ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πέμπτη 11 Αυγούστου 2016

ΠΑΝΩ ΑΠΟ 1.000.000 ΟΙ ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ !!!

ΚΑΙ ΜΙΣΘΟΙ ΠΕΙΝΑΣ, ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΜΕ ΠΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ, ΚΑΙ ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ
Σύμφωνα με στοιχεία της επιθεώρησης εργασίας, υπάρχουν περιπτώσεις όπου η καταβολή μισθού καθυστερεί ακόμη και έξι μήνες. Έχουν διαπιστωθεί επίσης και αρκετές περιπτώσεις όπου οι εργαζόμενοι υφίστανται τις συνέπειες από ένα ξαφνικό λουκέτο της επιχείρησής τους, μένοντας απλήρωτοι, χωρίς εργασία, ενώ δεν λογίζονται ως άνεργοι, με συνέπεια να χάνουν τις όποιες, περιορισμένες, παροχές προσφέρει το κοινωνικό σύστημα ασφάλισης της χώρας !!!
















Σύμφωνα με τα συμπεράσματα που προκύπτουν από τους ελεγχους που διενεργούν τα στελέχη του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕΠΕ), οι συνηθέστερες παραβάσεις της εργατικής νομοθεσίας, αφορούν την ανασφαλιστη εργασια, την μη καταβολή δεδουλευμένων και την παραβιαση του ωραριου εργασιας. 

Παράλληλα, όπως αποκαλύπτει το ηλεκτρονικό σύστημα «ΕΡΓΑΝΗ», καταγράφεται έκρηξη της ευέλικτης εργασίας. Το 49% των νέων συμβάσεων, αφορά σε μερική ή εκ περιτροπής απασχόληση, ενώ το 51% σε πλήρη εργασία. 

Η ραγδαία μείωση της απασχόλησης, δημιουργεί σοβαρά προβλήματα και στα έσοδα του κράτους, αφού μειώνονται οι ασφαλιστικές εισφορές και τα κονδύλια για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, ενώ αυξάνονται οι ανάγκες για κοινωνική προστασία. Πλέον, για κάθε έναν εργαζόμενο, αντιστοιχούν 1,5 άτομα που δεν εργάζονται. 

Η ελληνική οικονομική κρίση από το 2008 έως και το 2015 «χτύπησε» κυρίως τις πιο παραγωγικές ηλικίες εργαζομένων. Από τους 772,5 χιλιάδες νέους ανέργους που δημιουργήθηκαν το παραπάνω χρονικό διάστημα, το ΚΕΠΕ έχει διαπιστώσει πως το 43% ή 332 χιλιάδες είναι ηλικίας 30-44 ετών και το 36% ή 278 χιλιάδες είναι ηλικίας από 45 – 64 ετών. 

Εντύπωση προκαλεί, επίσης, και το γεγονός ότι το 74% των ανέργων παραμένει εκτός αγοράς εργασίας για χρονικό διάστημα άνω των 12 μηνών, όταν το 2008 το ποσοστό των μακροχρονίως ανέργων δεν ξεπερνούσε το 40%. Σε απόλυτους αριθμούς, οι μακροχρόνια άνεργοι από 178 χιλιάδες που ήταν το 4ο τρίμηνο του 2008, εκτινάχθηκαν στις 872 χιλιάδες το αντίστοιχο διάστημα του 2015.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου