ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τετάρτη 7 Φεβρουαρίου 2018

ΧΤΙΖΕΤΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ NOVARTIS ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΗΜΙΑ ΠΟΥ ΥΠΕΣΤΗ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ !!!

ΥΠΑΡΧΕΙ ΗΔΗ ΤΟ ΠΡΟΣΦΑΤΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΤΗΣ ΙΤΑΛΙΑΣ ΜΕ ΤΗ ΣΦΡΑΓΙΔΑ ΤΟΥ ΕΥΡΩΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ
ΚΛΙΚ ΕΔΩ:
https://www.kinima-ypervasi.gr/2018/01/novartis-roche.html




Μια νέα πρακτική η οποία θα εισφέρει έσοδα στο ελληνικό δημόσιο, επιχειρούν να δομήσουν οι ελληνικές διωκτικές αρχές, διεκδικώντας ουσιαστικά αποζημιώσεις από μεγάλες εταιρείες που αποδεδειγμένα ζημίωσαν το ελληνικό δημόσιο.

Η υπόθεση της Novartis, πέραν της ποινικής διερεύνησης και της απαξίας εφόσον αποδεχτεί διακίνηση μαύρου χρήματος σε πολιτικά πρόσωπα (κάτι και δύσκολο και επίπονο σε επίπεδο έρευνας), ενέχει ένα ιδιαίτερα σημαντικό τμήμα που αφορά στην αποζημίωση του ελληνικού δημοσίου εφόσον προκύψουν παράνομες πρακτικές από την γνωστή φαρμακοβιομηχανία.

Άλλωστε αυτό αποτελεί ένα σημείο μεγάλης συζήτησης με τις αμερικανικές διωκτικές αρχές, στις οποίες ετέθη επισταμένως το αίτημα διαβίβασης στοιχείων για τις πληρωμές σε Έλληνες πολιτικούς, κάτι που οι Αμερικανοί έδειχναν να έχουν σε πρώτη προτεραιότητα (παρά το γεγονός ότι έχουν δώσει τη βασική γκάμα των στοιχείων πάνω στην οποία δομήθηκε η έρευνα).


Κι αυτό γιατί η βασική στόχευση των Αμερικανών είναι η στοιχειοθέτηση των παράνομων πρακτικών της Novartis προκειμένου να την αναγκάσουν σε υψηλή αποζημίωση, όπως έχει γίνει και κατά το παρελθόν.

Δισεκατομμύρια ευρώ

Οι ελληνικές αρχές παράλληλα με έρευνα για τη Novartis, έχουν ανοίξει τη βεντάλια μιας ευρύτερης έρευνας για το χώρο του φαρμάκου. Η έρευνα, σύμφωνα με πληροφορίες, κατέδειξε ένα τεράστιο πάρτι στο χώρο της υγείας και κυρίως στο χώρο του φαρμάκου.

Από αυτή φαίνεται πως από το 2000 μέχρι το 2015, από όλες τις φαρμακευτικές έχει προκληθεί ζημία στο δημόσιο που ξεπερνά τα 23 δισ. ευρώ. Αυτή η ζημία όσον αφορά στους χειρισμούς της Novartis το ίδιο χρονικό διάστημα είναι τουλάχιστον 3 δισ. ευρώ.

Η ζημία προκύπτει από το γεγονός ότι ενώ το 2000 η Ελλάδα δαπανούσε 0,1 έως 0,2 πάνω από τον μ.ο της Ε.Ε για τα φάρμακα μέχρι το 2009-2010, το ποσοστό είχε διπλασιαστεί!!) σε σχέση με τον ευρωπαϊκό μέσο όρο δαπάνης.




ΠΗΓΗ: capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου