ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2019

ΔΕΝ ΣΤΑΜΑΤΑΕΙ ΤΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΣΦΥΡΙ: ΕΡΧΟΝΤΑΙ 2.300 "ΧΡΙΣΤΟΥΓΙΕΝΝΑΤΙΚΟΙ" ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΙ !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ Η ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Η προσφυγή στην Δικαιοσύνη είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html




Τράπεζες+funds ετοιμάζουν επίθεση σε λαϊκά νοικοκυριά και μικρομεσαίες επιχειρήσεις το 2020


Επιταχύνουν τον ρυθμό των πλειστηριασμών ακινήτων οι τράπεζες, βάζοντας στο παιχνίδι και τις εταιρείες διαχείρισης, που είναι επισπεύδουσες σε ένα σημαντικό αριθμό νέων πλειστηριασμών που διενεργούνται τους προσεχείς μήνες. Μόνο για τον μήνα Δεκέμβριο, τράπεζες και εταιρείες διαχείρισης προγραμματίζουν 2.300 νέους πλειστηριασμούς και οι ρυθμοί αναμένεται να επιταχυνθούν από τη νέα χρονιά, καθώς από τον προσεχή Μάιο λήγει η προστασία της πρώτης κατοικίας μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας.

Η δυνατότητα υποβολής αίτησης από δανειολήπτες που θέλουν να προστατεύσουν την πρώτη τους κατοικίας μέσω της πλατφόρμας που λειτουργεί στην Ειδική Γραμματεία Ιδιωτικού Χρέους παρατάθηκε μέχρι και τον Απρίλιο. Οπως διαμηνύουν οι τράπεζες, μετά την εκπνοή της σχετικής προθεσμίας θα εξαντλήσουν όλα τα ένδικα μέσα, οδηγώντας σε πλειστηριασμό την περιουσία όσων οφειλετών δεν προχωρούν στη ρύθμιση του δανείου τους.

Η αύξηση του αριθμού των ακινήτων που θα βγουν σε πλειστηριασμό επισπεύδεται λόγω και των μεγάλων τιτλοποιήσεων δανείων στις οποίες προχωρούν οι τράπεζες. Πρόκειται για δάνεια με εξασφαλίσεις, δηλαδή στεγαστικά ή επιχειρηματικά με εγγύηση ακίνητης περιουσίας, που θα αγοραστούν από funds. Οι τιτλοποιήσεις αποτελούν βασικό εργαλείο για τη μείωση των κόκκινων δανείων και θα διευκολυνθούν και από τη δημιουργία του μηχανισμού των κρατικών εγγυήσεων («Ηρακλής») που προωθεί η κυβέρνηση.


Η ηλεκτρονική πλατφόρμα των πλειστηριασμών e-auction κλείνει περίπου δύο χρόνια λειτουργίας – ξεκίνησε τον Νοέμβριο του 2017– και σύμφωνα με τα στοιχεία μέχρι σήμερα έχουν αναρτηθεί σε αυτή 45.140 πλειστηριασμοί ακινήτων. Από αυτούς έχουν διενεργηθεί 31.500, από τους οποίους μόνο 13.000 υπήρξαν γόνιμοι. Οι τράπεζες ρευστοποιούσαν μέχρι πρόσφατα κυρίως μεγάλα ακίνητα ή ακίνητα που συνδέονταν με υψηλά χρέη, αλλά πλέον οι πλειστηριασμοί θα διενεργούνται χωρίς όριο. Σε μια προσπάθεια να κινητοποιηθεί η ζήτηση στην αγορά ακινήτων, οι τράπεζες εκτός από την ηλεκτρονική πλατφόρμα e-auction, έχουν αναπτύξει και άλλες πλατφόρμες, όπως η «realestateonline», η «properties4sale» και η «landea», στις οποίες υπάρχει και φωτογραφικό υλικό των ακινήτων που βγαίνουν προς πώληση, προκειμένου να γίνει πιο ελκυστική η διαδικασία αναζήτησης από ενδιαφερόμενους αγοραστές.

Την ίδια στιγμή, προχωρούν σε μαζικές διασταυρώσεις προκειμένου να ελέγξουν την αξιοπιστία των στοιχείων όσων έχουν υποβάλει αίτηση ένταξης στον νόμο Κατσέλη και να διαπιστώσουν το κατά πόσον τα οικονομικά δεδομένα που έχουν δηλώσει οι οφειλέτες είναι τα πραγματικά.

Η διασταύρωση των στοιχείων ξεκίνησε στις αρχές Νοεμβρίου, μέσω της πρόσβασης που δόθηκε στις τράπεζες στη βάση δεδομένων της ΑΑΔΕ και αποσκοπεί στο να αποκαλύψει τους στρατηγικούς κακοπληρωτές, αλλά και αυτούς που έστω και για τυπικούς λόγους δεν δικαιούνται προστασία. Η επαλήθευση των στοιχείων γίνεται μέσω ειδικής ηλεκτρονικής πλατφόρμας που έχει δημιουργηθεί από την ΕΓΙΧ, στην οποία έχουν «φορτωθεί» οι 100.000 περίπου εκκρεμείς αιτήσεις του νόμου Κατσέλη.

Ο έλεγχος έχει ξεκινήσει από τους δανειολήπτες με μεγάλα χρέη και μπορεί να οδηγήσει στην αναστολή της προστασίας όσων διαπιστωθεί ότι η εισοδηματική ή περιουσιακή κατάσταση είναι διαφορετική από αυτή που έχουν δηλώσει κατά την υποβολή της αίτησης στο δικαστήριο. Η αναστολή προστασίας σημαίνει ότι η τράπεζα μπορεί να ρευστοποιήσει το ακίνητο. Σε αναστολή της προστασίας μπορεί να οδηγηθεί κάποιος που ενώ είναι έμπορος έχει υποβάλει αίτηση για προστασία στον νόμο Κατσέλη, ο οποίος καλύπτει μόνο τα φυσικά πρόσωπα και ορισμένες κατηγορίες μικροεμπόρων.

Σε περίπτωση που διαπιστωθούν παρεκκλίσεις από τα οικονομικά στοιχεία που έχουν δηλωθεί από τον οφειλέτη, οι τράπεζες έχουν το δικαίωμα να καταφύγουν σε ασφαλιστικά μέτρα και να ανακόψουν την προστασία που απολαμβάνει κάποιος έως την εκδίκαση της υπόθεσής του, ακόμα και αν αυτή είναι προγραμματισμένη για αργότερα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου