ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σάββατο 15 Φεβρουαρίου 2020

ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ: ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ Η ΠΡΩΤΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑ...ΜΕ ΤΑ ΚΟΡΑΚΙΑ ΤΩΝ FUNDS ΕΤΟΙΜΑ ΝΑ ΤΗΝ ΑΡΠΑΞΟΥΝ !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ Η ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Η οργανωμένη, συλλογική προσφυγή στην Δικαιοσύνη, με την υποστήριξη μιας εξειδικευμένης Επιστημονικής Ομάδας Νομικών, Δικηγόρων, Οικονομολόγων, Λογιστών, Πραγματογνωμόνων, Δικαστικών Επιμελητών, Μαθηματικών, Αναλογιστών, Τραπεζικών Διαμεσολαβητών & Τραπεζικών Στελεχών, είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος. Και, η ΥΠΕΡΒΑΣΗ, έκανε αυτή την πολυτέλεια των τραπεζών και των λίγων προνομιούχων, πράξη για τους πολλούς Δανειολήπτες !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html



Τι γράφει η dimokratianews.gr :

Στον αέρα η πρώτη κατοικία

Ο Σταϊκούρας ομολόγησε ότι οι υπάρχουσες ρυθμίσεις προστατεύουν ελαχίστους - Αναζητείται επειγόντως άλλη λύση για να μη ζήσουμε τις βαρβαρότητες της Ισπανίας

Στην οδυνηρή ομολογία ότι το ρυθμιστικό πλαίσιο για την προστασία της πρώτης κατοικίας απέτυχε προχώρησε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, παραδεχόμενος ότι μόλις 2.000 συμπολίτες μας μπορούν δυνητικά να υπαχθούν στις ευνοϊκές ρυθμίσεις του νόμου.

Το οικονομικό επιτελείο δεν είναι προφανώς αθώο, ούτε άμοιρο ευθυνών για την εξαιρετικά χαμηλή προσέλευση, η οποία αποτυπώνεται πλήρως στα στοιχεία που ανακοίνωσε ο κ. Σταϊκούρας στο ελληνικό Κοινοβούλιο.

Όπως υποστήριξε, ένας στους δύο πολίτες δεν έχει μπει καν στην πλατφόρμα. Συγκεκριμένα, από το σύνολο των περίπου 130.000 που καλύπτονται δυνητικά, έχουν εισέλθει στην πλατφόρμα 65.393 ενδιαφερόμενοι. Από αυτούς, περίπου 22.000 αρνούνται να αρθεί το απόρρητό τους.

Όπως υποστήριξε ο υπουργός, και σύμφωνα με εκτιμήσεις, το 1/3 των πολιτών δηλώνει στην πλατφόρμα άλλη πρώτη κατοικία από αυτήν που δηλώνει στην Εφορία, το 1/3 δεν πληροί τα κριτήρια και το 1/3 έχει εισόδημα πάνω από 35.000 ευρώ.

Απότοκο όλων των παραπάνω είναι αυτή τη στιγμή να έχουν υποβληθεί ελάχιστες αιτήσεις, και συγκεκριμένα 2.073. Τα νούμερα μιλούν από μόνα τους.

Ο υπουργός παραδέχθηκε από το πλέον επίσημο βήμα ότι το σύστημα δεν απέδωσε. Ηταν, άλλωστε, εξαρχής καταδικασμένο να αποτύχει, λόγω των αυστηρών κριτηρίων που έχουν επιβληθεί εν πολλοίς από τις ίδιες τις τράπεζες, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να ενταχθούν περισσότεροι πολίτες.

Την ίδια ώρα, δημιουργεί, ομολογουμένως, πλείστα ερωτήματα η αναφορά του υπουργού σε όλους όσοι δεν συναινούν στην άρση του απορρήτου τους, με τον ίδιο να σχολιάζει -ερωτηθείς από τον Ανδρέα Λοβέρδο για ποιον λόγο αρνούνται- πως οι απαντήσεις μπορεί να είναι πολλές και πολυδιάστατες, και προσώρας... αναζητούνται.

«Ο καθένας μπορεί να κάνει εικασίες» είπε σιβυλλικά ο υπουργός, που πάντως απέφυγε να αναλάβει την ευθύνη για τη σημερινή οικτρή κατάσταση. Την ίδια ώρα, η ομολογία αποτυχίας συνοδεύτηκε και από αοριστολογίες για το τι μέλλει γενέσθαι, οι οποίες εντείνουν -έτι περισσότερο- την ανησυχία των πολιτών.

«Συνεχίζουμε την προσπάθεια. Θα υπάρξουν προβλέψεις και δεύτερη ευκαιρία για ευάλωτα νοικοκυριά, αλλά και επιχειρήσεις» σημείωσε, ανακοινώνοντας επί της ουσίας ότι το σημερινό πλαίσιο προστασίας δεν θα παραταθεί, αλλά θα υπάρξουν προβλέψεις στον νέο Πτωχευτικό Κώδικα, ο οποίος πιθανότατα θα είναι ακόμη πιο κλειστός και από το υφιστάμενο πλαίσιο.

Πάντως, ο Χρήστος Σταϊκούρας υπήρξε σαφής, αναφέροντας ότι πλειστηριασμοί «γίνονταν πριν από την κρίση -περίπου 50.000-, γίνονται και θα γίνονται». Εξήγησε, μάλιστα, ότι από τους 20.000 πλειστηριασμούς που έγιναν το 2019, το 1/3 πλήρωσε, το 1/3 προσέφυγε σε δικαστικές ενέργειες και το 1/3 των πλειστηριασμών τελικώς πραγματοποιήθηκε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου