ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2020

ΕΡΧΕΤΑΙ "ΣΦΑΓΗ": ΒΙΑΖΟΝΤΑΙ ΤΑ ΚΟΡΑΚΙΑ ΤΩΝ FUNDS ΓΙΑ ΜΑΖΙΚΟΥΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ !!! "ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΜΕ ΓΡΗΓΟΡΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΠΟΥ ΒΑΛΑΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΟΥΜΕ ΤΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ "!!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ Η ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Η οργανωμένη, συλλογική προσφυγή στην Δικαιοσύνη, με την υποστήριξη μιας εξειδικευμένης Επιστημονικής Ομάδας Νομικών, Δικηγόρων, Οικονομολόγων, Λογιστών, Πραγματογνωμόνων, Δικαστικών Επιμελητών, Μαθηματικών, Αναλογιστών, Τραπεζικών Διαμεσολαβητών & Τραπεζικών Στελεχών, είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος. Και, η ΥΠΕΡΒΑΣΗ, έκανε αυτή την πολυτέλεια των τραπεζών και των λίγων προνομιούχων, πράξη για τους πολλούς Δανειολήπτες !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html




Προβληματισμός από τις εταιρίες διαχείρισης NPLs για τους ρυθμούς των πλειστηριασμών - Διπλασιάζεται ο χρόνος ανάκτησης assets


Με σημαντικές καθυστερήσεις κινούνται οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί με αποτέλεσμα όπως σημειώνουν οι Servicers ενώ οι προγραμματισμοί ανάκτησης των κεφαλαίων τα οποία διέθεσαν για εξαγορές κόκκινων δανείων να προέβλεπαν 2,5-3 έτη για το 80% της επένδυσης στην παρούσα φάση ο χρόνος αυτός δείχνει πως θα αυξηθεί στο 100%.

Ετσι οι νέοι προγραμματισμοί μιλούν για ανακτήσεις που μπορούν να φθάσουν μέχρι και τα 7 έτη αφού είναι φυσικό πως το "όπλο" του πλειστηριασμού σε τέτοιες εποχές μπορεί να κινηθεί μόνον με φειδώ.

Μέχρι το τέλος του έτους στην πλατφόρμα των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών φαίνονται αναρτημένοι 2553 δημοπρασίες.

Ανοιχτοί πάντως είναι 320, έτοιμοι προς διενέργεια 38, σε αναστολή 384 πλειστηριασμοί, ματαιωμένοι 2 κοκ.

Γενικότερα είναι πολύ δύσκολο σε τέτοιες εποχές που το κοινωνικό κόστος είναι τόσο μεγάλο να προχωρούν απρόσκοπτα οι συγκεκριμένες διαδικασίες παρατηρούν στελέχη των servicers.Αυτό ωστόσο μειώνει τις τιμές των destress στοιχείων όταν μάλιστα η προσφορά τους εκτιμάται πως θα φθάσει σε αρκετά υψηλά επίπεδα.

Αν ο Andrea Enria και οι θεσμοί εν γένει μιλούν για 1,4 τρισ ευρώ νέα κόκκινα δάνεια λόγω κορωνοϊού δεν είναι τελικώς ατόπημα να μιλάει κάποιος για νέα κόκκινα δάνεια ύψους 10 δισ. ευρώ στη χώρα μας.

Ο κίνδυνος της απορρύθμισης

Ο μεγαλύτερος κίνδυνος όπως σημειώνουν κύκλοι της συγκεκριμένης αγοράς είναι η απορρύθμιση ρυθμισμένων κόκκινων δανείων στοιχείο το οποίο επιδεινώνει σοβαρά το ενεργητικό των τραπεζών. Τι σημαίνει αυτό; Πως πολλά από τα δάνεια που ήδη έχουν βρεθεί σε μορατόρια και ήταν ενήμερα δύσκολα θα μπορέσουν να ανακτήσουν το χαμένο έδαφος.

Αν όμως κάτι τέτοιο συμβεί τότε αναμένεται να πέσουν σημαντικά οι τιμές των distress ενεργητικών και η αγορά αυτή να λειτουργήσει σε αρκετά χαμηλότερα επίπεδα από εκείνα των προβλέψεων.

Σύμμαχο σε αυτές τις εξελίξεις οι servicers αλλά και οι τράπεζες έχουν τα χαμηλά επιτόκια που επιτρέπουν τη δέσμευση κεφαλαίων με την ελπίδα καλύτερων αποδόσεων για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Οπως σημειώνουν οι servicers αρκετά καλύτερα εμφανίζονται τα πράγματα στην Κύπρο και γιατί η πανδημία ακολουθεί καλύτερη πορεία και γιατί έγιναν πιο γενναίες κινήσεις σε ότι αφορά την εκκαθάριση των ισολογισμών των τραπεζών.


Ελλάδα

Σε ότι αφορά τη χώρα μας εκτός των ανακοινωμένων τιτλοποιήσεων Alpha και Πειραιώς θα πρέπει να αναμένονται και νέες τιτλοποιήσεις.

Εκτιμάται πως σε μια τέτοια θα προχωρήσει η Εθνική χωρίς carveout αλλά δεν αποκλείεται και άλλη μια να ανακοινωθεί λίγο αργότερα από την Τράπεζα Πειραιώς όταν ξεκαθαρίσει η ιστορία με τα cocos.

Εν των μεταξύ η ΕΚΤ επεξεργάζεται τη δημιουργία μίας ιστοσελίδας, ανάλογης με αυτήν της Amazon, για να πουλήσει προβληματικά δάνεια ύψους εκατοντάδων δισεκ. ευρώ, τα οποία έχουν «κοκκινίσει» λόγω της κρίσης του κορωνοϊού, σε μία προσπάθεια να ενισχύσει την οικονομία της.

Το σχέδιο, που έχει καταστρωθεί από αξιωματούχους της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), αποτελεί μέρος της προσπάθειας των 19 χωρών της Ευρωζώνης να αντιμετωπίσουν την αύξηση των μη εξυπηρετούμενων δανείων και αποσκοπεί στο να αποτρέψει μεγάλα επενδυτικά ταμεία που αγοράζουν προβληματικό χρέος (distressed funds) να τα αγοράζουν σε πολύ χαμηλές τιμές.

Η αγορά κόκκινων δανείων κυριαρχείται από λίγους πολύ μεγάλους αγοραστές.
Σε ένα τυπικό σενάριο, κάποια από τις εταιρείες αυτές μπορεί να αγοράσει ένα πολύ μεγάλο χαρτοφυλάκιο με τεράστιες εκπτώσεις.

Πρόσφατη μελέτη της Deloitte κατέγραψε ότι από τα δάνεια, ύψους άνω των 450 δισεκ. ευρώ, που πουλήθηκαν στην Ευρώπη από το 2014 έως το 2019, σχεδόν τα μισά αγοράστηκαν από τη Cerberus, τη Blackstone, τη Lone Star και τη Goldman Sachs.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου