ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πέμπτη 26 Απριλίου 2018

ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ: ΟΙ 62...ΘΥΓΑΤΡΙΚΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΕΡΓΟ ΔΑΝΕΙΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ALPHA BANK ΕΝΑ ΜΗΝΑ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΠΤΩΧΕΥΣΗ !!!



Τι αποκαλύπτει το mononews.gr :

Ούτε μία, ούτε δύο, ούτε δέκα, ούτε καν πενήντα: 62 ήταν το 2014 οι θυγατρικές εταιρείες της Μαρινόπουλος (Marinopoulos Holdings Cyprus Limited) σε όλο τον κόσμο, όπως προκύπτει από τις οικονομικές καταστάσεις της που έχουν παρουσιαστεί στα δικαστήρια, ενώ η Μαρινόπουλος είχε αποχωρήσει από άλλες τρεις εταιρείες των οποίων είχε τον πλήρη έλεγχο έναν χρόνο νωρίτερα. 

Ο μακρύς κατάλογος των θυγατρικών της Μαρινόπουλος περιλαμβάνει επιχειρήσεις σε Ελλάδα, Κύπρο, Λουξεμβούργο, Ρουμανία, Βουλγαρία, Κροατία, Σερβία, Αλβανία, Σκόπια, Ολλανδία, Ιταλία, Γαλλία, Ισπανία, αλλά και στις Ηνωμένες Πολιτείες και την Κίνα. Μάλιστα, στη συντριπτική τους πλειοψηφία οι εταιρείες αυτές ελέγχονταν εξ ολοκλήρου από τη Μαρινόπουλος, και μόνο σε 9 εξ αυτών είχε μικρότερο ποσοστό. Τις εταιρίες αυτές έχουν παρουσιάσει στα δικαστήρια οι συνήγοροι του Θεόδωρου Καρυπίδη στον οποίο η οικογένεια Μαρινόπουλου του χρωστάει , όπως υποστηρίζει, πάνω από 20 εκατ. ευρώ.


Ακολουθεί αναλυτικά ο κατάλογος των θυγατρικών εταιρειών που είχε η Μαρινόπουλος στα τέλη του 2014:

  1. Marinopoulos Holding Sarl (Λουξεμβούργο)
  2. Marinopoulos Bros S.A. (Ελλάδα)
  3. Marinopoulos Bros Ltd (Κύπρος)
  4. Schoutis Holdings Ltd (Κύπρος)
  5. Highway Investments SA (Ελλάδα)
  6. Marinopoulos Apparel Ltd (Κύπρος)
  7. Marinopoulos Business Consultants SA (Ελλάδα)
  8. Marinopoulos Fashion Cyprus Ltd (Κύπρος)
  9. Marinopoulos Rom Fashion Stl (Ρουμανία)
  10. Marinopoulos Fashion Bulgaria (Βουλγαρία)
  11. Marinopoulos Fashion Croatia (Κροατία)
  12. Marinopoulos Fashion Beograd (Σερβία)
  13. Famar SA (Λουξεμβούργο)
  14. Famar Holding (Λουξεμβούργο)
  15. Famar AVE (Ελλάδα)
  16. Famar Nederland (Ολλανδία)
  17. Famar Italia (Ιταλία)
  18. Laboratoire Famar (Γαλλία)
  19. Famar Lyon (Γαλλία)
  20. Famar France (Γαλλία)
  21. Famar L’ Aigle (Γαλλία)
  22. Famar Orleans (Γαλλία)
  23. Famar Central (Γαλλία)
  24. Famar Development (Γαλλία)
  25. Famar Properties Italia (Ιταλία)
  26. Famar Healthcare Services Madrid (Ισπανία)
  27. PTLS (Ελλάδα)
  28. Mediflow Avlonas (Ελλάδα)
  29. Marinopoulos Coffee Company SA (Ελλάδα)
  30. Marinopoulos Coffee Participation Ltd (Κύπρος)
  31. Marinopoulos Coffee Company Cyprus Ltd (Κύπρος)
  32. Starbucks Marinopoulos See BV (Ολλανδία)
  33. Marinopoulos Coffee Company Bulgaria (Βουλγαρία)
  34. Marinopoulos Coffee Company Rom (Ρουμανία)
  35. Marinopoulos Coffee BV (Ολλανδία)
  36. Marinopoulos Coffee DOO (Κροατία)
  37. Foranti Holdings Ltd (Κύπρος)
  38. 14 East 63rd Street Manhattan Corporation (ΗΠΑ)
  39. 45 East 63rd Street Manhattan Corporation (ΗΠΑ)
  40. Wingdale Holding Corporation (ΗΠΑ)
  41. Rochdale Holding Corporation (ΗΠΑ)
  42. Marinopoulos Stores SA (Ελλάδα)
  43. CM Balkans BV (Ολλανδία)
  44. CMB Bulgaria EAD (Βουλγαρία)
  45. CMB Albania Sh. p. K. (Αλβανία)
  46. CMBV DOO Beograd (Σερβία)
  47. CMB Balkans Skopje (Σκόπια)
  48. Marinopoulos SA (Ελλάδα)
  49. Super Market Xinos SA (Ελλάδα)
  50. Express M SA (Ελλάδα)
  51. Guedo Holding Limited (Κύπρος)
  52. OK Anytime Market SA (Ελλάδα, ποσοστό 50,9%)
  53. Super Market Piraiko SA (Ελλάδα)
  54. Cris Cash and Carry (Κύπρος, ποσοστό 94,9%)
  55. Marketa – Arvanitis (Ελλάδα)
  56. Zefksi SA (Ελλάδα, ποσοστό 68,5%)
  57. Marinopoulos Trading (Κίνα, ποσοστό 74,9%)
  58. Janus Real Estate SA (Βουλγαρία, ποσοστό 50,9%)
  59. Stirling Properties Bulgaria EOOD (Βουλγαρία, ποσοστό 50,9%)
  60. Drymos Logistics SA (Ελλάδα)
  61. Palamaris (Ελλάδα, ποσοστό 50,9%)
  62. Top House (Ελλάδα, ποσοστό 50,9%).

Επιπλέον, το 2014 η Μαρινόπουλος είχε αποχωρήσει από τις εξής εταιρείες των οποίων τον έλεγχο είχε έναν χρόνο νωρίτερα:

– Marinopoulos Bulgaria EOOD (Βουλγαρία)
– Klamentor Construction Limited (Κύπρος)
– Euromax SA (Ελλάδα)


Υπενθυμίζεται ότι οι Δημήτρης, Λεωνίδας και Γιώργος Μαρινόπουλος, καθώς και ο Γάλλος πρώην αντιπρόεδρος της εταιρείας Ζερόμ Λουμπέρ και δύο ακόμα πρώην διοικητικά στελέχη, έχουν αρνηθεί να παρουσιάσουν ενόρκως κατάλογο με τα πλήρη περιουσιακά τους στοιχεία, γεγονός μάλιστα που οδήγησε προ ημερων στην προσωρινή κράτηση του Δημήτρη Μαρινόπουλου, ενώ δεν αποκλείεται να ακολουθήσουν και άλλες αντίστοιχες συλλήψεις, με βάση απόφαση του Ειρηνοδικείου, όπως έχει προαναγγείλει ότι θα ζητήσει ο δικηγόρος της οικογένειας Καρυπίδη, Θέμης Σοφός.

Από την πλευρά του, πάντως, ο δικηγόρος των Πάνου, Στέφανου και Παναγιώτη Μαρινόπουλου, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, έχει διαμηνύσει πως οι πελάτες του δεν καταζητούνται, και η υπόθεση αφορά μόνο στο κομμάτι των σούπερ μάρκετ και την οικογένεια του Λεωνίδα Μαρινόπουλου.

Η άρνηση αυτή προκαλεί την αντίδραση των πιστωτών της Μαρινόπουλος, οι δικηγόροι των οποίων κατηγορούν την οικογένεια Μαρινόπουλου για δόλια πτώχευση της εταιρείας, επικαλούμενοι τόσο τις πολυάριθμες θυγατρικές της εταιρείας σε όλο τον κόσμο που “χρησιμοποιήθηκαν για την απόκρυψη της περιουσίας του ομίλου, η οποία δεν εμφανίστηκε στην αίτηση υπαγωγής του ομίλου στο άρθρο 99”, όσο και τα πολυτελή ακίνητα που φέρονται να έχουν στην ιδιοκτησία τους μέλη της οικογένειας. Μάλιστα, από τη Δικαιοσύνη διεξάγεται έρευνα για να διαπιστωθεί αν μεταβιβάστηκαν ακίνητα της οικογένειας Μαρινόπουλου σε εταιρίες του εξωτερικού πριν από την κατάρρευση της επιχείρησης.

Τα σπίτια

Είναι άλλωστε γνωστό (τουλάχιστον στους κοσμικούς κύκλους) ότι ο Πάνος Μαρινόπουλος ζει κατά κύριο λόγο στο Μαϊάμι των ΗΠΑ, ενώ φέρεται να έχει εδώ και λίγα χρόνια και μία πολυτελή βίλα στη Νέα Υόρκη. Και η πρώην σύζυγός του, η διακοσμήτρια εσωτερικών χώρων Ιωάννα Μαρινοπούλου, επιδεικνύει μέσω των social media, αλλά και μέσω της ιστοσελίδας της, το χλιδάτο εσωτερικό των κατοικιών αυτών, όπου μάλιστα συναντάμε στους τοίχους το… σύμβολο του δολαρίου.






Η περίεργη δανειοδότηση με 75 εκατ. της εταιρείας Μαρινόπουλος έναν μήνα πριν από την πτώχευση


Στα πλαίσια της δικαστικής διαμάχης μεταξύ της εταιρείας Καρυπίδη και της εταιρείας Μαρινόπουλος, αναφέρεται και η υπόθεση δανειοδότησης της Μαρινόπουλος από τράπεζα, ενώ η εταιρεία αυτή βρισκόταν υπό πτώχευση.

Πιο συγκεκριμένα, η δανειοδότηση πραγματοποιήθηκε έναν μήνα πριν από την αίτηση πτώχευσης που κατάθεση η εταιρεία Μαρινόπουλος. Το ζήτημα είναι σοβαρό και προφανώς θα πρέπει να δοθούν συγκεκριμένες και επαρκείς απαντήσεις στους ενάγοντες προμηθευτές.

Διαβάζουμε στα έγγραφα μήνυσης και αγωγής της εταιρείας Καρυπίδη κατά της εταιρείας Μαρινόπουλος:

«Επαλήθευση της παράνομης συμπεριφοράς της καθ΄ης με σκοπό την δημιουργία σε βάρος της απαιτήσεων από την εαιρεία “ΑΔΕΛΦΟΙ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΑΝΩΝΥΜΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ” επί τη βάσει των νέων ως προς την εταιρεία αυτή κρίσιμων εγγράφων (ποσοστό 8,85%) :


Σύμφωνα με την έκθεση της ελεγκτικής εταιρείας και των κρίσιμων νέων εγγράφων που την συνοδεύουν η απαίτηση που φέρεται να έχει η εν λόγω εταιρεία κατά της εταιρείας ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε. ποσού 129.206.411 ευρώ που αντιστοιχεί σε 8,85% του συνόλου των πιστωτών προκύπτει:

1. από τρεις συμβάσεις ομολογιακών δανείων που έχει συνάψει η εταιρεία αυτή με την ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε. συνολικού ποσού 65.000.000 ευρώ, ήτοι την από 14.10.2015 για ποσό 15.000.000 ευρώ, την από 11.12.2015 για ποσό 15.000.000 ευρώ και την από 23.12.2015 για ποσό 35.000.000 ευρώ.

2. από την από 21.4.2016 σύμβαση δανείου που συνήφθη μεταξύ της “ΑΔΕΛΦΟΙ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΑΝΩΝΥΜΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ” και της τραπεζικής εταιρείας Alpha Bank A.E. ποσού 75.000.000 ευρώ.


Σχετικά με την εκταμίευση των ποσών των παραπάνω δανείων προσκομίστηκαν αντίγραφα κίνησης τραπεζικών λογαριασμών της ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε. και συγκεκριμένα:

-πέντε αντίγραφα κίνησης λογαριασμού της ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε. της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος συνολικού ποσού 10.901.333 ευρώ.

-τρία αντίγραφα κίνησης λογαριασμού της ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε. της Τράπεζας Πειραιώς συνολικού ποσού 7.552.852 ευρώ

-πέντε αντίγραφα κίνησης λογαριασμού της ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε. της τράπεζας Alpha Bank Α.Ε. συνολικού ποσού 38.910.333 ευρώ.

ΉΤΟΙ, συνολικού ποσού 57.364.518 ευρώ.


Συμπεράσματα:

1.Σχετικά με την από 21.4.2016 σύμβαση δανείου που συνήφθη μεταξύ της εταιρείας αυτής και της τραπεζικής εταιρείας Alpha Bank A.E. ποσού 75.000.000 ευρώ δεν προκύπτει ότι εκταμιεύθηκε το ποσό αυτό προς την εταιρεία ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε. αφού αφενός αυτή δεν συμβάλλεται αφετέρου δε δεν προσκομίζονται παραστατικά που δικαιολογούν την εκταμίευση του ποσού αυτού .

Ουτε επισης υπαρχουν εγγυησεις 75.000.000 ή αν υπαρχουν δεν μας εχουν προσκομιστεί.

Από τα αντίγραφα κίνησης λογαριασμού της ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε. που δήθεν αποδεικνύουν τις τρεις συμβάσεις ομολογιακών δανείων ποσού 65.000.000 ευρώ, τα ποσά των κινήσεων των λογαριασμών που προσκομίστηκαν είναι συνολικού ποσού μόλις 57.364.518 ευρώ, ενώ, επιπρόσθετα δεν προκύπτει για ποσό των 5.865.333 ευρώ ότι έχει καταβληθεί από την εταιρεία που εξετάζουμε στην παρούσα ενότητα δοθέντος ότι για το ποσό αυτό, τα αντίγραφα κίνησης λογαριασμού της ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε. από την Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος Α.Ε. που τις αποδεικνύουν φέρουν απλώς χειρόγραφες σημειώσεις “ΑΦΟΙ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ” και επομένως δεν αποδεικνύουν ότι τα ποσά έχουν καταβληθεί από την εταιρεία που εμφανίζεται ως πιστωτής.

2.Από τα προσκομισθέντα αντίγραφα κίνησης λογαριασμού της ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε. δεν προκύπτει ξεκάθαρα ότι οι κινήσεις αυτές έγιναν σε εκτέλεση των αναφερομένων συμβάσεων ομολογιακών δανείων.

3.Δεν υφίσταται οιαδήποτε βεβαίωση ή τεκμηρίωση στην προκείμενη έκθεση της ελεγκτικής εταιρείας ότι το ποσό των 129.206.411 ευρώ που αντιστοιχεί σε 8,85% του συνόλου των πιστωτών προκύπτει από τόκους των άνω τριων δανείων συνολικού ποσού 57.364.518 ευρώ- 5.865.333 ευρώ= 51.499.185 ευρώ (το οποίο και πράγματι εκταμιεύθηκε βάσει των ανωτέρω).

Από τα παραπάνω συνάγεται ότι το ποσό των 129.206.411 ευρώ που αντιστοιχεί σε 8,85% του συνόλου των πιστωτών προέρχεται από εικονικές συμβάσεις δανείων, αφού δεν αποδεικνύεται η εκταμίευση των σχετικών ποσών και άρα το ποσό αυτό αφορά ανύπαρκτη απαίτηση, ώστε 8,85% εσφαλμένως καταχωρείται στο σύνολο των πιστωτών δυνάμει της προσβαλλομένης απόφασης».



ΠΗΓΗ: mononews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου