ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κυριακή 15 Απριλίου 2018

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: ΜΠΑΡΑΖ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΩΝ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΜΕΓΑΛΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ !!!

NEOSET, ΦΩΚΑΣ, ΠΕΤΖΕΤΑΚΙΣ, ΒΩΒΟΣ, ΠΡΟΜΟΤ ΛΑΪΝΟΠΟΥΛΟΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ
Ανεβάζουν στροφές οι πλειστηριασμοί !!!



ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΥΠΕΡΒΑΣΗ !!!
Το Κίνημα ΥΠΕΡΒΑΣΗ είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html


Τι γράφει το capital.gr :


Μπορεί οι συλλογικότητες να αντιδρούν σθεναρά στους πλειστηριασμούς, όμως ένας πολύ μεγάλος αριθμός εκποιήσεων δεν αφορά κατοικίες, αλλά ακίνητα επιχειρήσεων που είτε έχουν χρεοκοπήσει είτε αδυνατούν να αποπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους. Κι αυτό με δεδομένο ότι ο στόχος για τη μείωση των μη εξυπηρετούμενων τραπεζικών ανοιγμάτων, μέχρι τα τέλη του 2019, προσεγγίζει τα 41 δισ. ευρώ, από τα οποία το 58% αντιστοιχεί σε επιχειρηματικά ανοίγματα.

Με τη λίστα των εταιρικών ακινήτων που βγαίνουν στο σφυρί, φέροντας βάρη και προσημειώσεις, να μεγαλώνει, το Capital.gr παρουσιάζει τις πιο χαρακτηριστικές περιπτώσεις.

Φωκάς



Η Φωκάς διέθετε παρουσία στο λιανεμπόριο από το 1936, οπότε τα τρία αδέρφια, Απόστολος, Λέανδρος και Οδυσσέας Φωκάς, ίδρυσαν τη Βεργόπουλος, έχοντας αρχικά δραστηριοποιηθεί ως μικροπωλητές στην ιστορική στοά Σαούλ της Θεσσαλονίκης. Το 1958 η εταιρεία απέκτησε τη σημερινή της επωνυμία, ενώ το 1978 εγκαινιάστηκε το κεντρικό πολυκατάστημα επιφάνειας 7.500 τ.μ. στην οδό Τσιμισκή. Εν τέλει, πτώχευσε τον Μάρτιο του 2014 με την απόφαση 4668 του Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης. Έκτοτε τα ακίνητά της οδηγήθηκαν σε πλειστηριασμό πολλές φορές, αλλά τις περισσότερες παρέμειναν στα αζήτητα. Στο πλαίσιο αυτό έχει προγραμματιστεί για τις 16 Μαΐου ο πλειστηριασμός οικοπέδου δύο στρεμμάτων στο Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης που ανήκει σε μέλη της οικογένειας Φωκά. Η τιμή πρώτης προσφοράς έχει οριστεί σε 705.000 ευρώ, ενώ επισπεύδουσα της διαδικασίας είναι η Εθνική Τράπεζα.

Βιβλιοπωλεία Παπασωτηρίου

Τον Μάιο του 2016 συσσωρευμένα προβλήματα ετών οδήγησαν στο λουκέτο τα βιβλιοπωλεία Παπασωτηρίου που ξεκίνησαν από ένα μικρού εμβαδού κατάστημα στην οδό Στουρνάρη το 1981. Η κατάργηση της ενιαίας τιμής του βιβλίου φαίνεται να έφερε καίριο πλήγμα στη δραστηριότητα της αλυσίδας, με αποτέλεσμα στα τέλη του 2015 να αναζητά συμφωνία με τους πιστωτές.

Έτσι, αγοραστή για το ακίνητο, που στέγαζε ένα από τα βιβλιοπωλεία της πτωχευμένης αλυσίδας Παπασωτηρίου θα αναζητήσει στις 25 Απριλίου η Alpha Bank. Πρόκειται για το κατάστημα 50 τ.μ. επί των οδών Πατησίων 40 και Στουρνάρη 49 και για το διαμέρισμα 150,2 τ.μ. στον πρώτο όροφο του ίδιου κτιρίου που βγαίνουν στο σφυρί με τιμή πρώτης προσφοράς 100.000 ευρώ και 120.000 ευρώ, αντίστοιχα.

Πετζετάκις

Τον Δεκέμβριο του 2015 ο όμιλος Πετζετάκις τέθηκε σε κατάσταση πτώχευσης, σύμφωνα με απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών. Η βιομηχανία πλαστικών σωλήνων διέθετε παρουσία με έντεκα παραγωγικές μονάδες σε έξι χώρες και ένα εκτεταμένο δίκτυο θυγατρικών εταιρειών και αποκλειστικών αντιπροσώπων σε Ευρώπη, Αμερική και Μέση Ανατολή. Η Α.Γ. Πετζετάκις Α.Ε., μητρική εταιρεία του ομίλου, ιδρύθηκε στην Ελλάδα το 1960 από τον Αριστόβουλο Πετζετάκι. Από το 2015 έως σήμερα, πολλά ακίνητα της βιομηχανίας βγήκαν στο σφυρί, αλλά μία μόνο από τις ιδιοκτησίες της, αποθήκες κοντά στην έδρα της Πετζετάκις Βορείου Ελλάδος, πωλήθηκε το 2016 προς περίπου 1,5 εκατ. ευρώ.

Στις 28 Μαρτίου είχε προγραμματιστεί η εκποίηση αγροτεμαχίου 6,3 στρεμ. στο Ηράκλειο Κρήτης, με τιμή πρώτης εκκίνησης ύψους 602.000 ευρώ, διαδικασία που υπήρξε άγονη.

Προμότ Λαϊνόπουλος

Το μακρινό 1997 η Προμότ Ε.Ι. Λαϊνόπουλος αποτελούσε την πιο κερδοφόρα εμπορική επιχείρηση της Ελλάδας με ετήσια κερδοφορία άνω του 1 εκατ. ευρώ και πωλήσεις της τάξης των 30 εκατ. ευρώ. Δύο δεκαετίες μετά, οι τράπεζες βγάζουν στο σφυρί τα κτίρια της αυτοκρατορίας του άλλοτε μεγαλύτερου επίσημου διανομέα και επισκευαστή της Mercedes-Benz Hellas. Κατά τη φετινή χρονιά έχει προγραμματιστεί να λάβει χώρα ένα… μπαράζ πλειστηριασμών ακίνητων περιουσιακών στοιχείων της εταιρείας τις προσεχείς εβδομάδες, τον Μάιο, τον Ιούνιο και τον Ιούλιο.

Μπάμπης Βωβός Διεθνής Τεχνική

Η Μπάμπης Βωβός Διεθνής Τεχνική εντάχθηκε στο άρθρο 99 το 2015, καθώς η δικαιοσύνη έκρινε τότε ότι η εταιρεία, που εμφάνιζε υποχρεώσεις άνω των 600 εκατ. ευρώ, μπορεί να καταστεί βιώσιμη, να επανέλθει σε θετικούς δείκτες ανάπτυξης και να βελτιώσει τους οικονομικούς δείκτες. Ωστόσο, για οφειλές του προέδρου της εταιρείας, Χαράλαμπου Βωβού, βγήκε πρόσφατα σε πλειστηριασμό η βίλα του ίδιου στο Παλαιό Ψυχικό, με την εκποίηση να υπήρξε χωρίς αποτέλεσμα.Η διαδικασία θα επαναληφθεί την τελευταία Τετάρτη του μήνα.

Neoset

Η επιπλοβιομηχανία πτώχευσε το 2014, ενώ οι έως σήμερα πλειστηριασμοί ακινήτων της έχουν υπάρξει άγονοι. Στο παρελθόν έχει βγει στο σφυρί το οικόπεδο στο Βασιλικό Ευβοίας όπου βρίσκονται τα εργοστάσια μελαμίνης και ξύλου της Neoset, με τιμή που άγγιζε τα 20 εκατ. ευρώ. Πέραν αυτού, τέλη Φεβρουαρίου είχε προγραμματιστεί η εκποίηση κτιρίου, πέντε επιπέδων, σε οικόπεδο 1,2 στρεμμάτων που περικλείουν οι λεωφόροι Κηφισίας και Κατεχάκη και οι οδοί Λαζάρου Ζώχου και Αδριανείου στο Νέο Ψυχικό. Η τιμή πρώτης εκκίνησης του ακινήτου, που ανήκει στον ιδρυτή της Neoset, Κωνσταντίνο Αλεξανδράκη, ανερχόταν σε περίπου 4 εκατομμύρια ευρώ, με τη διαδικασία να είναι άγονη. Σημειώνεται ότι το εμβληματικό ακίνητο του Ν. Ψυχικού, όπου σήμερα λειτουργεί γυμναστήριο, φέρει προσημειώσεις συνολικού ύψους της τάξης των 4 εκατ. υπέρ των τραπεζών, της ΔΟΥ ΦΑΕ Αθηνών, του Κέντρου Ελέγχου Μεγάλων Επιχειρήσεων και ιδιωτών πιστωτών.

Αττικάτ

Συνεχώς κατά τα τελευταία χρόνια οι τράπεζες βγάζουν στο σφυρί ακίνητη περιουσία της τεχνικής εταιρείας Αττικάτ, που εμφανίζει συσσωρευμένο "άνοιγμα" της τάξης των 230 εκατ. ευρώ, δανεισμός που είχε χορηγηθεί από την εποχή της Αγροτικής Τράπεζας. Στο πλαίσιο αυτό, η τράπεζα Πειραιώς, που επιδιώκει την εξυγίανση του χαρτοφυλακίου δανείων της Αγροτικής Τράπεζας, έχει καταφέρει να πωλήσει, μέσω δημόσιου πλειοδοτικού διαγωνισμού, στην εταιρεία καλλυντικών Σαράντης προς περίπου 2 εκατ. ευρώ έκταση που βρίσκεται στο βιομηχανικό πάρκο Ντρασέζα στον Αυλώνα του Δήμου Ωρωπού. Νέοι πλειστηριασμοί ακινήτων της τεχνικής εταιρείας έχουν προγραμματιστεί για τον Ιούνιο.

Αφοί Κωνσταντακάτου

Η εταιρεία ηλεκτρολογικού εξοπλισμού ιδρύθηκε από το Μαρίνο Κωνσταντακάτο σε συνεργασία με τους αδελφούς του, Βασίλη και Λευτέρη, το 1919. Στο τέλος της δεκαετίας του '30 η εταιρεία είχε ήδη καταλάβει μία από τις πρώτες θέσεις στον κλάδο της. Όμως, κατά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο η επιχείρηση διέκοψε τη λειτουργία της το 1941 για να μη συνεργασθεί με τους κατακτητές και υφίσταται ολική καταστροφή. Στα τέλη της δεκαετίας του ΄50 η ίδρυση της ΔΕΗ και η σταδιακή εξαγορά των ιδιωτικών εταιρειών παραγωγής ηλεκτρισμού στερούν την εταιρεία από ένα σημαντικό τμήμα της πελατείας της. Ωστόσο, τα προβλήματα άρχισαν μετά το 2010, με την αίτηση πτώχευσης που κατέθεσαν το 2017 οι εργαζόμενοι να γίνεται δεκτή. Ως εκ τούτου, πέρυσι βγήκαν στο σφυρί πολλά ακίνητα, αλλά η διαδικασία υπήρξε άγονη, γεγονός που αποδίδεται στην υψηλή τιμή εκκίνησης. Για φέτος αναμένεται να οριστούν νέες ημερομηνίες εκποιήσεων ακίνητων περιουσιακών στοιχείων της πτωχευμένης εταιρείας.

Νέα Κτηματική

Η Νέα Κτηματική ιδρύθηκε το 1934 και αποτελούσε τη θυγατρική εταιρεία διαχείρισης ακίνητης περιουσίας του ομίλου Δραγώνα. Ο Γιώργος Δραγώνας, γόνος μίας εκ των σημαντικότερων επιχειρηματικών οικογενειών της Αθήνας, διετέλεσε πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας από το 1974 μέχρι και το 2014, οπότε απεβίωσε. Πριν από μερικές εβδομάδες βγήκε στο σφυρί κτίριο της εταιρείας στο κέντρο της Αθήνας, χωρίς να εμφανιστούν πλειοδότες, ενώ τον Μάιο θα εκπλειστηριαστεί οικόπεδο στη Σύρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου