Παραπάνω 50% των καταγεγραμμένων θανάτων στις χώρες της Ευρώπης προέρχεται από ηλικιωμένους που νόσησαν και κατέληξαν σε οίκους ευγηρίας και αντίστοιχα ιδρύματα αναφέρει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας
Στα κέντρα αυτά, σύμφωνα με τον διευθυντή του ευρωπαϊκού τμήματος του Οργανισμού, Χανς Κλούγκε, η κατάσταση είναι βαθιά ανησυχητική.
Την 13η Απριλίου, μεταξύ των 444 θανάτων που καταγράφηκαν στην Ιρλανδία, το 55,2% ήταν σε αυτού του είδους τα ιδρύματα. Την 15η Απριλίου, η Γαλλία έκανε γνωστό ότι το 49,4% των νεκρών της ήταν ένοικοι οίκων ευγηρίας, σύμφωνα με τα στοιχεία που επικοινώνησε ο ΠΟΥ στο Γαλλικό Πρακτορείο.
Για τον Κλούγκε, «υπάρχει μια άμεση και επείγουσα ανάγκη να ξανασκεφτούμε και να προσαρμόσουμε τη λειτουργία» αυτών των ιδρυμάτων, μπροστά στην επιδημία. Κυρίως να δοθεί προτεραιότητα στα διαγνωστικά τεστ, να εξοπλιστούν οι επαγγελματίες υγείας και να οργανωθούν ειδικές μονάδες για τους ασθενείς με Covid-19, προτού καν εμφανιστούν τα πρώτα συμπτώματα.
Κι αυτό διότι, υπογράμμισε ο αξιωματούχος, «ακόμα και στην περίπτωση των πολύ ηλικιωμένων ανθρώπων, που είναι ευάλωτοι και ζουν με πολλές χρόνιες ασθένειες, πολλοί έχουν καλές πιθανότητες να αναρρώσουν εάν λάβουν την κατάλληλη φροντίδα».
Αναφορικά με τους νεκρούς σε οίκους ευγηρίας, έχουν καταγραφεί τις τελευταίες εβδομάδες χιλιάδες θάνατοι στις χώρες με τους περισσότερους νεκρούς, όπως Ισπανία, Γαλλία, Βρετανία, ενώ όσο πιο αναλυτικές γίνονται οι καταγραφές των θανάτων τόσο μεγαλώνει ο φόβος πως οι αριθμοί αυτοί ενδέχεται να είναι πολύ μεγαλύτεροι.
ΠΗΓΗ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου