ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2018

H PQH ΜΕ ΜΕΤΟΧΙΚΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ 24.000€..."ΠΟΥΛΑΕΙ" ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΔΑΝΕΙΩΝ ΠΟΥ ΟΔΗΓΟΥΝ ΣΕ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Το Κίνημα ΥΠΕΡΒΑΣΗ είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html




Τα Fund τραβούν …το χαλί κάτω από τα πόδια των δανειοληπτών

Με «βόμβες» στα θεμέλια της κοινωνίας μοιάζουν πλέον τα δάνεια που δεν αποπληρώνονται από τους οφειλέτες αφού δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις οικονομικές αξιώσεις των funds τα οποία σταδιακά αντικαθιστούν τις τράπεζες, μεταβάλλοντας το τοπίο που γίνεται απρόσιτο και άγνωστο για τους δανειολήπτες.

Από την πλευρά τους οι τράπεζες αντιλαμβάνονται ότι μειώνεται ο χρόνος αντιμετώπισης των επιχειρηματικών δανείων που είναι στο «κόκκινο» και δίνουν μία τελευταία ευκαιρία σε δανειολήπτες και ιδιοκτήτες των επιχειρήσεών να ρυθμίσουν τα χρέη τους.
Πάντως οι δανειολήπτες που πλέον συνομιλούν με το Fund και διαχειριστή του δανείου όπως είναι η PQH διαπιστώνουν στην πράξη ότι έχει βάλει στο … μάτι και το τελευταίο κεραμίδι που τους έχει απομείνει καθώς παρουσιάζει επιθετική συμπεριφορά έναντι των οφειλετών που ζητούν πιο ευνοϊκούς όρους αποπληρωμής.

H PQH με μετοχικό κεφάλαιο 24.000 ευρώ

Οι μέτοχοι της PQH με μετοχικό κεφάλαιο 24.000 ευρώ και με ίδια κεφάλαια που φθάνουν σε 179.435,60 ευρώ, δεν ήρθαν για να δώσουν καλύτερους όρους στους δανειολήπτες αλλά για να βγάλουν λεφτά με οποιοδήποτε τρόπο. 

Ένας εκ των βασικών μετοχών είναι η «QUALCO Εταιρεία Συστηµάτων Πληροφορικής η οποία ανήκει στον κ Ορέστη Τσακαλώτο. 

Στο μετοχικό σχήμα συμμετέχει ακόμη η PWC και η σουηδική εταιρεία µε την επωνυμία «HOIST Kredit Aktiebolag» βάζοντας από 8000 ευρώ ο κάθε μέτοχος.

Τα κέρδη της εταιρείας από την πρώτη οικονομική χρήση του 2016 ήταν 155.435,60 ευρώ.
Ο κύκλος εργασιών της εταιρείας έκλεισε στα 10.130.573,13 ευρώ. 

Οι οικονομικές καταστάσεις του 2017 δεν έχουν δημοσιευθεί αλλά αναμένεται να εμφανίσουν κέρδη άνω του 1 εκατ. ευρώ και πιθανόν να διανεμηθούν στους μετόχους με τη μορφή μερισμάτων.

Τα «ματωμένα» κέρδη έρχονται κυρίως από τους δανειολήπτες που δεν μπορούν να πληρώσουν και τους βγάζουν στο σφυρί την περιουσία της.

Ο δανειολήπτης της PQH αναμένει να χάσει πρώτη κατοικία

H PQH σε δανειολήπτη προτείνει η αποπληρωμή στεγαστικού δανείου συνολικού ύψους 49.000 να γίνει 120 δόσεις με αποτέλεσμα να προκύπτει μηνιαία δόση 385 ευρώ.
Ο διαχειριστής του δανείου που γνωρίζει με επίσημα έγγραφα ότι τα μηνιαία εισοδήματα του δανειολήπτη ανέρχονται σε 644 ευρώ και προέρχονται από σύνταξη.

Η PQH απέρριψε αίτημα του οφειλέτη για μικρότερη δόση καθώς το ποσό που του απομένει δεν του επιτρέπει να επιβιώσει αξιοπρεπώς και αντιπρότεινε μηνιαία δόση των 100 ευρώ με την προοπτική αν αυξηθεί μετά από ένα χρονικό διάστημα, δίνοντας υψηλότερη δόση για την αποπληρωμή του δανείου. 

Ωστόσο η επιστολή που έλαβε ο δανειολήπτης ανέφερε ότι η αποπληρωμή του στεγαστικού δανείου θα γίνει με ευνοϊκούς όρους οι οποίοι όμως έμειναν στα χαρτιά.
Η αρμόδια Επιτροπή της PQH αποφάσισε ότι ο δανειολήπτης τυγχάνει τους καλύτερους όρους και είναι σε οικονομική θέση να αποπληρώσει το δάνειο του. 

Όμως ο δανειολήπτης έλαβε τηλεφωνικό μήνυμα από την εταιρεία του Ορέστη Τσακαλώτου ότι εάν δεν ανταποκριθεί, το δάνειο θα πουληθεί σε άλλο fund με πιο «καλές» διαθέσεις σε σχέση με την PQH.

Η Τράπεζα της Ελλάδος πρέπει να ελέγξει την PQH

H διοίκηση της Τράπεζας της Ελλάδος μήπως πρέπει να δώσει απαντήσεις στους φορολογούμενους και στους δανειολήπτες με ποιους όρους έλαβε άδεια η PQH.
Μήπως πρέπει να αξιολογηθεί το business plan όπως και με ποιες προϋποθέσεις έλαβε την άδεια η εταιρεία.

Διότι οι τρείς μέτοχοι με μετοχικό κεφάλαιο 24.000 ευρώ, θέλουν να βάλουν στην τσέπη εκατομμύρια. 

Με τέτοιες αποφάσεις φαίνεται ότι δεν διαθέτουν την ανάλογή τεχνογνωσία όταν δεν μπορούν να κατανοήσουν ότι με μία σύνταξή των 644 ευρώ δεν μπορεί νακαλύψει μία δόση των 385 ευρώ το μήνα. 

Η περίπτωση του δανειολήπτη που μόλις περιγράψαμε αναμένεται να πάρει διαστάσεις επιδημίας από το 2019 καθώς τα funds θα αποκτούν περισσότερα «κόκκινα» δάνεια τα οποία φαίνονται αποφασισμένα να προκαλέσουν μία βίαιη μεταβολή της υπάρχουσας ιδιοκτησίας που δεν θα έχει προηγούμενο στην μεταπολεμική Ελλάδα.


ΠΗΓΗ: bankingnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου