ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2019

ΤΑ ΚΟΡΑΚΙΑ ΤΩΝ FUNDS ΕΝΩΝΟΥΝ ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΟΥΣ...ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΠΙΖΝΑ ΤΩΝ 40 ΔΙΣ ΤΩΝ ΚΟΚΚΙΝΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Το Κίνημα ΥΠΕΡΒΑΣΗ είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html



Να συστήσουν ενιαίο φορέα αποφάσισαν οι διαχειριστές των κόκκινων δανείων (servicers) με σκοπό να ενισχύσουν τον ρόλο τους σε μια αγορά που αναμένεται να αγγίξει τα 40 δισ. ευρώ σε βάθος διετίας.

Η Ένωση Εταιρειών Διαχείρισης Απαιτήσεων από Δάνεια και Πιστώσεις, όπως ονομάζεται ο νέος φορέας, εκπροσωπεί 16 εταιρείες που έχουν αδειοδοτηθεί από την Τράπεζα της Ελλάδος, με επικεφαλής τον κ. Τάσο Πανούση, διευθύνοντα σύμβουλο της Eurobank FPS.

«Ο λόγος που συστήθηκε η Ένωση είναι οι εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην εγχώρια αγορά να διαχειρίζονται με ενιαίο τρόπο το πλήθος των κόκκινων δανείων και να υπάρχει θεσμική επικοινωνία με τους εμπλεκόμενους φορείς», σχολιάζει στο insider.gr πηγή με γνώση των διαδικασιών.

Η στόχευση είναι, ουσιαστικά, διττή: από τη μία να προασπίσει να συμφέροντα των εν λόγω εταιρειών έναντι των υπόλοιπων παραγόντων της αγοράς, όπως είναι οι τράπεζες και η Πολιτεία, και από την άλλη να διαφυλάξει τη φήμη των funds που ενίοτε «στιγματίζονται» λόγω του ρόλου τους από τους δανειολήπτες μέσω της θέσπισης και τήρησης ορθών πρακτικών.

Στο διοικητικό συμβούλιο συμμετέχει επίσης ο Περικλής Κιτριλάκης, αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος Cepal Hellas (αντιπρόεδρος), καθώς και τα μέλη Γιώργος Χριστοφόρου, διευθύνων σύμβουλος B2Kapital, Άρης Αρβανιτάκης, διευθύνων σύμβουλος UCI Hellas, Νίκος Βαρδαραμάτος, διευθύνων σύμβουλος QQuant Γιάννης Κουκουλάκης, μέλος ΔΣ και νομικός σύμβουλος Pillarstone.

Μια αγορά που θα αγγίξει τα 40 δισ. ευρώ

Η αγορά διαχείρισης των μη εξυπηρετούμενων δανείων στην Ελλάδα θα ανέλθει σε 40 δισ. ευρώ την επόμενη διετία, εκτιμά η ίδια πηγή, και εξηγεί ότι είναι σημαντικό και για τους οφειλέτες να υπάρχουν ενιαίοι κανόνες και βέλτιστες πρακτικές που θα εφαρμόζουν οι εταιρείες κατά την ανάκτηση των ληξιπρόθεσμων οφειλών.

Ενόψει, μάλιστα, της έναρξης των τιτλοποιήσεων εντός του έτους, αναμένονται καταιγιστικές εξελίξεις όσον αφορά στη διαχείριση των κόκκινων δανείων, και οι εταιρείες διαχείρισης σπεύδουν να αποκτήσουν λόγο στις εξελίξεις. Οι εν λόγω εταιρείες, όπου τα funds αναθέτουν την είσπραξη των «κόκκινων οφειλών», είναι σήμερα οι εξής: APS Hellas, Β2Kapital, Cepal Hellas, CERVED, DV01, Eurobank FPS, HOIST Hellas, IPM, LPN Capital, Melfin, Pillarstone, Resolute, SFS, Thea Artemis, QQuant, UCI Hellas.

Πηγές του τραπεζικού κλάδου εκτιμούν, πάντως, ότι τα επόμενα 2-3 χρόνια, θα δούμε συγκέντρωση του εν λόγω κλάδου, αφού οι τράπεζες ετοιμάζουν τα δικά τους SPV που θα κυριαρχήσουν στην αγορά. Το προβάδισμα έχει η Eurobank, η οποία συστήνει ήδη το Cairo –ένα όχημα ειδικού σκοπού που θα περιλαμβάνει NPEs 7 δισ. ευρώ τα οποία θα τιτλοποιηθούν. Τη διαχείριση αυτών θα αναλάβει η FPS, η οποία εκτιμάται ότι θα κερδίσει σημαντικό μερίδιο της αγοράς και ενδεχομένως να απορροφήσει και άλλους, μικρότερους παίκτες από τις ανωτέρω εταιρείες.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, κύριοι στόχοι της Ένωσης είναι:

• να αντιπροσωπεύει τις ΑΕΔΑΔΠ με έναν θεσμικό και συλλογικό τρόπο
• να εκφράζει τις συλλογικές απόψεις και προτάσεις του κλάδου διαχείρισης απαιτήσεων προς τους εποπτικούς & δημόσιους φορείς, την κυβέρνηση, την Τράπεζα της Ελλάδος και τις λοιπές αρχές
• να διαμορφώνει και να προτείνει συγκεκριμένες βελτιώσεις στο κανονιστικό και νομικό πλαίσιο που θα βελτιώνουν και θα υποστηρίζουν την λειτουργία της διαχείρισης απαιτήσεων • να αποτελεί έναν φορέα συνεργασίας μεταξύ των εταιρειών ΑΕΔΑΔΠ,
• να μεριμνά για την τήρηση των αρχών και των βέλτιστων πρακτικών διαχείρισης απαιτήσεων, σύμφωνα με τον Κώδικα Δεοντολογίας, προς όφελος όλων των εμπλεκομένων
• να διασφαλίζει μέσω των εσωτερικών της συμφωνημένων κανόνων τη δεοντολογικά ορθή και επαγγελματική συμπεριφορά των μελών της, προφυλάσσοντας κατ’ αυτόν τον τρόπο την φήμη και την εικόνα του κλάδου διαχείρισης απαιτήσεων


Από το insider.gr

1 σχόλιο:

  1. Tα Funds αγορασαν τα δανεια μου στην Τραπεζα Πειραιως απο MARFIN και ΓΕΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ, που ειχε αγορασει η Τραπεζα και με υπερογκους τοκους, μιλαμε για ποσα 4000-7000€ τα εχουν φτασει περιπου 17000€.Τι να κανω; Μπορω να ζητησω κουρεμα η να μπω στον νεο νομο Κατσελη;

    ΑπάντησηΔιαγραφή