ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Παρασκευή 20 Ιουλίου 2018

ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΧΕΡΙΑ ΟΙ ΒΙΛΕΣ ΤΗΣ ΜΥΚΟΝΟΥ: ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΡΑΒΩΝ, ΛΙΒΑΝΕΖΩΝ ΚΑΙ ΑΙΓΥΠΤΙΩΝ ΚΡΟΙΣΩΝ !!!




Τι γράφει το mononews.gr:


Αυτός ο ανεμοδαρμένος βράχος, ο χτισμένος στο μπλε, με το χρυσό χρώμα να βάφει με λιακάδα τα καλοκαίρια και να επιτρέπει διαφορές και ανεξαρτησίες. Μύκονος! Και ενώ τα τελευταία χρόνια, η χώρα γύρω από το νησί των Κυκλάδων περνάει μια σκληρότατη οικονομική κρίση, στον ευλογημένο, αρχαίο βράχο, η οικονομία γνωρίζει πρωτοφανή άνθηση. Η ξέφρενη και σε λονδρέζικα πρότυπα διασκέδαση, με τις υπηρεσίες πολύ υψηλού επιπέδου παρασύρει και τις τιμές ακίνητων όπου δισεκατομμυριούχοι Άραβες, Λιβανέζοι και Τούρκοι που ξοδεύουν χιλιάδες ευρώ στην καθισιά τους, δεν το χουν σε τίποτα να αποκτήσουν τις βίλες και τις βιλίτσες που τους χτυπούν στο μάτι, σε έναν απλό νυχτερινό περίπατο. Όλες οι τιμές είναι στα πολύ πάνω τους!

Στην υπόλοιπη Ελλάδα σπίτια αγοράζουν τόσο Κινέζοι όσο και Ρώσοι λόγω του ότι εκτός από τον ίδιο τον επενδυτή παίρνει άδεια παραμονής και όλη η οικογένειά του στην Ευρώπη, ενώ η χώρα σε αντίθεση με άλλες γειτονικές της, όπως η Κύπρος, η Μάλτα, η Πορτογαλία και η Ισπανία, φαντάζει πιο γοητευτική, καθώς προσφέρει ακόμα περισσότερα ανταλλάγματα χωρίς μεγάλο κόστος. Η Ισπανία, για παράδειγμα, έχει ορίσει ως μίνιμουμ επένδυση τις 500.000 ευρώ, ενώ η Κύπρος τις 300.000 ευρώ.

Επιπλέον, ο επενδυτής θα πρέπει να έχει τουλάχιστον 30.000 ευρώ σε κυπριακό τραπεζικό λογαριασμό. Στην Πορτογαλία, ο επενδυτής είναι υποχρεωμένος να επισκέπτεται τη χώρα και μετά τον πρώτο χρόνο να μένει τουλάχιστον δύο εβδομάδες τον χρόνο. Στην Ελλάδα δεν υφίσταται η υποχρέωση επίσκεψης, ελάχιστης διαμονής στη χώρα ή οποιαδήποτε άλλη επιπλέον οικονομική υποχρέωση.

Παρ’ όλα αυτά, στην Μύκονο, οι Άραβες, οι Λιβανέζοι, οι Τούρκοι δεν φείδονται χρημάτων για να αποκτήσουν τους ηλιόλουστους, όλο ελευθερία, μεσογειακούς τους παραδείσους…

Η Μύκονος με υψηλότερη απόδοση απ’ το Σαν Τροπέ, το Κάπρι ή την Κυανή Ακτή

Η Μύκονος, με τις θεσπέσιες παραλίες, τα γραφικά χωριά, την διασκέδαση της για όλα τα υψηλά γούστα, παρέχει τις υψηλότερες αποδόσεις ακινήτων στην Μεσόγειο, αφήνει κατά πολύ πίσω της διάσημα, κοσμοπολίτικα θέρετρα, που αγαπούν οι απαιτητικοί τυχεροί του πλούτου, όπως το Σεν Τροπέ, τη Σαρδηνία, το Κάπρι, τη Κοστιέρα Αμαλφιτάνα, τη Μαρμπέγια, την Ίμπιζα, την Σαρδηνία ή την Κυανή Ακτή, όπου κοστίζει περί τις 6.500 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο!

Το περασμένο καλοκαίρι πουλήθηκαν τριάντα κατοικίες στο νησί με τιμές που ξεκινούσαν από εξακόσιες χιλιάδες ευρώ και έφτασαν τα επτά εκατομμύρια, τιμή δηλαδή διπλάσια από ότι πουλήθηκε ολόκληρο συγκρότημα τύπου! Ο τζίρος στις πωλήσεις πολυτελών κατοικιών, υπολογίζεται ότι ξεπέρασε τα πενήντα εκατομμύρια ευρώ την περασμένη καλοκαιρινή σεζόν. Η τιμή πώλησης ανά τ.μ. λέγεται πως ανέβηκε κατά 500 ευρώ, φτάνοντας τα έξι χιλιάδες πεντακόσια ευρώ.

Έχει δε τις υψηλότερες αποδόσεις στις πωλήσεις ακινήτων στην Μεσόγειο με ποσοστό 8.5% και έπονται η Σαντορίνη και η Πάρος. Για ενοικιάσεις πολυτελών σπιτιών ακόμα και με 12.000 ευρώ τη βραδιά σπεύδουν κάθε χρόνο στη Μύκονο από το Λίβανο, το Ντουμπάι και τα Αραβικά Εμιράτα.

Οι ιδιοκτησίες περνούν από τους Έλληνες σε όλους τους άλλους

Πολλοί Έλληνες κάποιοι εμβληματικοί για Μύκονο, όπως ο Πέτρος Κωστοπουλος , ο Λάκης Γαβαλάς, η οικογένεια Παύλου Ψωμιάδη έχασαν στο παρελθόν τα ακίνητα τους, ενώ άλλοι, πούλησαν νωρίς και με κέρδη εκατομμυρίων τα ακίνητα τους. Υπάρχουν Έλληνες επιχειρηματίες που η κρίση δεν τους έχει επηρεάσει, αλλά είναι κυρίως οι ξένοι που αγοράζουν τώρα στη Μύκονο. Στο χώρο της αγοράς ιδιοκτησίας μπήκαν από πέρσι και Ισραηλίτες.

Αιγύπτιος Κροίσος για το σπίτι του Κορωνιά


Ο βαθύπλουτος Αιγύπτιος Ναγκίμπ Σαουίρις, με μια περιουσία γύρω στα 4 δις δολάρια, μεγιστάνας στον χώρο των τηλεπικοινωνιών, 557ος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, τρίτος πλουσιότερος άνθρωπος στην Αίγυπτο και 10ος στην αφρικανική ήπειρο που είναι λάτρης χρόνια της ομορφιάς της Μυκόνου αλλά και του τρόπου ζωής της, αγόρασε την εντυπωσιακή βίλα του Γιώργου Κορωνιά, όπου μάλιστα διοργάνωσε και κάποια μυθώδους πολιτείας και γλεντιού πάρτι.

Ο καινοτόμος μάναντζερ, κάποτε, της κινητής τηλεφωνίας που τον αποκαλούσαν συνεργάτες και μη, ως ο «Θεός», λέγεται πως διέθεσε την γαλάζιο – ουρανί βίλα του στον Άγιο Λάζαρο με την ειδυλλιακή θέα και την εξαιρετικά αιγαιοπελαγίτικη αισθητική, έναντι πέντε εκατομμυρίων ευρώ.

Ο Αιγύπτιος όμως Κροίσος, που ασχολείται σε όλο το κόσμο και με το real estate αγόρασε άλλη μία εξοχική κατοικία στο νησί που ανήκε σε επιχειρηματία από την Αθήνα, καταβάλλοντας 6,5 εκατ. ευρώ!



Παλαιστίνιο – Λιβανέζος ιδιοκτήτης στο σπίτι των Μπιθαρά

Οι Λιβανέζοι Ταουφίκ και Χάλα Χούρι απέκτησαν την εξοχική κατοικία στον Άγιο Λάζαρο του Βασίλη και της Σοφίας Μπιθαρά, των ενδυμάτων BSB, που βρίσκεται πολύ κοντά στην περιβόητη παραλία της Ψαρούς και που θεωρείται ένα από τα ωραιότερα σπίτια του νησιού. Λέγεται πως η βίλα, η λευκή και πέτρινη με τη πισίνα στην άκρη της και τόσο ψηλά που να μοιάζει πως αιωρείται πάνω από το εκπληκτικά μπλε τοπίο, με τη λιτή, απλή αισθητική, πουλήθηκε αντί 1,2 εκατ. ευρώ στους Χούρι.

Ο Ταουφίκ, γιός του δαιμόνιου όσο έζησε Σαίντ Χούρι, Παλαιστίνιου στην καταγωγή με ανατροφή στο Λίβανο, μεγιστάνας των κατασκευών, έχει επιλέξει όπως ο πατέρας του την Αθήνα για κέντρο επιχειρηματικό αλλά και για χειμερινή κατοικία του, αν και διατηρεί άλλες σε Λονδίνο, Παρίσι, Μόντε Κάρλο, Νέα Υόρκη και τη Μύκονο για τα καλοκαιριά του. Εκεί συνήθως κόβει ανάσες με τις υπέρκομψες εμφανίσεις η αριστοκρατική σύζυγος του Χάλα.



Ζητείται αγοραστής για πύργο 11,7 εκατ. ευρώ

Για δεύτερη φόρα διατηρείται στην αγορά Château, η τεράστια εξοχική κατοικία του ευφυέστατου Πειραιώτη επιχειρηματία, που εξαγόρασε το 56% της Κωτσόβολος και την εκτόξευσε στα ύψη, Μαρίνου Παράβαλου, στην οποία μπήκε πωλητήριο με το τίμημα να ξεπερνάει τα 11,7 εκατ. ευρώ! Η κατοικία έπαψε να είναι στην κατοχή του κ. Παράβαλου τον Αύγουστο του 2014, όμως οι νέοι ιδιοκτήτες της φαίνεται να θέλουν να την πουλήσουν. Πρόκειται για ένα από τα ωραιότερα σπίτια της Ευρώπης, που δεσπόζει στη θέση Πυργί σε έκταση 10 στρεμμάτων, ανάμεσα στον κόλπο του Paradise και στην παραλία του Super Paradise, με 17 κρεβατοκάμαρες και αντίστοιχα μπάνια, συγκλονιστική πισίνα, και την πώληση της ανέλαβε η Sotheby’s International realty.

Κρίση η Μύκονος δε γνωρίζει λοιπόν, αντίθετα έχει εξελιχθεί σε ένα κτηματομεσιτικό Ελ Ντοράντο ευκαιριών, όπου η αλμύρα, το μπλε χρώμα και ο άνεμος κοστίζουνε χρυσάφι!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου