ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τετάρτη 26 Ιουνίου 2019

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΛΒΑΝΟΣ: ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΛΛΑΓΕΣ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ !!! ΟΙ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ ΕΧΑΣΑΝ ΠΟΛΛΑ ΑΠΟ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΟΥΣ !!!




"Τουλάχιστον γελοίες οι προτάσεις των τραπεζών να παραδώσουν οι δανειολήπτες τα σπίτια τους - Δεν υπάρχει καμία προστασία της πρώτης κατοικίας "


Δ. Αλβανός: Πολύ πιο εύκολα τα πράγματα για την τράπεζα να σε βγάλει από το ακίνητό σου


«Τα πράγματα έχουν γίνει πολύ πιο εύκολα για την τράπεζα και να για να σε βγάλει έξω για να πουλήσει το ακίνητο σου και να πακετάρει το ακίνητο σου με κάποιο άλλο ακίνητο και να δημιουργήσει ένα χρηματοπιστωτικό προϊόν που θα της αποφέρει χρήματα» διεμήνυσε στον Alpha 96,5 Θεσσαλονίκης ο Δημήτρης Αλβανός, δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω, ειδικός σε θέματα διαχείρισης “κόκκινων” δανείων.

Όσον αφορά τους πλειστηριασμούς, ο κ. Αλβανός εξήγησε πως «μέχρι το 2021 θα γίνουν 100.000 πλειστηριασμοί. Για να μπορέσουν να διευκολυνθούν οι πλειστηριασμοί, θα πρέπει να γίνουν κάποιες αλλαγές στην οικονομία. Έχει αλλάξει η πολιτική δικονομία, έχει γίνει υπέρ των τραπεζών, έχει χάσει ο δανειολήπτης πάρα πολλά από τα δικαιώματα του, δεν παίρνει τόσο εύκολα αναστολή, Έχει καταργηθεί ο νόμος Κατσέλη, έχει γίνει μια πλατφόρμα η οποία έχει πολύ περιορισμένη εφαρμογή και είναι στη διακριτική ευχέρεια των τραπεζών αν θα την εφαρμόσουν ή όχι».

Ωστόσο, ο Δημήτρης Αλβανός χαρακτήρισε ως «αχτίδα αισιοδοξίας» την πρόσφατη απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, βάση της οποίας «δεν έχεις ‘’εξουσιοδότηση’’ να κάνεις όλες τις πράξεις που κανονικά θα μπορούσε να κάνει η τράπεζα. Άρα λοιπόν ο δανειολήπτης καλά θα κάνει να προετοιμάσει τη νομική του άμυνα, γιατί μετά τις εκλογές θα έρθει ο λογαριασμός».

Μάλιστα, ο δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω επεσήμανε πως «αυτή η κυβέρνηση έκανε όλα τα χατίρια των τραπεζών και έρχεται το άλλο πολιτικό κόμμα, που όπως βλέπω τα πράγματα, ο μέσος δανειολήπτης δεν μπορεί να περιμένει κάτι καλύτερο. Τα πράγματα είναι δρομολογημένα».

Κλείνοντας, ο Δημήτρης Αλβανός έκανε μνεία στις «νομικές λύσεις που έχει ο δανειολήπτης, αρκεί βέβαια να κινηθεί εντός των προθεσμιών. Δηλαδή αν του βγάλουν μια διαταγή πληρωμής το 2018 και την ενεργοποιήσει η τράπεζα το 2020 και θυμηθεί τότε να κινηθεί ο δανειολήπτης θα είναι σε δύσκολη θέση».

ΠΗΓΗ - ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΗΧΗΤΙΚΟ ΣΤΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου