ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πέμπτη 13 Ιουλίου 2017

ΕΡΕΥΝΑ ΣΟΚ: ΕΝΑΣ ΣΤΟΥΣ ΤΡΕΙΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΨΑΧΝΕΙ ΓΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ !!!

ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ
Ποιος νέος θα θελήσει να μείνει για να χτίσει το μέλλον του, τις ελπίδες και τα όνειρα του στην Ελλάδα της ανεργίας, της υπο-αξιοποίησης, της διαφθοράς, των ρουσφετιών, των ελαστικών μορφών εργασίας με τους μισθούς χαρτζιλίκι των 200-300 ευρώ και των εκατοντάδων χιλιάδων απλήρωτων εργαζομένων ;;;




Στο 33% το ποσοστό των Ελλήνων που ψάχνουν δουλειά στα ξένα


Ενας στους τρεις Ελληνες συνεχίζει να αναζητά εργασία στο εξωτερικό, επιβεβαιώνοντας την τάση του brain drain που εντάθηκε στη χώρα μας τα χρόνια της κρίσης. Η ανοδική τάση που παρουσιάζει η εργασιακή μετανάστευση φαίνεται ότι συνεχίζεται σταθερά, καθώς το σχετικό ποσοστό ανήλθε σε 11% το 2015, έφτασε το 28% το 2016 και άγγιξε φέτος το 33%.

Σύμφωνα με έρευνα της Adecco Ελλάδας με τίτλο «Απασχολησιμότητα στην Ελλάδα 2017», εκτός της ανοδικής αυτής τάσης, εντοπίζονται και διαφορές ως προς τα αίτια της αναζήτησης εργασίας στο εξωτερικό μέσα σε αυτά τα τρία χρόνια. Συγκεκριμένα, το 2017 και το 2016 οι «ευκαιρίες εξέλιξης» φάνηκε να αποτελούν τον κύριο λόγο ώστε οι εργαζόμενοι να αναζητήσουν εργασία εκτός Ελλάδας, ενώ οι «καλύτερες αποδοχές» λειτούργησαν ως το βασικό κίνητρο το 2015.

Ως σημαντικοί λόγοι παραμένουν οι περισσότερες διαθέσιμες θέσεις, καθώς και το γεγονός ότι στο εξωτερικό επικρατούν καλύτερες συνθήκες εργασίας.

Η έρευνα, η οποία διενεργήθηκε με τη χρήση online ερωτηματολογίου σε τυχαίο δείγμα 903 ατόμων, διαπίστωσε ότι ένας στους τέσσερις ερωτώμενους (28%) δήλωσε ότι ήταν εκτός αγοράς εργασίας.

Παράλληλα πάνω από τους μισούς (το 58%) ανέφερε ότι έχει βρεθεί έστω και μία φορά εκτός αγοράς εργασίας, ποσοστό το οποίο εμφανίζει άνοδο (το αντίστοιχο ποσοστό για το 2016 και 2015 ανήλθε στο 54%). Οσο για την ανεύρεση νέας θέσης εργασίας για τους ανέργους, γίνεται όλο και δυσκολότερη, καθώς -όπως αναφέρεται- το 2017 ο χρόνος που μεσολάβησε έως την εύρεση νέας δουλειάς για εκείνους που βρέθηκαν εκτός αγοράς είναι αυξημένος σε σχέση με το 2016.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου