ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πέμπτη 12 Μαρτίου 2020

COVID-19: ΤΙ ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΑΡΑΔΟΞΟ ΤΗΣ ΙΤΑΛΙΑΣ ;;;



Γράφει ο Κυριάκος Τόμπρας

Κάτι δεν πάει σίγουρα καλά.

23/02 : Η Ιταλία ανύπαρκτη στον εκτός Κίνας παγκόσμιο χάρτη του Κορωναϊού.

24/02 : Στην 2η θέση, σε 24 μόλις ώρες.

07/03 : Σταθερά, από τότε, μέχρι σήμερα, στην 1η θέση, πάνω από χώρες πληθυσμιακά μεγαλύτερες και, ακόμη χειρότερα, πάνω και από χώρες υγειονομικά & πολιτισμικά υποδεέστερες.

Υπάρχει λογική πίσω από αυτά τα στοιχεία ;;;

Προφανώς όχι.

Είναι δυνατόν, η Ιταλία, ξαφνικά να έγινε η Νο1 υγειονομικά ανεύθυνη χώρα στον πλανήτη και, οι Ιταλοί, οι σύγχρονοι άθλιοι της ΕΕ ενώ, την ίδια ώρα, η Τουρκία των δήθεν μηδενικών περιστατικών, να αναδεικνύεται στη νέα Άρια Φυλή της σύγχρονης ανθρωπότητας ;;; Oι Τούρκοι ;;;

Προφανώς όχι.

Άρα, τι μπορεί να παίζει, πέρα από τις γνωστές, αλλά όχι και τόσο εξαιρετέες, θεωρίες συνωμοσίας του Milano Fashion Show 2020 ;;;

Αν πάντως παίζει αυτό που μου φωνάζει από το πρωί ο Garibaldi της Γλυφάδας, που είναι της δουλειάς και έχει διαρκή, online, καθημερινή ενημέρωση, μέσα από τα ιταλικά νοσοκομεία, τα πράγματα είναι πολύ χειρότερα από αυτά που θέλουν να μας ταϊσουν τα επίσημα, παγκόσμια στατιστικά, τα οποία, σε λίγες ημέρες, μπορεί να αποδειχθούν fake stats. 


Ότι, δλδ, η Ιταλία, στο τέλος αυτής της κρίσης, μπορεί να αποδειχθεί η υγειονομικά και πολιτισμικά πιο υπεύθυνη χώρα στον πλανήτη, επειδή οι Πολίτες της υποβάλλονται καθημερινά σε χιλιάδες τεστ κοροναϊού, τα αποτελέσματα των οποίων καταγράφονται, ενσωματώνονται και δημοσιεύονται αναλλοίωτα στα επίσημα στατιστικά.

Και ότι, άλλες χώρες, όπως η Γερμανία, η Γαλλία, Αγγλία, κλπ, μπορεί να στρουθοκαμηλίζουν, βολευόμενες με την υγειονομική αυταπάτη της μη πραγματοποίησης των τεστ ή εξαπατώντας την παγκόσμια κοινότητα, με την δημοσίευση fake stats ή, ακόμη χειρότερα, και τα δυο μαζί.


Είναι άραγε τυχαίο που δεν δημοσιεύονται, επίσημα συγκριτικά στοιχεία, για τον αριθμό των τεστ κορωναϊού που πραγματοποιήθηκαν σε όλες τις χώρες ;;;

Και, ότι, ακόμη, την ώρα που τα αίτια θανάτου των ευπαθών ομάδων στην Ιταλία, που προσβλήθηκαν από τον κορωναϊό, ενώ ήδη έπασχαν από 2-3 χρόνια νοσήματα, αποδίδονται επίσημα στον κοροναϊό, τα ίδια αυτά αίτια θανάτου σε Γαλλία, Γερμανία, Αγγλία, κλπ, μπορεί να αποδίδονται, στην συντριπτική τους πλειοψηφία, στα ήδη προϋπάρχοντα του κορωναϊού, χρόνια νοσήματα των θανόντων.

Μπορεί κάποιες χώρες να προέταξαν την αλά Τούρκα, επικοινωνιακή διαχείριση της κρίσης, αντί της ουσιαστικής. Επειδή, ίσως, μπορεί αυτό να βολεύει ακόμη και σε όρους βιωσιμότητας του ασφαλιστικού τους συστήματος, που σε αντίθεση με το ιταλικό, παρουσιάζει πολύ μεγαλύτερη συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα.

Έτσι, αν πχ οι γερμανικές ασφαλιστικές εταιρείες, αντιμετωπίζουν την κρίση του κορωναϊού με την ίδια εταιρική υπευθυνότητα της Deutsche Bank, που σχεδόν την επιζητούσε, προκειμένου, έτσι, να δηλώσει, ήδη από χθες, ότι, την ερχόμενη Τετάρτη, δεν θα πληρώσει στην λήξη του ομόλογο 1,25 Δις, τότε, τα fake stats του κορωναϊού, μπορεί να αναδειχθούν στον καλύτερο σύμμαχο της εξυγίανσης και της βιωσιμότητας του γερμανικού ασφαλιστικού συστήματος, που μπορεί, έτσι, να καταφέρει να ξεφορτωθεί κάποιες χιλιάδες κοστοβόρα γερόντια.

Και, μπορεί ακόμη, το ίδιο έργο να παίζει και σε άλλα καθωσπρέπει σινεμά, όπου, σε πείσμα των καιρών, τα γερόντια επιμένουν να ζουν και να βασιλεύουν, καταναλώνοντας φάρμακα, θεραπείες, νοσήλεια, συντάξεις, την ώρα που οι νεώτερες γενιές, επιλέγουν να διαιωνίσουν το είδος τους δια του μεταναστευτικού.

Στην Ιταλία, η οικογένεια, παραμένει ακόμη θεσμός. La nonna e il nonno, παραμένουν σημεία αναφοράς και πυλώνες κοινωνικής σταθερότητας. Άσε που η μισή Ιταλία της παραγωγικής ηλικίας, όπως αντιστοίχως και η Ελλάδα, ζει από τις συντάξεις και, έτσι, το άμεσο, μεσοπρόθεσμο κοινωνικό συμφέρον, σε πείσμα κάθε Deutsche Bank, ταυτίζεται με την μακροημέρευση της 3ης ηλικίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου