ΕΣΥ ΦΙΛΕ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΗ ΑΚΟΜΗ ΕΛΠΙΖΕΙΣ ΣΕ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΛΥΣΕΙΣ, ΟΤΑΝ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΑΤΑΛΟΓΙΖΕΙ ΜΟΝΟΜΕΡΩΣ ΤΟ ΡΙΣΚΟ ΣΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΙ ΣΤΟΡΓΙΚΑ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ;;;
Το Κίνημα ΥΠΕΡΒΑΣΗ είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος !!!ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html
Για άλλη μια φορά κυνικός, ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος είπε μιλώντας στην Βουλή ότι όταν κάποιος παίρνει δάνειο για να αγοράσει ή να φτιάξει σπίτι, παίρνει και το ρίσκο να το χάσει.
«Η κανονική αγορά στέγασης έχει πάντα ένα ρίσκο. Παίρνεις ένα δάνειο και κάποια στιγμή πρέπει να το ξεπληρώσεις. Έχεις και την πιθανότητα κάποια στιγμή να μη σου βγει αυτό το ρίσκο και να το χάσεις» δήλωσε στην Βουλή ο κ. Τσακαλώτος. Συνέχισε, μάλιστα, λέγοντας ότι προ κρίσης γίνονταν πλειστηριασμοί, χωρίς να υπάρχει κανένα κίνημα υποστήριξης των ανθρώπων που έχαναν τα σπίτια τους εξαιτίας χρεών.
Ο υπουργός Οικονομικών υποστήριξε η σημερινή κυβέρνηση έρχεται να σώσει ό,τι μπορεί, ενώ ανέφερε ότι η χώρα έχει επιστρέψει στην κανονικότητα και στην κανονικότητα αυτή η κυβέρνηση δεν μπορεί να επέμβει περισσότερο.
«Διαπραγματευόμαστε με… έξι»
Συνεχίζοντας ο κ. Τσακαλώτος σημείωσε ότι η κυβέρνηση για την συγκεκριμένη ρύθμιση για την προστασία της πρώτης κατοικίας, «ενώ διαπραγματευόμαστε με τέσσερις θεσμούς, στην πραγματικότητα δεσμευόμαστε με έξι, γιατί οι δύο από τους τέσσερις θεσμούς έχουν δύο καπέλα.
» Δηλαδή, η Κομισιόν έχει ένα καπέλο που έρχεται εδώ και διαπραγματεύεται με εμάς για τη μεταμνημονιακή παρακολούθηση και έχει και ένα άλλο καπέλο, που είναι η Διεύθυνση Ανταγωνισμού, όπου η επιδότηση που δίνουμε εμείς για τους δανειολήπτες πρέπει να μην αποτελεί κρατική ενίσχυση.
» Και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα έχει δύο καπέλα. Έχει το καπέλο που έρχεται σαν Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, μέρος των τεσσάρων θεσμών που διαπραγματεύεται με μας και έχει το καπέλο του επόπτη του SSM, που πρέπει να παρακολουθήσει τη σταθερότητα του χρηματοπιστωτικού συστήματος -όχι μόνο για την Ελλάδα-, γιατί η σταθερότητα του χρηματοπιστωτικού συστήματος σε μια χώρα, όπως καταλαβαίνετε, επηρεάζει και τη σταθερότητα στην άλλη χώρα» είπε.
Από το mononews.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου