ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κυριακή 2 Αυγούστου 2020

12,6 ΔΙΣ ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ ΠΕΡΑΣΑΝ ΣΤΑ FUNDS ΜΕΣΑ ΣΕ ΕΝΑΝ ΧΡΟΝΟ !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ Η ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Η οργανωμένη, συλλογική προσφυγή στην Δικαιοσύνη, με την υποστήριξη μιας εξειδικευμένης Επιστημονικής Ομάδας Νομικών, Δικηγόρων, Οικονομολόγων, Λογιστών, Πραγματογνωμόνων, Δικαστικών Επιμελητών, Μαθηματικών, Αναλογιστών, Τραπεζικών Διαμεσολαβητών & Τραπεζικών Στελεχών, είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος. Και, η ΥΠΕΡΒΑΣΗ, έκανε αυτή την πολυτέλεια των τραπεζών και των λίγων προνομιούχων, πράξη για τους πολλούς Δανειολήπτες !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html



Να παραδώσουν τα σπίτια τους προτείνουν στους δανειολήπτες τα funds ή να γίνουν νοικάρηδες σε αυτά....Αλλιώς πλειστηριασμός !!!

Τι μεταδίδει το newmoney.gr :
Στα… χέρια των funds πέρασαν μέσα σε έναν χρόνο «κόκκινα» δάνεια, ύψους 12,6 δισ. ευρώ, με τις τράπεζες να βάζουν δυναμικά στο «κάδρο» των πωλήσεων και τα στεγαστικά.

Ειδικότερα, όπως προκύπτει από τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος (ΤτΕ), η συνολική αξία των δανείων, που πωλήθηκαν σε διεθνείς επενδυτές, «άγγιξε» τα 30,8 δισ. ευρώ τον περασμένο Μάρτιο έναντι 18,2 δισ. ευρώ τον ίδιο μήνα του 2019 (αύξηση 12,6 δισ. ευρώ σε ετήσια βάση). Η μεγαλύτερη κινητικότητα, μάλιστα, από πλευράς των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων καταγράφεται στην περίπτωση των στεγαστικών, με την αξία των δανείων, που μεταβιβάστηκαν, να εκτοξεύεται από 375 εκατ. ευρώ στα τέλη Μαρτίου του 2019 σε 4,4 δισ. ευρώ τον αντίστοιχο μήνα του 2020.

Τα καταναλωτικά εξακολουθούν να κατέχουν τη μερίδα του λέοντος στις πωλήσεις (16,3 δισ. ευρώ σήμερα έναντι 10,5 δισ. ευρώ πριν από ένα χρόνο), με τις τράπεζες να έχουν απευθύνει όλο το προηγούμενο διάστημα πολλά… προσκλητήρια στην επίμαχη κατηγορία οφειλετών, προσφέροντας γενναίες ρυθμίσεις, με haircut έως και 90%. Η ανταπόκριση, ωστόσο, υπήρξε χλιαρή, με μόλις ένα 10% – στην καλύτερη περίπτωση – να προσέρχεται τελικά στα γκισέ.

Στο μεταξύ… χέρια άλλαξαν και επιχειρηματικά δάνεια, ύψους 8,8 δισ. ευρώ, από 5,5 δισ. ευρώ τον περυσινό Μάρτιο. Εξ αυτών, δάνεια, ύψους 5,9 δισ. ευρώ, αφορούν σε οφειλές μικρομεσαίων επιχειρήσεων και τα υπόλοιπα μεγαλύτερων επιχειρήσεων, ενώ στα 79 εκατ. ευρώ διαμορφώθηκε η ονομαστική αξία των δανείων ασφαλιστικών και άλλων χρηματοπιστωτικών επιχειρήσεων έναντι 49 εκατ. ευρώ τον Μάρτιο του 2019. Τέλος, η ονομαστική αξία των υπό διαχείριση από τους servicers οφειλών από ελεύθερους επαγγελματίες, αγρότες και ατομικές επιχειρήσεις αυξήθηκε κατά 3,5 δισ. ευρώ έναντι του περυσινού Μαρτίου και διαμορφώθηκε σε 5,6 δισ. ευρώ στο τέλος του α’ τριμήνου του 2020.

Οι amicable solutions, οι πλειστηριασμοί και τα μορατόρια

Λύσεις – «ταμπού» για τις τράπεζες, όπως η εθελοντική παράδοση και εκποίηση του ακινήτου, η ενοικίαση ή η ανταλλαγή με άλλο μικρότερης αξίας, πρότειναν οι servicers στους «κόκκινους» δανειολήπτες πριν από το ξέσπασμα της πανδημίας. «Σε αντίθεση με τις τράπεζες, οι οποίες πρέπει να λάβουν υπόψη τους το contamination effect, να μην δημιουργήσουν, δηλαδή, πρόβλημα και στο ενήμερο χαρτοφυλάκιό τους, οι servicers μπορούν να προτείνουν πιο βιώσιμες ρυθμίσεις, που θα έχουν στο επίκεντρο το ακίνητο», ανέφεραν, σε παλαιότερη συνάντηση με δημοσιογράφους, εκπρόσωποι των επίμαχων εταιρειών, κάνοντας λόγο για συναινετικές λύσεις (amicable solutions), ήτοι:

· Εθελοντική παράδοση ενυπόθηκου ακινήτου: O δανειολήπτης, ο οποίος δεν μπορεί να ανταποκριθεί στους όρους αποπληρωμής ενυπόθηκου δανείου, παραχωρεί οικειοθελώς την κυριότητα του υπέγγυου ακινήτου. Στη σχετική συμφωνία διατυπώνεται σαφώς ο τρόπος διευθέτησης του τυχόν υπολοίπου.

· Μετατροπή σε ενοικίαση/χρηματοδοτική μίσθωση: O δανειολήπτης μεταβιβάζει την κυριότητα του ακινήτου, υπογράφοντας σύμβαση ενοικίασης/χρηματοδοτικής μίσθωσης, η οποία του εξασφαλίζει τη δυνατότητα μίσθωσης του ακινήτου για ορισμένη ελάχιστη χρονική περίοδο.

· Εθελοντική εκποίηση ενυπόθηκου ακινήτου: O δανειολήπτης προβαίνει οικειοθελώς σε πώληση του υπέγγυου ακινήτου σε τρίτο. Στην περίπτωση, που το τίμημα της πώλησης υπολείπεται του συνόλου της οφειλής, ακολουθεί διαγραφή της εναπομένουσας οφειλής.

· Ανταλλαγή με άλλο ακίνητο μικρότερης αξίας: Ο δανειολήπτης συναινεί να μετακομίσει σε ένα μικρότερο σπίτι, «κουρεύοντας» αντίστοιχα και το δάνειό του.

Σε περίπτωση, που καμία από διαθέσιμες λύσεις δεν ευοδωθεί, τότε οι servicers δεν έχουν άλλο τρόπο, παρά να προχωρήσουν σε πλειστηριασμούς. Ήδη στη σχετική πλατφόρμα e-auction πολλές από τις προγραμματισμένες δημοπρασίες έχουν ως επισπεύδουσες τις εταιρείες διαχείρισης.

Η υγειονομική κρίση, πάντως, ανάγκασε και τις εταιρείες διαχείρισης να αναθεωρήσουν τη στρατηγική τους, μην διστάζοντας να προχωρήσουν σε αναστολές πληρωμών για τους πληττόμενους – από τον κορονοιό – οφειλέτες. Όπως, ωστόσο, τόνιζαν στο ΝΜ, δεδομένου ότι οι επενδυτές έχουν δώσει χρήματα και περιμένουν μέσω των ανακτήσεων να ενεργοποιηθεί το business plan, τα μορατόρια δεν είναι αυτοσκοπός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου