της φορολογικής διοίκησης, στη μάχη κατά της διαφθοράς>, την ίδια ώρα που η εφημερίδα Financial Times καταγγέλλει αμνήστευση φοροφυγάδων, κουκούλωμα σοβαρών σκανδαλών και δωράκια σε μεγαλομετόχους. Επίσης ο οίκος θεωρεί,< ότι ο τραπεζικός τομέας εξακολουθεί να απαιτεί ισχυρή δράση, για να βελτιώσει την αδύναμη ποιότητα του ενεργητικού τους>, την ίδια ώρα που αποκαλύπτονται περίεργες κι αιφνίδιες αυξήσεις μετοχικών κεφαλαίων, εθελούσιες έξοδοι και αδυναμία στήριξης της πραγματικής οικονομίας. Οι περιβόητες επενδύσεις που έχουν εξαγγελθεί εδώ και 10 χρόνια και αναμένεται να δώσουν δήθεν ώθηση στη Ελληνική οικονομία, ακόμη δεν έχουν έρθει. Ως θετικός, υπογραμμίζει η έκθεση, είναι ο νέος μεταρρυθμιστικός πτωχευτικός νόμος.

Τι σύμπτωση! Θα πρέπει να είναι πολύ υπερήφανο το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης που μόλις ψηφίστηκε ο πτωχευτικός, αναβαθμίστηκε το αξιόχρεο της χώρας από έναν οίκο που μας είχε ξεχάσει από το 2019!! Έκπληξη δεν είναι το γεγονός της αναβάθμισης της χώρας. Έκπληξη και κατάπληξη μαζί, είναι η δήλωση του Υπουργού <για την επιτυχη διαχείριση της πανδημίας και τα lockdown(;),τις μεταρρυθμιστικές πρωτοβουλίες(;), αλλά και τις προοπτικές(;) της Ελληνικής οικονομίας>. Πρώτη φορά στην ιστορία, Υπουργός οικ. επιβραβεύεται για την πτώχευση των πολιτών μιας χώρας.

Κοντολογίς η <σκληρή> Moodys, ούτε λίγο ούτε πολύ, προεξοφλεί, ότι αλλάζοντας η χώρα χέρια μέσω των επερχόμενων πτωχεύσεων, θα ανοίξει διάπλατα ο δρόμος για επενδύσεις (δηλ αρπαγές περιουσιών) και εμμέσως πλην σαφώς, προετοιμάζει τις αγορές να πάρουν μέρος στο πάρτι που προετοιμάζεται, με τις ευλογίες των Κυβερνόντων. Κάτι σα περίπατο δηλαδή.

Ε ρε κούνια που σας κουναγε, αν νομίζετε ότι οι Έλληνες θα σας παραδώσουν τους κόπους μιας ζωής αμαχητί! Όσα κόλπα κι αν σκαρφιστείτε όσους <πρόθυμους> κι αν στρατεύσατε, να γνωρίζετε ότι η Ιστορία των αγώνων της Ελλάδας, αφενός επαναλαμβάνεται και αφετέρου, δεν διαγράφεται….



ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου