ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Παρασκευή 5 Απριλίου 2019

ΟΧΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΝΔ ΣΤΗΝ ΑΡΣΗ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΥ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ ΤΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΝ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ !!!




Τι δεν καταλαβαίνεις ;;;

Παρά τις καταγγελίες για το ζήτημα των δηλώσεων πόθεν έσχες, η ΝΔ καταψήφισε την τροπολογία για την άρση του τραπεζικού απορρήτου. Πρόκειται για περίπτωση «καρμπόν» με την άτακτη υποχώρηση της αξιωματικής αντιπολίτευσης όταν είχε αυστηροποιηθεί το πλαίσιο για την απαγόρευση συμμετοχής πολιτικών σε offshore.

Η αξιωματική αντιπολίτευση από κοινού με την Χρυσή Αυγή καταψήφισαν την τροπολογία για την άρση του τραπεζικού, χρηματιστηριακού και επαγγελματικού απορρήτου υπόχρεων δήλωσης περιουσιακής κατάστασης. Η Ένωση Κεντρώων δήλωσε «παρών», ενώ υπερψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ, ΔΗΣΥ και ΚΚΕ.

Η συγκεκριμένη διάταξη αποτελεί την άμεση απάντηση της συμπολίτευσης στις καταγγελίες που εξαπέλυσαν Ζωή Κωνσταντοπούλου και Μέσα του ομίλου Μαρινάκη, οι οποίες χρησιμοποιήθηκαν αναλόγως από στελέχη της ΝΔ.

Εν τέλει, η αξιωματική αντιπολίτευση επέλεξε να καταψηφίσει την τροπολογία που εξασφαλίζει τον ενδελεχή και ολιστικό έλεγχο των δηλώσεων πόθεν έσχες -και- πολιτικών, προκαλώντας ερωτηματικά και υποψίες…

Το γεγονός θύμισε έντονα την αποχώρηση της ΝΔ από την ψηφοφορία για την αυστηροποίηση της απαγόρευσης συμμετοχής αιρετών σε υπεράκτιες εταιρίες. Τότε, o Κυριάκος Μητσοτάκης -η σύζυγος του οποίου εντοπίζεται στα Paradise Papers- κατηγορούσε την κυβέρνηση για κατάθεση σκανδαλώδους διάταξης που άνοιγε παράθυρο εμπλοκής υπουργών και βουλευτών σε offshore εταιρίες. Τελικά, όταν το πλαίσιο αυστηροποιήθηκε, ο πρόεδρος της ΝΔ αποχώρησε άρον-άρον από την αίθουσα της Ολομέλειας, δίνοντας αντίστοιχη εντολή στην Κοινοβουλευτική του Ομάδα.

Τη σχετική τροπολογία των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτας Κοζομπόλη και Σπύρου Λάππα, έκανε αποδεκτή ο υπουργός Επικρατείας, Δημήτρης Τζανακόπουλος και ενσωματώθηκε στο νομοσχέδιο για τη νομοθετική Κωδικοποίηση και την διεύρυνσης της Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, το οποίο επίσης ψηφίστηκε σήμερα.

Η τροπολογία προβλέπει ρητά ότι «η αξιοποίηση των πληροφοριών που συλλέγονται από άρση τραπεζικού, χρηματιστηριακού, φορολογικού και επαγγελματικού απορρήτου είναι προϋπόθεση για την ολοκλήρωση κάθε ελέγχου αρμοδιότητας της επιτροπής» κάτι που σημαίνει ότι πλέον η επιτροπή θα μπορεί να προβαίνει άμεσα στις άρσεις απορρήτου δίχως να αιτείται άδεια ή γραφειοκρατικές διαδικασίες.

Η κ. Κοζομπόλη τόνισε ότι με την αλλαγή αυτή ενισχύεται η αξιοπιστία του ελέγχου και προωθείται η επιτάχυνσή του, ενώ ο κ. Λάππας επισήμανε ότι για οποιαδήποτε πληροφορία μπορεί να υπάρξει άρση του απορρήτου για όλα τα πολιτικά πρόσωπα, ακόμα και για τον πρωθυπουργό και κάλεσε τα στελέχη της αντιπολίτευσης να δώσουν όσες πληροφορίες έχουν στην Επιτροπή Ελέγχου «πόθεν έσχες» της Βουλής.


Από το thefaq.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου