ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Παρασκευή 17 Ιουλίου 2020

Ο ΝΕΟΣ ΠΟΙΝΙΚΟΣ ΚΩΔΙΚΑΣ ΑΠΟΦΥΛΑΚΙΖΕΙ ΔΙΣ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΜΕΝΗ ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΠΟΥ ΥΠΕΞΑΙΡΕΣΕ 5.500.000€ !!!

ΕΧΟΝΤΑΣ ΜΕΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΦΥΛΑΚΗ ΜΟΛΙΣ 3 ΧΡΟΝΙΑ
Το πρωτοβάθμιο δικαστήριο στο Κακουργιοδικείο Χαλκίδας όπου της επιβλήθηκε η ποινή κάθειρξης 18 ετών. Με το νέο ποινικό κώδικα να είναι σε ισχύ, η δευτεροβάθμια δίκη πραγματοποιήθηκε από το Εφετείο Κακουργημάτων Εύβοιας, όπου ναι μεν κρίθηκε ξανά ένοχη για πλαστογραφία και απάτη, ωστόσο οι ποινές μειώθηκαν στο μισό μετά την κατάργηση της επιβαρυντικής περίστασης του νόμου περί καταχραστών του δημοσίου και σε συνδυασμό με τις νέες ευμενέστερες διατάξεις του νέου ποινικού κώδικα !!!

Εν ολίγοις εις άλλα με υγεία....




Υπόθεση υπεξαίρεσης 5,5 εκ. ευρώ στη Χαλκίδα: Η κάθειρξη 18 ετών έγινε ποινή 9 ετών στο Εφετείο για την 61χρονη διευθύντρια τράπεζας που αποφυλακίζεται


Η απόφαση του δικαστηρίου σε συνδυασμό με τις νέες ευμενέστερες διατάξεις του νέου ποινικού κώδικα και το ελαφρυντικό που χορήγησε η Έδρα γλίτωσαν την 61χρονη (πλέον) Χαλκιδέα, η οποία μάλιστα αποφυλακίζεται, σε λίγες μέρες, μέσα στον Ιούλιο – Διαβάστε το αποκλειστικό ρεπορτάζ του EviaZoom.gr για την εξέλιξη και τον επίλογο της υπόθεσης…

Πρόκειται για την υπόθεση υπεξαίρεσης ύψους 5,5 εκατ. ευρώ που εντοπίστηκε το 2014 στο υποκατάστημα της τράπεζας Millennium Bank στη Χαλκίδα, η οποία εξαγοράστηκε στη συνέχεια από την Τράπεζα Πειραιώς.

Κατηγορούμενη ήταν η 61χρονη Χαλκιδέα διευθύντρια της τράπεζας και όπως έκρινε δύο φορές και το δικαστήριο, ήταν αυτή που άρπαζε τα χρήματα των πελατών εν αγνοία τους και αφού πλαστογραφούσε τις υπογραφές τους, στη συνέχεια επένδυε τα χρήματα στο χρηματιστήριο και σε αμοιβαία κεφάλαια.

Η προφυλάκιση και οι δικαστικές αποφάσεις


Το 2017 η 61χρονη (σ.σ. 58χρονη τότε), είχε κριθεί προφυλακιστέα μετά την δίωρη απολογία της στον Ανακριτή Χαλκίδας. Η ίδια είχε αρνηθεί ότι είχε σχέση με την υπεξαίρεση, λέγοντας επίσης, – χωρίς να πείσει-, πως η ίδια εντόπισε εκείνο το χρονικό διάστημα (σ.σ. το 2014) ένα τραπεζικό έλλειμμα 80.000 ευρώ και στη συνέχεια το κατήγγειλε στις αρχές.

Το πρωτοβάθμιο δικαστήριο

1,5 χρόνο μετά έγινε το πρωτοβάθμιο δικαστήριο στο Κακουργιοδικείο Χαλκίδας όπου της επιβλήθηκε η ποινή κάθειρξης 18 ετών με την αναγνώριση του ελαφρυντικού της έμπρακτης μετάνοιας και στη συνέχεια επέστρεψε στη φυλακή. Συγκεκριμένα είχε καταδικαστεί για απάτη και πλαστογραφία με την επιβαρυντική περίσταση του νόμου περί καταχραστών του δημοσίου που προέβλεπε εως και ισόβια. Οι ποινές ήταν 13 + 13 χρόνια και με την συγχώνευση η συνολική ποινή ήταν 18 έτη.

Τι έγινε στο Εφετείο

Με το νέο ποινικό κώδικα να είναι σε ισχύ, η δευτεροβάθμια δίκη πραγματοποιήθηκε από το Εφετείο Κακουργημάτων Εύβοιας, όπου η 61χρονη ναι μεν κρίθηκε ξανά ένοχη για πλαστογραφία και απάτη, ωστόσο οι ποινές μειώθηκαν στο μισό μετά την κατάργηση της επιβαρυντικής περίστασης του νόμου περί καταχραστών του δημοσίου και σε συνδυασμό με τις νέες ευμενέστερες διατάξεις του νέου ποινικού κώδικα, αλλά και του ελαφρυντικού της έμπρακτης μετάνοιας που χορηγήθηκε για δεύτερη φορά.

Αυτά είχαν ως αποτέλεσμα να καταδικαστεί σε 6 + 6 χρόνια και με την συγχώνευση η συνολική ποινή ήταν 9 έτη.

Παράλληλα η 61χρονη έχει εκτίσει ήδη 3 χρόνια στη φυλακή και όπως δήλωσε στο EviaZoom.gr ο δικηγόρος της, Γιώργος Τριανταφύλλου, αναμένεται να αποφυλακιστεί, τις επόμενες μέρες, μέσα στον Ιούλιο.

πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου